x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

H Ομογένεια μας κρίνει όλους

Ανάμεσα στα άλλα αποκαλυπτικά που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέφερε στην ιστορική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου διέψευσε ότι είναι πράκτορας των Τούρκων -«Οχι και των Τούρκων», απάντησε, (θα ήταν, άραγε, αποδεκτό αν ήταν πράκτορας κάποιας άλλης χώρας;)- είπε και τα εξής:

«Αυτοί που προσπαθούν να διχάσουν την Ομογένεια είναι αυτοί οι οποίοι θα ήθελαν ο Αρχιεπίσκοπος να κάνει αυτό που του λένε εκείνοι. Κανείς σοβαρός Αρχιεπίσκοπος όμως δεν είναι δυνατόν ποτέ να παραχωρήσει, να εκχωρήσει τις ευθύνες του, σε ένα Μέσο Ενημέρωσης, το οποίο φιλοδοξεί να κατευθύνει ομογενειακά ζητήματα για να εισπράξει το αντίτιμο πάλι από την Ελλάδα» αναφερόμενος, χωρίς να με κατονομάζει, σαφέστατα σε μένα.

Aν και είναι δύσκολο να συνδέσει κανείς τις έννοιες της σκέψης του Σεβασμιότατου, σε περίπτωση που εννοεί, όπως εικάζω, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διόρισε υφυπουργό των Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες μου στην Ομογένεια, για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, ερωτώ:

Μήπως ο κ. Μητσοτάκης με διόρισε υφυπουργό των Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό όχι μόνο εξαιτίας της σχέσης που μας συνδέει, αλλά γιατί πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα λίγοι γνωρίζουν την Ομογένεια των ΗΠΑ, όσο εγώ;

’Η μήπως αυτό δεν επαληθεύτηκε με τα έργα που έκανα, τα σχέδια που κατέστρωσα, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβα στους 5 μήνες που υπηρέτησα από αυτή την θέση, όπως αναγνωρίζεται γενικά και όπως και ο ίδιος γνωρίζει από προσωπική εμπειρία;

Επί της ουσίας, τώρα: Είναι περισσότερο από τραγικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ερωτάται, στη διάρκεια συνέντευξης, αν είναι κατάσκοπος των Τούρκων.

Η εφημερίδα αυτή, είχε, έχει και θα έχει, μόνο μια φιλοδοξία: να υπηρετεί πιστά, έντιμα, χωρίς χάρη ή φόβο, τα συμφέροντα της Κοινότητάς μας στις ΗΠΑ και του Ελληνισμού γενικότερα.

Η δουλειά μας είναι να καταγράφουμε τα γεγονότα της κάθε ημέρας. Να ενεργούμε ως οι αγγελιοφόροι σας.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ή οποιοσδήποτε άλλος θεωρεί ότι τον αδικούμε, ότι δεν γράφουμε την αλήθεια, τότε οφείλει να μας διαψεύσει. Γιατί δεν το κάνει;

Και, πάντως, σε κάθε περίπτωση, μας κρίνετε εσείς οι αναγνώστες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετριβα τα μάτια μου από τη συγκίνηση, διαβάζοντας σε παλαιά πρακτικά συλλόγου τι συζητούσαν, τι πρότειναν και ποιες ανησυχίες είχαν οι ομογενείς μας, πριν από ένα και περισσότερο αιώνα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ