x

Πολιτισμός

«Heptapolis avatar-e-learning»: Ενα καινοτόμο πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης με αφετηρία το ελληνικό στοιχείο

ΑΘΗΝΑ. Φιλοσοφία, αστροφυσική, κοινωνιολογία, ψυχολογία, μαθηματικά, επιστήμη, ακόμη και μαγειρική. Ονομάστε μία ειδικότητα και θα τη βρείτε ως διαδικτυακό μάθημα στο Avatar E-Learning του σωματείου «Ολυμπος» που ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό να δημιουργήσει την «HEPTAPOLIS», ως ένα οικουμενικό κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών μέσα από μία παγκόσμια συμμετοχή ανθρώπων που πιστεύουν ότι η πόλη αυτή μπορεί να εξελιχθεί ως «Ομφαλός της Γης» ως μία «Ακαδημία των Εθνών».

Kι ενώ το όνειρο της τριλογίας «Επτάπολις», παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά, η διαδικτυακή μάθηση είναι ήδη μία πραγματικότητα. Αν δε αναλογιστούμε το εύρος των μαθημάτων τότε ενδεχομένως να αποτελεί και μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Οσοι μάλιστα ολοκληρώνουν τα μαθήματα για τα οποία θα γράφονται, θα αποκτούν το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το «Heptapolis avatar e-learning», όπως και το έργο «HEPTAPOLIS ΤΡΙΛΟΓΙΑ, το Οραμα των Δελφών», που παρουσιάζουμε με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, είναι αποτέλεσμα των επί δεκαετιών προσπαθειών του Παύλου Πισάνου, ενός ανθρώπου που υπήρξε πετυχημένος επιχειρηματίας, παραγωγός ταινιών πολιτισμού και βεβαίως παραμένει ένας βραβευμένος διεθνώς συγγραφέας βιβλίων επιστημονικού και φιλοσοφικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πισάνος το περασμένο Σάββατο σε μία δεξίωση στο σπίτι του παρουσίασε το εγχείρημα «avatar e-learning» ενώπιον καθηγητών, προσωπικοτήτων και μελών του σωματείου «Ολυμπος». Ένα εγχείρημα που συνδέει τον σύγχρονο άνθρωπο με την αρχαία Ελλάδα, με γνώσεις και αξίες που στις ημέρες μας τις αφήνουμε συχνά στην άκρη επηρεασμένοι από άλλα γεγονότα. Αγνοώντας ότι χωρίς αυτές τις αρχές και αξίες εμποδίζουμε το άνοιγμα του δρόμου για ένα άριστο μέλλον.

Οι διαδικτυακές σπουδές έχουν σχεδιαστεί για φοιτητές των οποίων οι δεσμεύσεις προγραμματισμού θα δυσκόλευαν διαφορετικά την εγγραφή τους σε πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους απασχόλησης. Προσφέροντας μεμονωμένα μαθήματα, διπλώματα, πτυχία συνεργατών και προγράμματα πιστοποιητικών, οι διαδικτυακές σπουδές είναι μια πολύτιμη επιλογή. Τα προσόντα που προκύπτουν λαμβάνει ένας πτυχιούχος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση.

Μία πρώτη περιήγηση μπορείτε να απολαύσετε στο https://avatar-e-learning.com/

Αίτηση συμμετοχής στα Προγράμματα Επιμόρφωσης και Κατάρτισης μπορούν να υποβάλλουν μαθητές, φοιτητές, απόφοιτοι Πανεπιστημίου/ΤΕΙ και εργαζόμενοι όλων των ηλικιακών ομάδων που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Όλες οι αιτήσεις που υποβάλλονται, αξιολογούνται και ενημερώνονται οι υποψήφιοι μέσω email για την αποδοχή ή όχι της αίτησής τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πάνω από 70 Ελληνες και ξένοι καθηγητές, όπως και πολλοί διανοούμενοι, έχουν εργαστεί εθελοντικά τα τελευταία 4 χρόνια, συγγράφοντας περισσότερα από 150 μαθήματα για εκπαιδευόμενους του Γυμνασίου, Λυκείου και Πανεπιστημίων.

Ο Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, πρύτανης της Ακαδημίας Διαστήματος, απευθύνεται στους προσκεκλημένους της δεξίωσης. Αριστερά του η κα Αναστασία Κωνσταντινίδου, υπεύθυνη της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Φωτογραφίες: ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/«ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»

Ενας κλάδος μπορεί να έχει από ένα μάθημα έως 12 για παράδειγμα. Το ποσό που πληρώνει ένας ενδιαφερόμενος είναι και μικρό και συνολικό για όλα τα μαθήματα του κλάδου.

Τα μαθήματα που κάποιος μπορεί να επιλέξει είναι τόσα πολλά και καλύπτουν όλη την γκάμα της μάθησης που δεν είναι εύκολο να γραφτούν στο χαρτί. Γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν μαθήματα και τιμές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://avatar-e-learning.com/membership-account-2/membership-levels/.

Επίσης, επειδή η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται μέσω διαδικτύου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάποιου ενδιαφερόμενου στο πρόγραμμα είναι η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ενός φυλλομετρητή. Στις περιπτώσεις παρακολούθησης live online μαθημάτων, κρίνεται απαραίτητη η χρήση διαδικτυακής κάμερας και μικροφώνου. Η δε ανάλυση της οθόνης για τη βέλτιστη παρακολούθηση των μαθημάτων προτείνεται να είναι τουλάχιστον 1024Χ768.

Λίγα λόγια για το avatar-e-learning

Πολλαπλοί οι στόχοι του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος  ενώ η καινοτομία του διαδικτυακού «Heptapolis Avatar e-learning» έγκειται στην ασύγχρονη διαδικτυακή μάθηση με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας μέσω τριών εκπαιδευτικών μοντέλων:

* AVATAR 3D ANIMATION . Ετσι όταν ο «ίδιος ο Φιλόσοφος» μέσα από την avatar απεικόνισή του, επικοινωνεί τα διδάγματά του, ο σπουδαστής  «ταξιδεύει στο παρελθόν», 2.000 χρόνια πίσω, και μπορεί να πει «ήμουν κι εγώ εκεί…».

* Ακαδημία του Διαστήματος (HEPTAPOLIS ACADEMY of SPACE). Σε ειδικά διαμορφωμένη 3D αίθουσα της Heptapolis Academy of Space, στο 3D εικονικό περιβάλλον της Σελήνης, o εγνωσμένου κύρους καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος κ. Ξενοφών Μουσάς θα παραδίδει μαγνητοσκοπημένα μαθήματα Φυσικής του Διαστήματος, σε γλώσσα Ελληνική με Αγγλικό υποτιτλισμό, ο δε Μαθηματικός Εμμανουήλ Μανούσος μαγνητοσκοπημένα μαθήματα της Θεωρίας της Σχετικότητας.

* 2D μαθήματα Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, σε γραπτά επιμελημένα κείμενα στην Ελληνική και στην Αγγλική, καθώς και σε άλλες γλώσσες για τις οποίες θα ενημερώνεται ο σπουδαστής, καθώς η μετάφραση των κειμένων είναι σε εξέλιξη.

Ο Πυρήνας της Επιστημονικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος «Heptapolis avatar e-learning», έχει ως εξής:

  1. Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, πρύτανης της Ακαδημίας Διαστήματος, επιστημονικός υπεύθυνος της Ακαδημίας Διαστήματος (Space Academy).
  2. Μιχαήλ-Θαλής Πουλαντζάς, καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρύτανης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Heptapolis avatar e-learning».
  3. Ευάγγελος Κάλιοσης, καθηγητής φιλολογίας, επιμελητής του προγράμματος.
  4. Δρ Ευαγγελία Δανιήλ, ιατρός πνευμονολόγος-φυματιολόγος, αντιπρόεδρος HEPTAPOLIS-ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΑMKE.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας θα πρέπει να διατηρηθεί, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, κατά τη χθεσινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ