x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις σταυροδοσίες αλλά και τους υποψηφίους που αποχώρησαν, χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με την προέλευση των αντιπροσώπων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, έδωσε στη δημοσιότητα η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο του Λαζάρου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται ότι οι Χρήστος Σκουμπάκης, Γεώργιος Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Ουρανίτσας, Παναγιώτης Γερατζούνης, Δημήτριος Φίλιος, Δημήτριος Α. Γωνιάς και Αυγή Ατματζίδου απέσυραν την υποψηφιότητά τους, μέσω γραπτού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως επίσης και η γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής, Στεφανία Παπουτσάκη.

Μάλιστα, τονίζεται πως η αποχώρηση των Δημητρίου Φίλιου, Δημητρίου Α. Γωνιά και Αυγής Ατματζίδου έλαβε χώρα το τελευταίο 24ωρο πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα τα ονόματά τους να παραμείνουν στο ψηφοδέλτιο και να λάβουν σταυρό προτίμησης, οι οποίοι, ωστόσο, δεν προσμετρήθηκαν, ενώ γίνεται απλή αναφορά, χωρίς περαιτέρω σχόλια, στην παραίτηση του Μανώλη Κουρουπάκη, ο οποίος υποστήριξε πως τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο εν αγνοία του και λόγω κακής συνεννόησης με τον Σύλλογό του.

«Συμμετείχαν 75 αντιπρόσωποι (τακτικοί ή αναπληρωματικοί), που αντιπροσώπευσαν τη μεγάλη πλειοψηφία των 45 φορέων – μελών που είχαν εγγραφεί και τακτοποιηθεί οικονομικά έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024, οπότε και έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την εγγραφή σωματείων και οργανώσεων και την υποβολή υποψηφιοτήτων. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το αναθεωρημένο Καταστατικό, όπως τροποποιήθηκε με την Καταστατική Γενική Συνέλευση στις 14 Δεκεμβρίου 2023», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εκτός από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπου υπήρχε η μοναδική υποψηφιότητα συνδυασμού με τον Δήμο Σιώκη (πρόεδρος), Δημήτριο Καλαμαρά (αντιπρόεδρος), Χριστίνα Κωστάκη (Γενική Γραμματέας) και Χρήστο Βουρνά (Ταμίας), η σταυροδοσία, σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή, έχει ως εξής: Σταύρος Μπλέτσας 24, Βασίλειος Χρυσοχόος 42, Μανώλης Χριστοδουλάκης 53, Διονύσιος Δασκαλάκης 22, Νικόλαος Διαμαντίδης 29, Γιώργος Δρόγαρης 26, Βασίλειος Εγγλέζος 54, Νίκος Κωστόπουλος 42, Μανώλης Κουρουπάκης 34, Αθηνά Λαζαρίδου – Δημητρίου 38, Μαρία Μάρκου 32, Γιάννης Νικολόπουλος 45, Γιώργος Παράλεμος 39, Ανδρέας Σάββα 30, Αννα Τακαρδάκη 31, Φιλίτσα Τσάγδη 25 και Σταμάτιος Βλασερός 21.

Υπό αμφισβήτηση οι εκλογές

Στην αντίπερα όχθη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο εξακολουθούν να κάνουν λόγο για μη έγκυρες διαδικασίες, τονίζοντας πως δεν αναγνωρίζουν το σχήμα που προέκυψε από τις εκλογές του Σαββάτου του Λαζάρου, επαναλαμβάνοντας πως νόμιμη διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι αυτή που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Γεωργόπουλου θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για εκλογές στις 2 Ιουνίου, βάσει των δικαιολογητικών ανανέωσης της εγγραφής για συλλόγους – μέλη που θα συλλέξει και θα ελέγξει η Επιτροπή Διαφάνειας υπό τον Γεώργιο Κίτσιο.

Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι έχει προταθεί η σύσταση κοινώς αποδεκτής επιτροπής ελέγχου με στελέχη όπως ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Γιάννης Στρουμπάκης και ο Παναγιώτης Γερατζούνης, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε κίνηση προς συμβιβασμό από τις δυο πλευρές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη συνέρρευσαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο ήταν το δεύτερο κατά σειρά έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ