x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Αννα Παπαγεωργίου μιλά στον «Ε.Κ.» για το Κέντρο Σπουδών EDU Standards

23 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αννα Παπαγεωργίου, Διευθύντρια Σπουδών στο EDU Standards, μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για το βραβευμένο κέντρο μάθησης με έδρα την Αθήνα και τα επιτεύγματά του στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων.

«Ε.Κ.»: Μιλήστε μας για τον εαυτό σας, πού γεννηθήκατε και πού μεγαλώσατε;

Αννα Παπαγεωργίου: Ζω στην Αθήνα, όπου εδρεύει και λειτουργεί και η EDU Standards. Ωστόσο, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, αλλά οι αναμνήσεις μου από τα παιδικά μου χρόνια ανήκουν στη Βέροια, τον τόπο όπου μεγάλωσα. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, μνημεία και φυσική ομορφιά που μου έμαθε πώς το παλιό και το νέο, τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα στοιχεία μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε έναν τόπο δίνοντάς του μια εντελώς νέα ταυτότητα.

Το γεγονός πως έχω αμερικανική υπηκοότητα, όμως, καθώς η μητέρα μου μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, είχε μεγάλο αντίκτυπο σε εμάς. Η αμερικανική κουλτούρα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στην ανατροφή μας σε όλες τις μορφές της. Και αυτοί είναι οι παράγοντες που ενέπνευσαν το όραμά μας σχετικά με τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσω της επιχείρησής μας. Η σύνδεση αυτών των δύο κόσμων που αποτελούν και οι δύο μέρος του ποιοι είμαστε ως άνθρωποι και πολίτες αυτού του Κόσμου.

«Ε.Κ.»: Θέλατε πάντα να ασχοληθείτε με την εκπαίδευση;

Α. Παπαγεωργίου: Πρέπει να παραδεχτώ ότι, έχοντας ως πρότυπο τη μητέρα μου, εμπνεύστηκα από τις επαγγελματικές της επιλογές και ήθελα να ακολουθήσω τα βήματά της. Ετσι, η συνεργασία και η δημιουργία ενός βραβευμένου Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ήταν η φιλοδοξία μου και είμαι ευγνώμων που εκπληρώθηκε.

Η εκπαίδευση είναι η βάση για κάθε πολιτισμό, για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την εξέλιξή του, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστή καθοδήγηση. Οι ιδιότητες του δασκάλου βασίζονται κυρίως στην ισότητα, τη μη διάκριση, την υπομονή και την προθυμία. Ο δάσκαλος είναι υπεύθυνος για τη μετάδοση των πληροφοριών, ενώ παράλληλα προωθεί τέσσερα βασικά στοιχεία στην εκπαίδευση -που ισχύουν και στις επιχειρήσεις- δηλαδή τη συνεργασία, την επικοινωνία, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα.

Μέσα από την εμπειρία μου, δουλεύοντας τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες, έχω παρατηρήσει ότι για να επιτευχθεί το πραγματικό νόημα της εκπαίδευσης, εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτές, οι δάσκαλοι, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στα άτομα να συνειδητοποιήσουν τις δυνάμεις τους, τις ικανότητές τους και κυρίως να κατανοήσουν τις ποιότητές τους ως μαθητές, άνθρωποι και πολίτες του παγκοσμιοποιημένου σύγχρονου κόσμου.

«Ε.Κ.»: Πώς προέκυψε το EDU Standards και πότε ξεκίνησε;

Α. Παπαγεωργίου: Λειτουργούμε ως Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε πολλές μορφές για περισσότερο από 40 χρόνια, πάντα εξελισσόμενοι, αναπτυσσόμενοι και μεγαλώνοντας προς πολλές κατευθύνσεις. Χαίρομαι, λοιπόν, πολύ που με την καινοτόμο δράση μας και μέσω του EDU Standards χαράζουμε το νέο δρόμο στην εκπαίδευση με προοπτικές ανάπτυξης για όλους: επαγγελματικές, ακαδημαϊκές, προσωπικές!

«Ε.Κ.»: Ποια πλεονεκτήματα υπάρχουν για τους φοιτητές στο EDU Standards;

Α. Παπαγεωργίου: Η εκπαιδευτική μας φιλοσοφία είναι άκρως ανθρωποκεντρική με σεβασμό στις ανάγκες, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών και των συνεργατών μας. Βοηθάμε τους ανθρώπους προσφέροντας άριστα αποτελέσματα, επιτυχία και πρόοδο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Εχουμε δημιουργήσει εξειδικευμένα προγράμματα που δίνουν στους μαθητές μας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν τα αγγλικά δεύτερη γλώσσα τους σε όλους τους τομείς, έχοντας σχεδιάσει ειδικά κάθε πρόγραμμα για την επίτευξη αυτού του στόχου σε συνεργασία με κέντρα στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ε.Κ.»: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για το EDU Standards;

Α. Παπαγεωργίου: Το EDU Standards είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για την διάθεση και την οργάνωση εξετάσεων όλων των επιπέδων από Β1 έως και Γ2 του Αμερικανικού πιστοποιητικού της Αγγλικής NYLC Certificate το οποίο βρίσκεται στη λίστα του ΑΣΕΠ αποδεικνύοντας το επίπεδο γλωσσομάθειας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.edustandards.eu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ