x
 

Ταξίδι

Η αντίδραση του κλάδου της κρουαζιέρας και της NCL στην πανδημία

01 Αυγούστου 2021
Του Kevin Bubolz, διευθύνοντα συμβούλου της Norwegian Cruise Line Europe

Η Norwegian Cruise Line (NCL) πρωτοπορεί στα παγκόσμια ταξίδια κρουαζιέρας εδώ και 54 χρόνια, αλλάζοντας τα δεδομένα στο χώρο. Η NCL έφερε επανάσταση στον κλάδο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ελευθερία και την ευελιξία να σχεδιάσουν τις ιδανικές διακοπές τους, με το πρόγραμμα που επιθυμούν, χωρίς καθορισμένους χρόνους για φαγητό και διασκέδαση και χωρίς κανονισμούς ένδυσης. Σήμερα, ο στόλος των 17 σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων της NCL ταξιδεύει σε περισσότερους από 300 από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς του Κόσμου, όπως το Great Stirrup Cay, το ιδιωτικό νησί της εταιρείας στις Μπαχάμες, και το Harvest Caye στο Μπελίζ. Η Norwegian Cruise Line όχι μόνο παρέχει υψηλή επιπέδου εξυπηρέτηση επισκεπτών, αλλά προσφέρει και μεγάλη ποικιλία βραβευμένων επιλογών ψυχαγωγίας και φαγητού, καθώς και μια σειρά από ιδιαίτερα καταλύματα σε ολόκληρο τον στόλο της, όπως μονόκλινα, μίνι σουίτες, σουίτες σπα και βέβαια το The Haven by Norwegian®, το concept της εταιρείας για ένα πλοίο εντός του πλοίου (ship-within-a-ship).

Η Κρίση της πανδημίας

Είχαμε μία συνολική εικόνα της κατάστασης ήδη και πριν από το κλείσιμο της ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς το κρουαζιερόπλοιό μας Norwegian Jade βρισκόταν εν πλω στην Ασία, όπου η κρίση της πανδημίας Covid-19 είχε ξεκινήσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Για παράδειγμα, ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου είχαμε λάβει την απόφαση να μεταφέρουμε το εναρκτήριο ταξίδι και άλλα δρομολόγια του πρόσφατα ανακαινισμένου Norwegian Spirit από την Ασία στην Ευρώπη. Ημασταν λοιπόν προετοιμασμένοι σχετικά νωρίς και κατάλληλα. Τα πρώτα μέτρα και τα πρόσθετα πρωτόκολλα, όπως ο έλεγχος θερμοκρασίας, εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή, ενώ στη συνέχεια αποφασίσαμε να αναστείλουμε εθελοντικά τις κρουαζιέρες μας στις 13 Μαρτίου 2020.

Πάντα είχαμε πολύ ισχυρά μέτρα υγείας και ασφάλειας εν πλω στον στόλο μας. Ωστόσο, αξιοποιήσαμε την προηγούμενη χρονιά για να τα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και να κάνουμε τις κρουαζιέρες ακόμα πιο ασφαλείς. Για παράδειγμα, συγκροτήσαμε το Healthy Sail Panel, μια ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων που μας βοήθησαν να επεξεργαστούμε τις κατευθυντήριες οδηγίες για το νέο, ενισχυμένο πρόγραμμά μας «Safe Safe Health & Safety». Η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών και των πληρωμάτων μας ήταν πάντα η πρώτη προτεραιότητα μας και με τέτοιες προσπάθειες τους αποδεικνύουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ στα ζητήματα της ευημερίας τους.

Είμαι πεπεισμένος ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας θα ανακάμψει, καλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ. Διαπιστώνουμε μεγάλη ζήτηση για κρουαζιέρες το 2022 αλλά ακόμα και για το 2023 και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε ξανά επισκέπτες και πληρώματα στα πλοία μας.

Η σημασία του προορισμού

Η Ευρώπη είναι κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για την NCL, οπότε ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σε μερικούς από τους αγαπημένους μας προορισμούς, να ξαναρχίσουμε τα δρομολόγια και να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας για να ζήσουν τις διακοπές της ζωής τους με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Συνεργαζόμαστε ενεργά με τους τοπικούς συνεργάτες μας και με κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς ετοιμαζόμαστε να ξαναρχίσουμε τα ταξίδια στην περιοχή, με το Norwegian Epic και το Getaway να ακολουθούν το Norwegian Jade για να προσφέρουν αυτό το καλοκαίρι μια μεγάλη ποικιλία δημοφιλών δρομολογίων στους ταξιδιώτες που ετοιμάζονται να κάνουν πρώτες διακοπές κρουαζιέρας εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Οταν καλωσορίσουμε για πρώτη φορά τους καλεσμένους μας στο Norwegian Jade αυτό τον Ιούλιο, για να ταξιδέψουμε στα ελληνικά νησιά με δρομολόγια επτά διανυκτερεύσεων, θα συμπληρώνονται ακριβώς 500 ημέρες από τα τελευταία δρομολόγια των πλοίων μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους επιστρέφουμε σε αυτό που αγαπάμε περισσότερο και είμαστε πολύ περήφανοι που συνεχίζουμε να επανατοποθετούμε τον στόλο μας μεθοδικά. Πάντα λέγαμε ότι δεν βιαζόμαστε να πλεύσουμε ξανά, αλλά ότι θα το κάνουμε όταν αισθανθούμε πως αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα την ασύγκριτη εμπειρία για τους επισκέπτες μας.

Τα σχέδια της NCL για την Ελλάδα

Το να δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς. Η χώρα έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναρχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου, με το Norwegian Jade. Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα δρομολόγια του Norwegian Jade στα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου θα ξυπνούν κάθε πρωί σε έναν νέο προορισμό και θα έχουν στη διάθεσή τους οκτώ έως εννέα ώρες για να εξερευνήσουν κάθε λιμάνι.

Ομολογώ ότι έχω στενό προσωπικό δεσμό με την Ελλάδα ως προορισμό, καθώς έκανα πρόταση γάμου στην σύζυγό μου στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά!

Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού υιοθέτησε μια πολύ συγκροτημένη και στοχευμένη προσέγγιση ώστε να καταστούν και πάλι δυνατά τα ταξίδια στην περιοχή. Είναι φανερό ότι υπάρχει μια θετική και πολύ καλά οργανωμένη φιλοσοφία στο υψηλότερο επίπεδο. Με έναν τέτοιο συνεργάτη, μπορείς να βρεις στέρεες λύσεις. Εκτιμούμε πολύ τη συνεργασία και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να ξαναρχίσουμε τις κρουαζιέρες μας από την Ελλάδα.

Τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η ομάδα μας αφιερώθηκε στην αναζήτηση κάθε ευκαιρίας για ασφαλή επανεκκίνηση της λειτουργίας μας. Εχουμε στηριχτεί στην επιστήμη και στην καθοδήγηση από κορυφαίους ειδικούς για να μας οδηγήσουν στη βελτίωση και εξέλιξη των ήδη ισχυρών μέτρων υγείας και ασφάλειας που εφαρμόζουμε. Ετσι, έχουμε πλέον ένα νέο Πρόγραμμα Υγείας και Ασφάλειας, το «Sail Safe», το οποίο θα καθοδηγήσει τις προσπάθειές μας για επανεκκίνηση χρησιμοποιώντας μέτρα που υποστηρίζονται από την επιστήμη και βασίζονται σε τρεις πυλώνες:

1) Ασφάλεια επισκεπτών και πληρωμάτων

2) Ασφάλεια επί του πλοίου

3) Ασφάλεια στην ξηρά

Τα νέα μέτρα που παρουσιάσαμε θα διατηρηθούν και μετά την πανδημία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

* Ιατρικά φίλτρα αέρα, H13 HEPA, τα οποία εξαλείφουν το 99,95% των αερομεταφερόμενων παθογόνων οργανισμών και θα εγκατασταθούν σε ολόκληρο τον στόλο μας.

* Αυξημένη συχνότητα διαδικασιών υγιεινής και απολύμανσης σε κοινόχρηστους χώρους, σουίτες, υπνοδωμάτια και μπάνια, χρησιμοποιώντας ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν διαδρόμους, ανελκυστήρες, εστιατόρια, θέατρα και παιδικές λέσχες, μεταξύ άλλων.

* Εγκατάσταση σταθμών απολύμανσης χεριών σε όλες τις εισόδους σε δημόσιους χώρους.

* Αναστολή της αυτοεξυπηρέτησης των επισκεπτών σε όλα τα εστιατόρια και τους σταθμούς τροφίμων και ποτών (π.χ. καφετέριες, σταθμοί ποτών κ.λπ.).

* Εγκατάσταση τεχνολογίας ηλεκτροστατικού ψεκασμού για την εφαρμογή καθαριστικών και απολυμαντικών στις επιφάνειες σε λιγότερο χρόνο και με καλύτερη κάλυψη από τις παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση κρουαζιέρας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ncl.com

Για τα τελευταία νέα και αποκλειστικό περιεχόμενο ακολουθήστε τη Norwegian Cruise Line στο Facebook, το Instagram, το YouTube @NorwegianCruiseLine, το Twitter και το Snapchat @CruiseNorwegian.

Bιογραφικό: O Kevin Bubolz, είναι διευθύνων σύμβουλος Norwegian Cruise Line Europe. Γεννήθηκε στο Κίελο της Βαλτικής Θάλασσας και ξεκίνησε η σταδιοδρομία του σαν ταξιδιωτικός πράκτορας στην TUI Leisure Travel   GmbH και μετά μεταπήδησε στις κρουαζιέρες στην Hapag-Lloyd Cruises.

Στην NCL εργάζεται από το 2005 και ανέλαβε διαφορετικές αρμοδιότητες, όπως η κάλυψη διαφόρων θέσεων μάρκετινγκ, διαχείριση εσόδων και πωλήσεων.

Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του ήταν η δημιουργία του Εμπορικού Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, τμήμα το οποίο βοήθησε στην ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης της εταιρείας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, οι οποίες μοιράζονται το πάθος του για ταξίδια και κρουαζιέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ