x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η απάντηση του σχολείου για τη μήνυση της ομογενούς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον σεβασμό της διαφορετικότητας, αλλά και τις ξεκάθαρες οδηγίες του Τμήματος Εκπαίδευσης της Πολιτείας Νέας Υόρκης αποδίδει το σχολείο του Σκανιάτλις (Skaneateles Central School) την πολιτική που ακολούθησε απέναντι στην 12χρονη ομογενή Τζέιν Βιτσαξάκη, που οδήγησε την μητέρα της σε κατάθεση μήνυσης, αλλά και την απόσυρσή της από τα προγράμματα του σχολείου.

Oπως είχε αναφέρει το χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», βασισμένο σε αποκάλυψη της έκδοσης «Daily Signal», η Τζένιφερ Βιτσαξάκη (Jennifer Vitsaxaki) στράφηκε εναντίον της Κεντρικής Σχολικής Περιφέρειας του Σκανιάτλις (Skaneateles Central School District) και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Board of Education) με την κατηγορία πως παραβίασαν τα συνταγματικά της δικαιώματα στην ανατροφή της κόρης της, στην οποία η σχολική κοινότητα εμφανίζεται να συμπεριφέρεται κοινωνικά σαν να είναι αγόρι.

«Η Κεντρική Σχολική Περιφέρεια του Σκανιάτλις δεν μπορεί να συζητάει δημόσια για μαθητές ή για νομικά θέματα, αλλά σέβεται τη διαφορετικότητα όλων των μαθητών μας και η βασική ανησυχία μας είναι να διασφαλίσουμε πως κάθε παιδί αισθάνεται ασφαλές και υποστηριζόμενο εντός του σχολείου», τόνισε, σύμφωνα με το τοπικό πρόγραμμα του ABC, ένας εκπρόσωπος του σχολείου.

Στη μήνυση που κατατέθηκε από την πλευρά της μητέρας, με την υποστήριξη του οργανισμού «Συμμαχία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας»(Alliance Defending Freedom), η Τζένιφερ Βιτσαξάκη καταγγέλλει τους σχολικούς συμβούλους και τη Διεύθυνση της Κεντρικής Σχολικής Περιφέρειας πως αποκαλούσαν την κόρη της με αγορίστικο όνομα και της άλλαξαν τις αντωνυμίες από το θηλυκό στο ουδέτερο, χωρίς να ενημερώσουν την ίδια για την πολιτική που ακολουθούσαν. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Σχολικής Περιφέρειας απάντησε -χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα καταγγελλόμενα-πως το σχολείο ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες της Πολιτείας Νέας Υόρκης, βάσει της οποίας το παιδί αποφασίζει για το φύλο του, χωρίς να χρειάζεται η άδεια των γονέων.

«Υπάρχει μια οδηγία από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Πολιτείας Νέας Υόρκης (New York State Education Department -NYSED), η οποία αναφέρει ότι ο μαθητής είναι υπεύθυνος για την αλλαγή του φύλου του. Μπορεί να ξεκινήσει την αλλαγή στο σχολείο του χωρίς να το γνωρίζει ο γονέας ή ο κηδεμόνας του. Η οδηγία επίσης αναφέρει πως μόνο ο μαθητής γνωρίζει εάν είναι ασφαλές να το μοιραστεί με τους κηδεμόνες του», τονίζεται χαρακτηριστικά. Στην αντίπερα όχθη, η Σύμβουλος της «Συμμαχίας για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας», Κέιτ Αντερσον (Kate Anderson) εξέφρασε την αντίθεσή της στο γεγονός πως όσα καταγγέλλονται στη μήνυση εξελίσσονται σε πάγια πολιτική για πολλά σχολεία, ορισμένα εκ των οποίων την κατοχυρώνουν και γραπτώς.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερες από αυτές τις πολιτικές να επεκτείνονται ανά τη χώρα, όπου τα σχολεία, ακόμη και στη γραπτώς καταχωρημένη πολιτική τους, λένε πως δεν θα ειδοποιήσουν τους γονείς», σχολίασε η κ. Αντερσον.

Ο «Ε.Κ.» έχει επικοινωνήσει με μέλος της νομικής ομάδας της Τζένιφερ Βιτσαξάκη, όμως, μέχρι τη στιγμή που συντάσσεται το ρεπορτάζ, δεν έχει εισπράξει ακόμη κάποια απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ένα όμορφο και αισιόδοξο κλίμα, το παράρτημα της Αγίας Αικατερίνης του Ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, τα οποία από του χρόνου θα φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ