x

Πολιτική

Η Αρχιεπισκοπή Καναδά συγχαίρει τους Ελληνοκαναδούς που εκλέχτηκαν βουλευτές

ΤΟΡΟΝΤΟ. Κατά τις γενικές εκλογές στον Καναδά που έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου εκλέχτηκαν και τέσσερις βουλευτές ελληνικής καταγωγής, εκ των οποίων οι τρεις είναι γυναίκες. Υπογραμμίζεται ότι ο πληθυσμός του Καναδά ανέρχεται στα τριάντα πέντε εκατομμύρια, ενώ η ελληνική ομογένεια είναι περίπου τριακόσιες χιλιάδες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος εξέδωσε ειδικό ανακοινωθέν με το οποίο συγχαίρει τους εκλεγέντες, τονίζοντας πως «είναι ενθαρρυντικό και αποτελεί πρόκληση και έμπνευση να βλέπουμε Ελληνοκαναδούς -και μάλιστα Ελληνες σε όλο τον Κόσμο- να συμμετέχουν σ’ αυτή τη δημοκρατική διαδικασία και να εργάζονται για να προωθήσουν τις πολύτιμες παραδόσεις και αξίες των προγόνων μας για αγάπη και ενότητα, αυτοθυσία και προσφορά για το ευρύτερο καλό».

Το ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά συγχαίρει όλους τους εκλεγμένους βουλευτές, αλλά και τους υποψηφίους που έθεσαν τα ονόματά τους για να υπηρετήσουν σε δημόσια αξιώματα, στις Γενικές Εκλογές του Καναδά, στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, η Αρχιεπισκοπή απευθύνει τις θερμότερες ευχές της σε όλους τους Ελληνοκαναδούς που έθεσαν υποψηφιότητα, καθώς και στους τέσσερις εκλεγμένους βουλευτές ελληνικής καταγωγής, Νίκη Άστον, Πέτρο Φραγκισκάτο, Εμμανουέλα Λαμπροπούλου και Άννα Κουτράκη.

Καθώς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, είναι ενθαρρυντικό και αποτελεί πρόκληση και έμπνευση να βλέπουμε Ελληνοκαναδούς -και μάλιστα Έλληνες σε όλο τον κόσμο- να συμμετέχουν σ’ αυτή τη δημοκρατική διαδικασία και να εργάζονται για να προωθήσουν τις πολύτιμες παραδόσεις και αξίες των προγόνων μας για αγάπη και ενότητα, αυτοθυσία και προσφορά για το ευρύτερο καλό.

Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι θα συγκεντρωθούν σύντομα στη Βουλή του Καναδά για να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη πανδημία του Covid-19. Με εμπιστοσύνη και σιγουριά στην ικανότητα των Ελληνοκαναδών βουλευτών μας, προσβλέπουμε να υποστηρίξουν επίσης, την στρατηγικής σημασίας στη Μεσόγειο σύμμαχο χώρα του Καναδά, την Ελλάδα, καθώς και τα ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας και ισότητας για όλους, συμπεριλαμβανομένου του σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΙΜΑΡΑ. Ανακοίνωση σχετικά με την εθνικιστική ρητορική που αναπτύχθηκε στην Αίθουσα της Ολομέλειας Βουλής της Αλβανίας εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Ενωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κάνοντας λόγο για «εκδηλώσεις φανατισμού, ανθελληνισμού και καλλιέργειας διεθνοτικού μίσους».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας