x
 

Εκκλησία

Η Αρχιεπισκοπή ζητά χρήματα για τη Θεολογική Σχολή

10 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με εγκύκλιο της Επαρχιακής Συνόδου ζητά οικονομική ενίσχυση για τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, με την ευκαιρία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«‘Και τα φύλλα του ξύλου εις θεραπείαν των εθνών’ (Αποκάλυψις Ιωάννου 22:2).

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας έχει τοποθετήσει την όαση της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως. Σήμερα το ξύλο του Σταυρού μας επισκιάζει με τα θεραπευτικά του φύλλα και τους καρπούς, ενώ τα άνθη με τα οποία το προσκυνούμε στις ιερές ακολουθίες αντανακλούν την ζώσα δόξα του. Ο σταυρός, από όργανο βασανισμού και θανάτου, γίνεται το δένδρο της αιωνίου ζωής. Καλούμαστε σήμερα να μετάσχουμε σε αυτή την πορεία λύτρωσης και σωτηρίας που μας δείχνει ο ζωοποιός Σταυρός. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε να εκδίδει κάθε χρόνο Εγκύκλιο, κατά την Κυριακή της Προσκυνήσεως του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ο Κύριος προσκαλεί τον καθέναν από εμάς, ‘να άρει το σταυρόν αυτού και να τον ακολουθήσει’. Να βαδίσουμε δηλαδή στο ίδιο μονοπάτι της αγάπης και της θυσίας που βάδισε ο ίδιος προς το Γολγοθά και τον τάφο. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται προς κάθε χριστιανό, είτε έχουμε αντιληφθεί αυτή την κλήση είτε όχι. Μία ιδιαίτερη ‘κλήση’ νιώθουν όσοι ποθούν την ιερωσύνη διά της επιθέσεως των χειρών. Νιώθουν να προσκαλούνται να υπηρετήσουν τον Χριστό και την Εκκλησία του ως κληρικοί. Ετσι, αφού συμβουλευτούν τον ιερέα της ενορίας τους και τον ιεράρχη τους, κατευθύνονται προς το αγαπημένο μας Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, για να κάνουν τις σπουδές που οδηγούν στη χειροτονία. Είναι αδήριτη ανάγκη να ενθαρρύνουμε όλοι μας τον ευγενή αυτό στόχο και να γεμίσουμε το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού με υποψηφίους κληρικούς που θα διακονήσουν τις επόμενες γενεές της Εκκλησίας μας στην Αμερική.

Κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, όπου η νηστεία μας εξυψώνεται με την ελεημοσύνη, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να κάνουμε μία προσφορά στην αγαπημένη μας Θεολογική Σχολή, δίδοντας απτή οικονομική υποστήριξη σε όσους ανταποκρίνονται στην ιερατική κλήση του Κυρίου. Αυτοί που ανέλαβαν να άρουν τον σταυρό της διακονίας ως κληρικοί, είτε ως διάκονοι, ως πρεσβύτεροι ή ως αρχιερείς, καλούνται διά βίου να θυσιάσουν το προσωπικό τους θέλημα και σίγουρα αξίζουν την υποστήριξη και την εκτίμησή μας.

Ας ανταποκριθούμε λοιπόν σήμερα θετικά στο κάλεσμα του Κυρίου κατά δύναμιν ο καθένας, για να εισέλθουμε και να δροσισθούμε στην όαση της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού. Εκεί θα βρούμε την αναψυχή και τη θεραπεία που πηγάζει από το Δένδρο της Αιωνίου Ζωής, αλλά και δύναμη να συνεχίσουμε το πνευματικό μας ταξίδι της Μ. Τεσσαρακοστής προς το Αγιο Πάσχα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, για 2η ημέρα το Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ