x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αρετή της φιλανθρωπίας

Σε ελάχιστα 24ωρα η ανθρωπότητα που πιστεύει στον Θεάνθρωπο θα γιορτάσει τη Γέννησή του. Μία γιορτή που ξεχειλίζει από αγάπη και ταπεινότητα. Δύο αρετές πολύ ανθρώπινες με τις οποίες πρέπει να εμφορούνται όλοι άνθρωποι ειδικά αυτές τις ημέρες.

Πρέπει να μάθουμε, αν δεν ξέρουμε ήδη, να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον πλησίον μας. Κυρίως να αγαπάμε τους ευάλωτους, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Να αγαπάμε αυτό τον πλανήτη και όλα τα έμβια όντα που κυκλοφορούν πάνω του.

Να μάθουμε να ζούμε σε μία απόλυτα εναρμονισμένη ισορροπία πάνω στη Γη, αν θέλουμε να διαιωνισθεί το ανθρώπινο είδος και να μην εξαφανιστεί όπως εκατομμύρια άλλα είδη που εξαφανίζονται στη διάρκεια των δισ. ετών της Γης.

Αυτό όμως που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι η αγάπη και η φιλανθρωπία. Οι τυχεροί να βοηθούν τους άτυχους. Ο υγιείς τους ασθενείς. Οι δυνατοί τους αδύνατους.

Ο οβολός όλων μας όταν περισσεύει πρέπει να πηγαίνει στους δυστυχούντες.

Είναι ο συνδετικός κρίκος της διαιώνισής μας ως ανθρώπινο είδος.

Το Ευαγγέλιο μάς διδάσκει για τη Φιλανθρωπία του Θεού. «Ος διήλθεν ευεργετών και ιώμενος πάντας …»·(Πράξ. ι’ 38).

Ας μην ξεχνάμε ότι Φιλανθρωπία ετυμολογικά «αγάπη του ανθρώπου», και ως λέξη επινοήθηκε στην αρχαία Ελλάδα από τον Αισχύλο στον Προμηθέα Δεσμώτη όπου περιγράφει ένα μύθο πως τα πρωτόγονα πλάσματα που δημιουργήθηκαν χωρίς γνώσεις και δεξιότητες ζούσαν σε σπηλιές με τον συνεχή φόβο για τη ζωή τους. Μέχρι που ο Προμηθέας τους πρόσφερε τη φωτιά και την αισιοδοξία.

Ετσι και εμείς ας κοιτάξουμε γύρω μας, ας ρωτήσουμε κάποιους που ξέρουν, για να προσφέρουμε το δώρο μας, μαζί με την αγάπη σε όποιον το έχει ανάγκη.

Μας δίνει μεγάλη χαρά αυτή η προσφορά.

Και ας μην ξεχνάμε: Εχει και ο «Εθνικός Κήρυκας» το Ταμείο Αλληλοβοήθειας για τους συμπατριώτες μας. Μπορείτε να γράψετε μία επιταγή στο Ethnikos Kirix/National herald Foundation ή μπείτε στην ιστοσελίδα https://app.aplos.com/.

Η προσφορά σας δίνει χαρά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις άγιες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν και οι κρίσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν εκλείπουν, σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο μέσος Ελληνας πολίτης εξακολουθεί να είναι η ακρίβεια, γεγονός που έχει αναγνωρισθεί πολλές φορές και εκ νέου προσφάτως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ