x

Ταξίδι

Η αριστοτελική σοφία «κερδίζει» τους κέλτικους θρύλους της Ιρλανδίας

29 Σεπτεμβρίου 2022

Επταήμερο πακέτο συνδυαστικών διακοπών αναψυχής, πολιτισμού, θαλάσσιων δραστηριοτήτων και city break περιηγήσεων (Θεσσαλονίκη), το οποίο θα «τρέξει» το 2023, συμπεριλαμβάνοντας διαμονή σε τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες της Ανατολικής Χαλκιδικής, εντάσσει στο πρόγραμμά του ο ιρλανδικός τουριστικός οργανισμός Travel Department.com, ο οποίος εδρεύει στο Δουβλίνο, αποτελώντας ισχυρό διοργανωτή εκδρομών από την Ιρλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία, την Αγγλία και τη Σκωτία.

Ενα δεύτερο, αντίστοιχης διάρκειας πρόγραμμα περιπατητικού τουρισμού, θα εκπονηθεί ειδικά για την Ολυμπιάδα και τον ορεινό όγκο, απευθυνόμενο στο ειδικό περιπατητικό κοινό της Ιρλανδίας και της Σκωτίας.

Τις σημαντικές αυτές προοπτικές ενίσχυσης των τουριστικών ροών, προερχόμενων από την υφιστάμενη αγορά της Ιρλανδίας, έδειξε να εξασφαλίζει το ταξίδι εξοικείωσης του Travel Department στην Ανατολική Χαλκιδική. Η επίσκεψη αποτέλεσε συνέχεια του προγράμματος επαγγελματικών επισκέψεων, που ο Δήμος Αριστοτέλη πραγματοποίησε το Μάρτιο του 2022 στο Δουβλίνο με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας.

Συνδυαστικό πακέτο διακοπών σε Ανατολική Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη το 2023. Φωτογραφία: Δήμος Αριστοτέλη

Οι product και sales managers του Travel Department ξεναγήθηκαν σε όλο το εύρος της Ανατολικής Χαλκιδικής: επισκέφθηκαν παραδοσιακούς οικισμούς όπως η Αρναία και η Μεγάλη Παναγία, πραγματοποίησαν τον παράπλου του Αθωνα, ακολούθησαν τα θαλάσσια οινικά βήματα του Πέρση βασιλιά Ξέρξη στον Αθωνικό Κόλπο, ανακάλυψαν τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου στην Μπροστόμιτσα και στα Αρχαία Στάγειρα, συνέλεξαν μύδια στις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, απόλαυσαν εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα και επιθεώρησαν τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Η πρόθεσή τους να εντάξουν την περιοχή στον κατάλογο του γραφείου εκδηλώθηκε άμεσα, αφού το Travel Department, το οποίο διοχετεύει τις αγορές με μεγάλες ομάδες επισκεπτών, συνεργάζεται με τουριστικούς προορισμούς της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας.

«Δεδομένου του πτητικού προγράμματος της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, που συνδέει πλέον με τετράωρη απευθείας πτήση το Δουβλίνο με τη Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία οφείλει να προωθήσει σθεναρά στην Ιρλανδία το φυσικό της ανάγλυφο και την τεράστια ιστορίας της», επεσήμαναν οι Ιρλανδοί επισκέπτες.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των ενεργειών προσέγγισης της εν λόγω τουριστικής αγοράς τον επόμενο Νοέμβριο στο Λονδίνο, όπου κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης W.Τ.Μ. προετοιμάζει B2B πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων με τους Ιρλανδούς, αλλά και με Βρετανούς συνομιλητές. Παράλληλα, οργανώνει σειρά θεματικών ταξιδιών εξοικείωσης, απευθυνόμενα σε όσους ανταποκρίνονται στην παρακολούθηση (follow up) της πρωτοβουλίας.

«Η Ιρλανδία, με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, υπόσχεται συνεργασία με στο Δήμο Αριστοτέλη σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του βιωματικού τουρισμού αναψυχής», λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Εχοντας ήδη συνδέσει την τουριστική εμπειρία με την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση και τους αυθεντικούς ντόπιους, δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, αναδεικνύοντας ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, που αποδίδει προστιθέμενη αξία όλες τις εποχές του χρόνου και προσελκύει τουριστικές αγορές σε όλο το εύρος της Ανατολικής Χαλκιδικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΔΕΣΣΑ. Στους βόρειους πρόποδες του Βερμίου, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την Έδεσσα, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό Πλατάνη, με τους μερικούς εκατοντάδες κατοίκους του.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Παραδοσιακό καζάνι στο χωριό Πλατάνη για την παραγωγή τσίπουρου (Βίντεο)

ΕΔΕΣΣΑ. Στους βόρειους πρόποδες του Βερμίου, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την Έδεσσα, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό Πλατάνη, με τους μερικούς εκατοντάδες κατοίκους του.

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας