x
 

Πολιτική

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν και οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών βρίσκονται σε έναν πυρετώδη αγώνα με τους Ρεπουμπλικανούς για το ποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, μιας τεχνολογίας που θα μπορούσε να αλλάξει τις αμερικανικές εκλογές – και ίσως να απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία.

«Οι υποψήφιοι και οι στρατηγιστές προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν πώς να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στη δουλειά τους. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορεί να τους εξοικονομήσει χρόνο – τον πιο πολύτιμο πόρο που έχει μια εκστρατεία», δήλωσε η Μπέτσι Χούβερ (Betsy Hoover), διευθύντρια ψηφιακής οργάνωσης για την εκστρατεία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2012 και συνιδρύτρια της Higher Ground Labs. «Αλλά βλέπουν τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης και είναι προσεκτικοί σχετικά με το πού και πώς τη χρησιμοποιούν στη δουλειά τους».

Οι προεκλογικές εκστρατείες και των δύο κομμάτων χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια την τεχνητή νοημοσύνη -ισχυρά συστήματα υπολογιστών, λογισμικό ή διαδικασίες που μιμούνται πτυχές της ανθρώπινης εργασίας και νόησης- για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων.

Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη παρείχαν στους υποψηφίους και τους συμβούλους τη δυνατότητα να παράγουν κείμενο και εικόνες, να κλωνοποιούν ανθρώπινες φωνές και να δημιουργούν βίντεο με πρωτοφανή ένταση και ταχύτητα.

Αυτό έχει οδηγήσει τους ειδικούς της παραπληροφόρησης να εκδίδουν ολοένα και πιο δυσοίωνες προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η AI.

Οι ανησυχίες αυτές έγιναν επιτακτικές μετά από περιστατικά, όπως η διάδοση εικόνων που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη και απεικόνιζαν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να συλλαμβάνεται στη Νέα Υόρκη και ένα ρομποτικό τηλεφώνημα που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και μιμήθηκε τη φωνή του Μπάιντεν, λέγοντας στους ψηφοφόρους του Νιου Χαμσάιρ να μην ψηφίσουν.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «χρησιμοποιεί ένα σύνολο ιδιόκτητων αλγοριθμικών εργαλείων, όπως και πολλές άλλες εκστρατείες σε όλη τη χώρα, για να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη παράδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων και να αποτρέψει τη συμπλήρωση λιστών εγγραφής με ψευδείς πληροφορίες».

Ενας βασικός Ρεπουμπλικανός υπέρμαχος της τεχνητής νοημοσύνης είναι ο Μπραντ Πάρσκαλε (Brad Parscale), ο ψηφιακός σύμβουλος που το 2016 συνεργάστηκε με τη σκανδαλώδη Cambridge Analytica, μια βρετανική εταιρεία άντλησης δεδομένων, για την υπερστόχευση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σημαδεμένοι από τις μνήμες του 2016, η εκστρατεία Μπάιντεν, οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι και οι προοδευτικοί παλεύουν με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και είναι νευρικοί επειδή δεν συμβαδίζουν με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην υιοθέτηση της τεχνολογίας, σύμφωνα με συνεντεύξεις με συμβούλους και στρατηγιστές.

Αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν δήλωσαν ότι σκοπεύουν να διερευνήσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά θα τηρήσουν αυστηρούς κανόνες κατά την εφαρμογή της.

Η καμπάνια του προέδρου Μπάιντεν δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη μοντελοποίηση και την ανάπτυξη κοινού, τη σύνταξη και την ανάλυση αντιγράφων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη δημιουργία περιεχομένου που μπορούν να μοιραστούν οι εθελοντές στο πεδίο.

Πηγή: «Associated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ