x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα

Ολα θύμιζαν, με μικρές αποκλίσεις, μια από τις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική.

Κόσμος από το Φανάρι. Κόσμος από την Αμερική. Το γρασίδι. Τα αυτοκίνητα. Σχεδόν τα ίδια. Ηταν όμως μια δεξίωση που λάμβανε χώρα στην Αθήνα, το Σάββατο το βράδυ, και συγκεκριμένα στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, οικοδεσπότης της οποίας την περίοδο αυτή είναι, ως γνωστόν, ο ομογενής μας Γιώργος Τσούνης.

Ο περιποιημένος κήπος ήταν γεμάτος με κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και μερικών υπουργών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πρέσβη σε μια δεξίωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος επισκεπτόταν την ελληνική πρωτεύουσα για λίγες μέρες.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν διάχυτη. Κυρίως ανάμεσα στους ομογενείς, πολλοί εκ των οποίων συναντιόντουσαν σε ελληνικό έδαφος για πρώτη φορά. Η θερμότητα, τα αγκαλιάσματα, η χαρά ήταν ολοφάνερα.

Πώς να το κάνουμε… εμείς οι ομογενείς έχουμε έναν άλλο δεσμό μεταξύ μας…

Εκτός από τον Πατριάρχη, που όλοι έσπευσαν να υποδεχτούν και να του φιλήσουν το χέρι με το που εισήλθε στον χώρο του κήπου, το πρόσωπο της βραδιάς ήταν βέβαια ο Αμερικανός πρέσβης.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο -από ό,τι θυμάμαι- που Αμερικανός πρέσβης σε μια χώρα είναι ομογενής και παραθέτει δεξίωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και πολλοί από τους προσκεκλημένους του να είναι επίσης φίλοι  ομογενείς ή Ελληνες φίλοι των ομογενών.

Και κάτι ανάλογο έγινε μετά στο δείπνο που ο πρέσβης παρέθεσε -με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων- στον ωραιότατο «Φάρο», στον χώρο του αριστουργήματος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ζούμε πραγματικά σε ενδιαφέροντες καιρούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, που από το πουθενά δημοσιοποιήθηκε η είδηση της υποκλοπής του τηλεφώνου του τότε υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ψάχνω ανελλιπώς στις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες για τυχόν κάλυψη του γεγονότος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας