x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η δεξίωση της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας

01 Απριλίου 2024

ΣΙΚΑΓΟ. Την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση διοργάνωσε και φέτος η Ελληνοαμερικανική Ακαδημία (Hellenic American Academy) με έδρα το Σικάγο, παρουσία υψηλά ιστάμενων στελεχών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως επίσης και της ευρύτερης Πολιτείας του Ιλινόις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα τις οικουμενικές αρχές του Ελληνισμού αλλά και την προώθηση του στόχου της διά βίου μάθησης. Στο πλαίσιο αυτό, τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι Δημήτριος Ντάλας (Dimitrios Dallas), Γεωργία Ποντίκη (Georgia Pontikes) και Ρόμπερτ Μπάλερ (Robert Buhler), οι οποίοι «έχουν αριστεύσει σε κάθε τομέα δραστηριότητας και είναι αφιερωμένοι στην προώθηση και διαφύλαξη της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών αξιών», με τις προσωπικές τους ιστορίες να θεωρούνται ως μια πηγή έμπνευσης και πρότυπο για τα παιδιά της Ακαδημίας.

Διακρίνονται η Τομεάρχης Οικονομικών της κομητείας Κουκ, Μαρία Πάππας, ο τιμηθείς Δημήτριος Ντάλας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Δημήτριος Λογοθέτης και ο Δρ. Σπύρος Καρράς. Photo: Furla Photography & Video)

Από την πλευρά της, η Ελληνοαμερικανική Ακαδημία ευχαρίστησε την Επιτροπή Εκδήλωσης του 2024, τους εθελοντές, το Ιδρυμα Ελληνικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (Foundation of Hellenic Education and Culture), τους χορηγούς, τους δωρητές της σιωπηλής δημοπρασίας, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, τους Συλλόγους Γονέων – Εκπαιδευτικών (PTO) και τους διαρκείς υποστηρικτές της Ακαδημίας για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική πηγή για το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η Ελληνοαμερικανική Ακαδημία έχει στις τάξεις της περισσότερους από 350 μαθητές, οι οποίοι λαμβάνουν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, συμμετέχοντας και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος είναι η παροχή μιας υψηλού επιπέδου δίγλωσσης εκπαίδευσης, σε Ελληνικά και Αγγλικά, στο κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο θα δώσει σε όλους τους μαθητές τα εχέγγυα για μελλοντική επιτυχία.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, οικουμενικές αρχές του Ελληνισμού δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αντιληφθούν τις ρίζες της δημοκρατικής σκέψης, της ανεξάρτητης νόησης και τον σκοπό της διά βίου μάθησης. Το σλόγκαν της Ακαδημίας είναι το αρχαιοελληνικό ρητό «Λιμήν πέφυκε πάσι παιδεία βροτοίς’, με την πεποίθηση πως η εκπαίδευση είναι ένα ασφαλές καταφύγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ