x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ευκαιρία που προκύπτει από τη σύσκεψη ομογενών με τον δήμαρχο της ΝΥ

Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η προγραμματισμένη για την Τρίτη σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς και ηγετικών στελεχών της Κοινότητάς μας.

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί μια απόδειξη ότι ακόμα κι αν δεν έχει μετανιώσει ο δήμαρχος για τις άκρως φιλοτουρκικές δηλώσεις του και τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με την τουρκική αμερικανική κοινότητα και την Τουρκία, τουλάχιστον δεν επιθυμεί να απεμπολήσει την υποστήριξη της Κοινότητάς μας.

Αρα δεν μπορεί να υπάρχει αντίλογος για την χρησιμότητα της προγραμματισμένης σύσκεψης, και για τις δυο πλευρές.

Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιήσουμε την σύσκεψη, ποια θα είναι τα επιχειρήματα που θα προβάλλουμε στον δήμαρχο και ποια, επομένως, θα είναι τα χειροπιαστά αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την αίσθηση της αποστολής και της ευθύνης που οι συμμετέχοντες θα αισθάνονται έναντι της Κοινότητας, αντί για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, όπως δυστυχώς συμβαίνει πολλές φορές.

Σε σχόλιό μου με τίτλο «Ο φυτευτός δήμαρχος της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη και οι ευθύνες μας» (24 Νοεμβρίου 2021) έγραφα, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:

«Προτείνουμε, όπως μια ομάδα ομογενών, υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου μας, ζητήσει να συναντηθεί με τον κύριο Ανταμς για να του καταστήσει σαφή τη δυσαρέσκειά μας και να του ζητήσει, στην χειρότερη των περιπτώσεων, να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων. Οφείλουμε τώρα να το κάνουμε, που είναι η αρχή της θητείας του, για να προλάβουμε τα χειρότερα, γιατί εκτός απροόπτου θα είναι δήμαρχος της Νέας Υόρκης για τουλάχιστον 4 χρόνια και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να είναι ‘ο πρώτος Τούρκος δήμαρχος της Νέας Υόρκης’».

Σε ένα δεύτερο σχόλιό μου, την επόμενη ημέρα, με τίτλο «Το θέμα Ανταμς: Είναι θέμα ηγεσίας», έγραφα:

«…Οι δηλώσεις Ανταμς φέρνουν στο προσκήνιο και ένα άλλο μείζον θέμα που είναι πολύ ορατό και πολλαπλά επιζήμιο…

Αποκαλύπτουν το μέγεθος της έλλειψης λαϊκής ηγεσίας στην Κοινότητά μας.

Πιθανόν να μην υπάρχει άλλη περίοδος, τις τελευταίες δεκαετίες, που η Ομογένεια της Νέας Υόρκης ήταν τόσο ακέφαλη και κατακερματισμένη όσο τώρα…».

Δεδομένου λοιπόν του γεγονότος αυτού, η επιλογή αυτών που επιλέχθηκαν να μας εκπροσωπήσουν είναι καλή. Είναι κυρίως άνθρωποι γνωστοί στην ευρύτερη κοινωνία της Νέας Υόρκης, με συμμετοχή στην πολιτική ζωή της πόλης.

Θα θέλαμε ασφαλώς να βλέπαμε και εκπροσώπους της οργανωμένης Κοινότητας, αλλά, όπως δυστυχώς όλοι μας γνωρίζουμε, η κατάσταση εκεί δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Το ζητούμενο της σύσκεψης δεν είναι βέβαια η σύγκρουσή μας με τον δήμαρχο – κάτι που θα τον έκανε να στραφεί ακόμα περισσότερο εναντίον μας.

Το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αντιληφθεί το λάθος του. Να βρει τρόπους, μέσα από τις πράξεις και όχι μόνο από τα λόγια, να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Κοινότητά μας. Να βεβαιωθεί ότι θα είναι ακριβοδίκαιος απέναντί μας στο μέλλον.

Αλλά η πιο μεγάλη επιτυχία που θα προέκυπτε από τη σύσκεψη θα ήταν να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Tουρκική ακτοφυλακή χτυπάει με στειλιάρια μετανάστες σπρώχνοντάς τους προς την Ελλάδα»! Φρικώδεις σκηνές και οι κραυγές των τρομαγμένων παιδιών από τη βαρβαρότητα των Τούρκων λιμενικών αποτυπώθηκαν σε ένα ωμό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις κράτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην σύνοδο της Πράγας

ΠΡΑΓΑ. Ακρως ενδεικτική του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η απόσταση που φρόντισαν να κρατήσουν μεταξύ τους σήμερα, Πέμπτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Τραγωδία με ναυάγια δουλεμπορικών σε Λέσβο και Κύθηρα, τουλάχιστον 18 νεκροί – Ευθύνες στην Αγκυρα από Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Τραγικός είναι ο απολογισμός δύο ναυαγίων πλοιαρίων που μετέφεραν παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες σε Κύθηρα και Λέσβο, με την Αθήνα να κατηγορεί ευθέως την Αγκυρα για τη βοήθεια που προσφέρει στους διακινητές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας