x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η έκθεση «Επιτραπέζια σκεύη και υφάσματα/Η Κεραμική Τέχνη» στην Αστόρια

15 Νοεμβρίου 2022

ΑΣΤΟΡΙΑ. Ανοιξε για το κοινό η έκθεση «Επιτραπέζια σκεύη και υφάσματα/Η Κεραμική Τέχνη» (Tableware and Textiles / Fine Ceramic Art) του Business to Business (B2B), στις 14 Νοεμβρίου στο Hellenic Aesthetic στην Νέα Υόρκη, στο 30-91 της 31ης οδού στην Αστόρια. Η Μαριάνθη Βλάχου (Marianthi Vlachos) και η Μαρία Κοσμίδου (Maria Kosmidou) παρουσιάζουν τη δουλειά της Βαρβάρας Παπαδέδε (Barbara Papadede) της Natural Greek Fabrics και του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου στο κατάστημα Hellenic Aesthetic μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Οπως σημείωσε η κ. Κοσμίδου, το έργο των Παπδέδε και Χριστόπουλου παρουσιάζεται για πρώτη φορά μαζί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκοπός αυτής της καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ δύο σχεδιαστών με διεθνή αναγνώριση είναι η καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων και νέων συνεργασιών για τις ετικέτες τους, η ενίσχυση της ήδη υψηλής αξιοπιστίας τους στην αμερικανική αγορά, η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας και η επέκταση της παρουσίας τους στο μάρκετινγκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο για τους ίδιους όσο και για όλους τους πελάτες τους.

Η κ. Βλάχου στις δηλώσεις της σημείωσε ότι ξεκίνησε την Hellenic Aesthetic πριν από έξι χρόνια και «ήμουν λίγο πολύ σοκαρισμένη που δεν υπήρχε μια πλατφόρμα όπου θα μπορούσες να ψωνίσεις ελληνικές μάρκες στις ΗΠΑ, ένα μέρος όπου όλα θα εισάγονται στις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να σου αποσταλούν πολύ γρήγορα. Σκέφτηκα ‘γιατί να μην είμαι εγώ ο άνθρωπος που θα το κάνει αυτό;’».

Μερικά από εκθέματα στο Hellenic Aesthetic. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Συνέχισε: «Ετσι, σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, φτάσαμε εδώ και επιτέλους έχω ένα κατάστημα που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο… Ηθελα να δημιουργήσω μια αυθεντική ελληνική εμπειρία, να μεταφέρω τους επισκέπτες μου στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα ήταν η Natural Greek Fabrics -έχουμε την Βαρβάρα εδώ- και αυτό με οδήγησε στη Μαρία Κοσμίδου που εκπροσωπεί την Natural Greek Fabrics στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι λίγο πολύ ο λόγος που συνέβη όλο αυτό το πράγμα, επειδή εκπροσωπεί αυτούς τους δύο υπέροχους σχεδιαστές που παρουσιάζουμε σήμερα και να δημιουργήσουμε κάποια ευαισθητοποίηση γι’ αυτούς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο».

Η κ. Κοσμίδου ευχαρίστησε την Βλάχου, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσοι στήριξαν την έκθεση. Η ίδια δήλωσε: «Μου αρέσει να φέρνω κοντά όλους αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους και είχα ένα όραμα να δημιουργήσω μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων και να πάμε παραπέρα και να προωθήσουμε, όπως κάνει η Μαριάνθη, την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας σε αυτούς τους καιρούς να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας και να προωθήσουμε πραγματικά έναν καλύτερο στόχο».

Μερικά από εκθέματα στο Hellenic Aesthetic. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Η Βαρβάρα Παπαδέδε, η σχεδιάστρια πίσω από τα Natural Greek Fabrics, έφερε την ετικέτα στις διεθνείς αγορές. Σε δηλώσεις της στην εκδήλωση σημείωσε ότι «όταν η Μαρία μας συνάντησε με τη Μαριάνθη και τον Ηλία, ήταν εύκολο να έρθουμε εδώ».

Ο Ηλίας Χριστόπουλος είναι καλλιτέχνης κεραμικής. Έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία και τρεις επαίνους σε Πανελλήνιες Εκθέσεις Κεραμικής. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις κεραμικής στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Δανία, την Κίνα και την Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ