x

Επιστολή στον Εκδότη

Η Ελληνική παιδεία

Κύριε Διευθυντά,

Πολλά χρήσιμα στοιχεία της Ελληνικής παιδείας δεν διδάσκονται στα σχολεία. Για το λόγο αυτό ο υποφαινόμενος πήρε την πρωτοβουλία και, με τη στήριξη του International Hellenic Association (IHA) και του Οργανισμού για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας (ΟΔΕΓ), προσέφερε σε δύο εξάμηνα δύο τάξεις της Ελληνικής παιδείας η μία στα Ελληνικά σε 14 μαθήματα, και η άλλη στα Αγγλικά σε 10 μαθήματα, τα οποία είναι ελεύθερα στο youtube.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική παιδεία είναι μονόδρομος για να αντιμετωπισθούν τα σύγχρονα προβλήματα, όπως η παγκόσμια απειλή από την υψηλή τεχνολογία (τεχνητή νοημοσύνη και νέφος δεδομένων) και η επίσης παγκόσμια απειλή από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Για το λόγο αυτό οι διαλέξεις τοποθετούν την Ελληνική παιδεία σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να είναι σε αρμονία με τη Φύση, να είναι η θεραπεία του πνεύματος, να καλλιεργεί την αίσθηση του Ωραίου, και να στοχεύει στον ενάρετο άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να έχει εσωτερική και εξωτερική ισορροπία σαν απαραίτητη προϋπόθεση να μην κινδυνεύει από παραλογισμούς, όπως είναι ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Κομβικό ρόλο παίζει η αναζωογόνηση της φιλοσοφίας αφού επανενωθεί με τις επιστήμες και ιδιαίτερα με τα μαθηματικά.

Τα μαθηματικά σε συνδυασμό με την πληροφορική πρέπει να διδάσκονται για να δίνουν στην περιορισμένη ανθρώπινη νόηση απεριόριστες δυνατότητες. Τα μαθηματικά είναι η επιστήμη για την ανάλυση πολύπλοκων δομών σε απλών κατανοητών σε όλες τις επιστήμες και η πληροφορική με ανάπτυξη αντίστοιχου λογισμικού κάνει τη σύνθεση δομών, ώστε να παγιώνεται η μάθηση βγάζοντας σωστά και ταχύτατα αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος γίνεται πιο έξυπνος από τη μηχανή και δεν κινδυνεύει από την υψηλή τεχνολογία.

Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρει κανείς τα βασικά συστατικά της Ελληνικής παιδείας. Τα 14 μαθήματα εδώ στα Ελληνικά:

http://www2.env.aegean.gr/labs/Remote_sensing/publications/14-Lectures.pdf

Τα 10 μαθήματα εδώ στα Αγγλικά:

http://www2.env.aegean.gr/labs/Remote_sensing/EnglishBlock/publications/10-Lectures.pdf

Πάντα με υγεία,

 

Ιωάννης Ν. Χατζόπουλος, MSCE, PhD

Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τ. καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, USA

Μυτιλήνη, Ελλάδα

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά, Μας αξίωσε άλλη μια φορά ο Θεός να εορτάσουμε τη μεγάλη Ημέρα των Ευχαριστιών που έχει μείνει ακόμη πολύ κοντά στην οικογένεια και στη συνέχεια της παραδόσεως εδώ στη δεύτερη πατρίδα μας, την Αμερική.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Παραδοσιακό καζάνι στο χωριό Πλατάνη για την παραγωγή τσίπουρου (Βίντεο)

ΕΔΕΣΣΑ. Στους βόρειους πρόποδες του Βερμίου, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την Έδεσσα, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό Πλατάνη, με τους μερικούς εκατοντάδες κατοίκους του.

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας