x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία βοηθά Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου στην Ελλάδα

21 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) συνεργάστηκε με δύο από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Ελλάδας για να βοηθήσει τις νέες μητέρες και τις μέλλουσες μητέρες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 16.000 έχουν λάβει άδειες παραμονής. Με την υποστήριξη της THI, τα «Παιδικά Χωριά SOS – Ελλάδα» και «Μαζί για το Παιδί» παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο αναταραχής και μετεγκατάστασης.

Το «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και είναι ένας οργανισμός ομπρέλα μη κερδοσκοπικών ΜΚΟ που βοηθά οικογένειες που έχουν ανάγκη. Από το 2012, η THI έχει δωρίσει σχεδόν 567.500 δολάρια στο «Μαζί για το Παιδί» για την υποστήριξη μιας ποικιλίας κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά. Η υποστήριξη της THI στο «Μαζί για το Παιδί» θα βοηθήσει συνολικά 20 ανύπαντρες μητέρες και παιδιά κάτω των 15 ετών που ζουν σε ένα καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας. Τα κεφάλαια της THI θα καλύψουν τα έξοδα που σχετίζονται με τρόφιμα, προϊόντα περιποίησης και εξοπλισμό καθαρισμού, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, πάνες, βρεφικό γάλα, παπούτσια και ρούχα για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.

Η Σοφία Καμαρέτα, Υπεύθυνη Προγράμματος, και η Ελένη Ποταμιάνου, Διευθύντρια του «Μαζί για το Παιδί» εξήγησαν: «Είδαμε πόσο σοβαρή ήταν η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να παρέμβει άμεσα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα μας. Βρήκαμε έναν χώρο στην Αθήνα, τον επισκευάσαμε και τον ετοιμάσαμε ως ξενώνα για 20 ανθρώπους, μητέρες και παιδιά, για να τους βοηθήσουμε να πάρουν τα πατήματά τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια».

Μέσω των σχέσεών τους με άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, η «Μαζί για το Παιδί» αναγνώρισε επίσης τη Medin, η οποία ενεργεί ως εταίρος υλοποίησης για τη λειτουργία του ξενώνα. Η κ. Καμαρέτα τόνισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά να επιβιώσουν αυτή την περίοδο».

Τα «Παιδικά Χωριά SOS» είναι μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες και εδάφη, βοηθώντας οικογένειες προσφύγων μέσω της πρόσβασης σε σχολεία και κέντρα υγείας και άλλων κοινοτικών εργασιών. Τα SOS βρίσκονται στην Ελλάδα από το 1975. Ως απάντηση στην ουκρανική κρίση, τα SOS δημιούργησαν ένα πρόγραμμα για την παροχή υποστήριξης σε 60 μητέρες και παιδιά πρόσφυγες.

Ο Γιώργος Στάμας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε: «Η THI μπόρεσε να έχει πραγματικό αντίκτυπο στις ζωές αυτών των οικογενειών που κατέφυγαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τον ουκρανικό πόλεμο. Τα γενναιόδωρα δώρα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας Τζον Παπατζόν (John Pappajohn) και John Georges στην THI κατέστησαν αυτό το έργο δυνατό. Είναι εμπνευσμένο για άλλη μια φορά να βλέπουμε την αποστολή της THI να λειτουργεί: τους Ελληνες της διασποράς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ανάγκης για την Ελλάδα».

Ο Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI δήλωσε: «Η THI λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια και έχουμε εντοπίσει και γνωρίζουμε ποιοι οργανισμοί είναι σε θέση να ανταποκριθούν καλύτερα σε κρίσεις όπως αυτές. Αυτό όχι μόνο παρέχει βοήθεια γρήγορα σε κρίσιμες στιγμές, αλλά σημαίνει ότι τα δολάρια των δωρητών μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγαλύτερο αντίκτυπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (Eric Adams) προκειμένου να δώσει το “παρών” στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού (2022 Mayors Summit Against Antisemitism - MSAA), όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμο Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας