x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία» βράβευσε τον Δρα Αλβέρτο Μπουρλά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη ρήση ότι «είναι ευλογία να είσαι Ελληνας», η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ Αλβέρτος Μπουρλάς (Dr. Albert Bourla), παρέλαβε το τιμητικό βραβείο στην ετήσια δεξίωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI).

«Τα τελευταία 26 χρόνια που έφυγα, έχω διαμείνει σε εννέα διαφορετικές χώρες, αλλά σε κάθε στάση μου, δεν ένοιωσα ποτέ την Ελλάδα πολύ μακριά. Βλέπετε, για εμένα η Ελλάδα δεν είναι απλά ένα μέρος. Η Ελλάδα είναι ένα σύνολο αξιών και τρόπος ζωής», ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος ο Δρ Μπουρλάς, παρουσία 900 και πλέον ομογενών -και όχι μόνο- που έδωσαν το «παρών» στο Cipriani, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Στο βίντεο που προηγήθηκε πριν από τη βράβευση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γεώργιο Στάμα (George P. Stamas) και τον εκτελεστικό πρόεδρο, Ανδρέα Λιβέρη (Andrew N. Liveris), οι διοργανωτές ανέφεραν πως «η ομάδα του μας βοήθησε όλους στην πανδημία. Εσωσαν εκατομμύρια ζωές με το εμβόλιο και έδειξαν πως το απίθανο γίνεται πιθανό. Οταν οι επιστήμονες είπαν ότι «το εμβόλιο θα πάρει κάποια χρόνια» εκείνος απάντησε «γιατί όχι κάποιους μήνες», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Γιώργος Τσούνης, με τον ομογενή Πολιτειακό Βουλευτή Ανδρέα Γουνάρδη και την σύζυγό του, κατά την δεξίωση για τα 10 χρόνια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Φωτογραφία: Ε.Κ/Ελένη Σακέλλη
Τζέιμς Γιαννόπουλος, Ντένις Μιλ, Γιώργος Στάμας και Ανδρέας Λιβέρης κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Στάμα για την προσφορά του στην Ελληνική Πρωτοβουλία. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος

«Στα χρόνια που έρχονται, η επιστήμη και η τεχνολογία θα συνεχίσουν να πρωτοπορούν, ενώ χώρες που εστιάζουν στην καινοτομία, θα δουν γρήγορη, σταθερή και -το κυριότερο- περιεκτική και ισότιμη ανάπτυξη στο μέλλον. Η Ελλάδα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνει μια από αυτές τις χώρες και πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική διασπορά μπορεί να συνεισφέρει για να αναβαθμίσει το καινοτόμο οικοσύστημα της χώρας», τόνισε ο Δρ Μπουρλάς, κάνοντας ειδική αναφορά στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι υπερήφανος να πω ότι η Pfizer παίζει τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Πριν από μερικά χρόνια αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε ένα Ψηφιακό Ερευνητικό Κέντρο, διότι γνωρίζαμε ότι υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο σε αυτή τη χώρα που αναζητά σημαντικές ευκαιρίες» ανέφερε ο Δρ Μπουρλάς, στον οποίο και ανακοινώθηκε ότι η Ελληνική Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει μια σημαντική δωρεά με νέα ασθενοφόρα προς τις ελληνοεβραϊκές κοινότητες.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του Οργανισμού βράβευσαν και τον Γεώργιο Στάμα, για τη διαχρονική προσφορά του στον Οργανισμό κατά τα κομβικά δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, μια διάκριση που δέχτηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Αλβέρτος Μπουλάς, αναφέρθηκε και στην επένδυση της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη και τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές για την Ελλάδα. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος

«Ολες αυτές οι επιτυχίες για τις οποίες υπερηφανευόμαστε, δεν θα είχαν συμβεί χωρίς τη σκληρή δουλειά του Γιώργου Στάμα», τόνισε ο Ντένις Μιλ, ενώ ο Ανδρέας Λιβέρης επεσήμανε πως η Ελληνική Πρωτοβουλία διένυσε μακρύ δρόμο μέχρι να κλείσει μια επιτυχημένη δεκαετία.

«Κανένας δεν περίμενε κάποτε ότι θα φτάσουμε στη δέκατη επέτειο, αλλά τα καταφέραμε. Εχουμε μια νέα Ελλάδα. Εχουμε τόσους πολλούς νέους ανθρώπους εδώ», τόνισε ο κ. Λιβέρης.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης (George Tsunis), η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Λυσιώτης, ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φυρίλλας, οι επιχειρηματίες Μιχάλης Ψαρός (Michael Psaros), Ντένις Μιλ (Dennis Mehiel), Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis) και Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos), ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), Ηρακλής Διαματάρης και η εκδότρια της «The National Herald», Βανέσσα Διαματάρη.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο πρώην πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Paramount Pictures, Τζέιμς Γιαννόπουλος (James Giannopoulos), ενώ το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις δωρεές ανήλθε στα $2.248.000.

Διασκέδασαν με Ελλη Κοκκίνου

Ασφαλώς, το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η εμφάνιση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, Ελλης Κοκκίνου, η οποία προσέφερε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διασκέδασης, που κράτησε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλη Κοκκίνου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στους Ελληνες της Αμερικής, αφού μόλις πριν από λίγους μήνες είχε πραγματοποιήσει sold out εμφανίσεις σε ελληνικά κέντρα διασκέδασης, ανταποδίδοντας την αγάπη του κοινού, ενώ είχε τραγουδήσει και σε αντίστοιχη εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο.

Η Eλλη Κοκκίνου ξεσήκωσε το κοινό αμέσως μετά το πέρας του προγράμματος, ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες της. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος
Η Ελλη Κοκκίνου ξεσήκωσε το κοινό αμέσως μετά το πέρας του προγράμματος, ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες της. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ