x

Πολιτική

Η εγγραφή 1 εκατ. ψηφοφόρων στο GOP προκαλεί ανησυχία στους Δημοκρατικούς

28 Ιουνίου 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Μια πολιτική αλλαγή αρχίζει να επικρατεί σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι στα προάστια που βοήθησαν να αυξηθούν τα κέρδη του Δημοκρατικού Κόμματος τα τελευταία χρόνια γίνονται Ρεπουμπλικανοί.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι σε 43 πολιτείες μεταπήδησαν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία εγγραφής ψηφοφόρων που αναλύθηκαν από το «Associated Press». Ο αριθμός που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως αντικατοπτρίζει ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας -Δημοκρατικές και Ρεπουμπλικανικές πολιτείες μαζί με πόλεις και μικρές κωμοπόλεις- την περίοδο από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντικατέστησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά πουθενά η αλλαγή δεν είναι πιο έντονη -και επικίνδυνη για τους Δημοκρατικούς- όσο στα προάστια, όπου οι καλά μορφωμένοι ψηφοφόροι που στράφηκαν εναντίον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τραμπ τα τελευταία χρόνια φαίνεται να επιστρέφουν. Τον τελευταίο χρόνο, πολύ περισσότεροι άνθρωποι μεταβαίνουν στο GOP σε προαστιακές κομητείες από το Ντένβερ μέχρι την Ατλάντα και το Πίτσμπουργκ και το Κλίβελαντ. Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν επίσης έδαφος σε κομητείες γύρω από πόλεις μεσαίου μεγέθους όπως το Χάρισμπουργκ Πενσυλβάνιας, Ράλεϊ Βόρειας Καρολίνας, Αουγκούστα Τζόρτζιας και Ντε Μόιν Αϊόβα.

Ο Μπεν Σμιθ, που ζει στην κομητεία Larimer του Κολοράντο, βόρεια του Ντένβερ, είπε ότι εγγράφηκε διστακτικά ως Ρεπουμπλικανός νωρίτερα μέσα στο έτος, αφού ανησυχούσε όλο και περισσότερο για την υποστήριξη των Δημοκρατικών σε ορισμένες περιοχές για υποχρεωτικά εμβόλια για τον Covid-19, την αδυναμία του κόμματος να καταπνίξουν το βίαιο έγκλημα και τη συχνή εστίασή του στη φυλετική δικαιοσύνη.

«Είναι περισσότερο απόρριψη της Αριστεράς παρά εναγκαλισμός της Δεξιάς», είπε ο Σμιθ, ένας 37χρονος επαγγελματίας σύμβουλος του οποίου η μετάβαση από το Δημοκρατικό Κόμμα ξεκίνησε πριν από πέντε ή έξι χρόνια, όταν είχε γραφτεί ως φιλελεύθερος.

Το «AP» εξέτασε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια ψηφοφόρους που πιθανότατα είχαν αλλάξει εντάξεις σε 42 πολιτείες για τις οποίες υπάρχουν δεδομένα τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την «L2», μια εταιρεία πολιτικών δεδομένων. Το «L2» χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πολιτειακών αρχείων ψηφοφόρων και στατιστικής μοντελοποίησης για τον προσδιορισμό της κομματικής ένταξης. Αν και η αλλαγή κόμματος δεν είναι ασυνήθιστη, τα δεδομένα δείχνουν μια σαφή αντιστροφή από την περίοδο που ο Τραμπ ήταν στην εξουσία, όταν οι Δημοκρατικοί απολάμβαναν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στον αριθμό των αλλαγών κομμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Όμως, τον τελευταίο χρόνο, περίπου τα δύο τρίτα των 1,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που άλλαξαν την κομματική τους ένταξη μετατοπίστηκαν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Συνολικά, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έγιναν Ρεπουμπλικανοί σε σύγκριση με περίπου 630.000 που έγιναν Δημοκρατικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας