x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το ένα από τα πέντε κτίρια τα οποία ανακαινίζονται και το οποίο θα στεγάσει όλη την έρευνα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Επρόκειτο αναμφίβολα για μια συμβολική κίνηση του Πρωθυπουργού: να καταδείξει ότι μέσα στον κυκεώνα των κάθε είδους εξελίξεων ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν παραλείπουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον. Διότι αυτό ακριβώς είναι η τεχνητή νοημοσύνη: το μέλλον, όχι απλά της Ελλάδας αλλά της ίδιας της ανθρωπότητας.

Στην παρούσα φάση βέβαια, για πολλούς η τεχνητή νοημοσύνη ίσως αποτελεί μια άγνωστή ή έστω θολή έννοια. Η επανάσταση όμως της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη ξεκινήσει και οι αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει στη ζωή του ανθρώπου δεν θα έχουν προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος της στις κοινωνίες θα είναι τεράστιος: παραδοσιακά επαγγέλματα θα εξαφανιστούν, άλλα θα αλλάξουν άρδην και άλλα θα ισχυροποιηθούν.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μείνει απλός θεατής όλων αυτών των επερχόμενων ραγδαίων εξελίξεων. Ορθώς η κυβέρνηση έχει το βλέμμα της στραμμένο προς εκεί και επενδύει δημιουργώντας υποδομές ώστε να είναι μεταξύ των πρωτοπόρων κρατών. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει (έχει ήδη ξεκινήσει) και η Ελλάδα με τη δυναμική που έχει γενικότερα αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (αφού άφησε πίσω της τη μαύρη περίοδο της κρίσης και των μνημονίων) μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων αυτών που θα απογειώσουν την οικονομία της και θα αλλάξουν επί τα βελτίω την κοινωνία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενα δεύτερο κύκλο επαφών στην Κύπρο προγραμματίζει για την ερχόμενη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, με τα μηνύματα ωστόσο που στέλνει η τουρκική πλευρά να είναι άκρως αρνητικά και να δυσχεραίνουν το έργο της.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ