x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Επιτροπή Πλατείας Αθηνών καταγγέλλει μέσω του «Ε.Κ.» ασυνέπεια των δωρητών

ΑΣΤΟΡΙΑ. Εντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών (Athens Square Park) εξαιτίας της διαφαινόμενης αθέτησης προφορικών συμφωνιών από ορισμένους χορηγούς των «Ελληνικών Βραδιών», που πραγματοποιήθηκαν και φέτος κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οπως αναφέρει μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Λ. Σταματιάδης, οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως επιβαρυντικές, με τον πρόεδρο Γιώργο Δελή (George Delis) να καλύπτει τα έξοδα, σε ορισμένες περιπτώσεις, με προσωπική δαπάνη, προκειμένου να μην εκτεθεί στα καλλιτεχνικά σχήματα αλλά και τους τεχνικούς συντελεστές των μουσικών βραδιών, που προσέλκυαν κάθε Τρίτη έναν μεγάλο αριθμό ομογενών – και όχι μόνο.

«Στην αρχή, οι μπάντες δεν μας ζητούσαν χρήματα. Το σκεπτικό ήταν πως δεν θα έπαιζαν ούτως ή άλλως κάπου την Τρίτη το βράδυ, ενώ τους δίναμε την δυνατότητα να προβάλλουν το πρόγραμμά τους και, ενδεχομένως, να προσελκύσουν κάποια πρόσκληση για να εμφανιστούν σε βαφτίσια, γάμους ή εκδηλώσεις αρραβώνων. Παρόλα αυτά, εξυπακούεται ότι δεν ήμασταν αντίθετοι να πληρωθούν, όταν οι Ελληνικές Βραδιές μεγάλωσαν. Προσπαθήσαμε λοιπόν να το καταφέρουμε μέσω χορηγιών», αναφέρει αρχικά ο κ. Σταματιάδης, ο οποίος στη συνέχεια καταγγέλλει πως κάποιοι από τους δωρητές δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους.

«Ο πρόεδρος Γιώργος Δελής προσεγγίζει διάφορους ομογενείς προκειμένου να δώσουν χρήματα. Δυστυχώς, αυτό το καλοκαίρι είχαμε το φαινόμενο πως, όταν προσερχόταν για να εισπράξει τα συμφωνηθέντα, γινόταν αποδέκτης αναβολών με διάφορες δικαιολογίες. Προκειμένου να προστατεύσει την φήμη του, αλλά και αυτό που κάνουμε, τακτοποιούσε ο ίδιος οικονομικά τις μπάντες και τα υπόλοιπα έξοδα. Ομως, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις ουδέποτε εισέπραττε τα χρήματα. Ο άνθρωπος έχει βάλει από την τσέπη του 12000 δολάρια για αυτό το καλοκαίρι», προσθέτει ο κ. Σταματιάδης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Πλατείας Αθηνών μετέφερε την εν γένει δυσαρέσκεια της Επιτροπής, αφήνοντας να εννοηθεί πως, υπό αυτές τις συνθήκες, οι μουσικές εκδηλώσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν το προσεχές καλοκαίρι, κάτι που, εάν συμβεί, αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς ομογενείς που βρίσκουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν ελληνικά στην Αστόρια, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

«Προσωπικά είμαι πολύ πικραμένος για αυτό. Το σίγουρο είναι πως, εάν δεν συγκεντρωθούν τα χρήματα, οι Ελληνικές Βραδιές δεν θα γίνουν. Λυπάμαι, όμως δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Λυπάμαι για αυτές τις συμπεριφορές», κατέληξε ο κ. Σταματιάδης.

Οι «Ελληνικές Βραδιές» διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Πλατεία Αθηνών, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών της Ομογένειας και επαναλαμβάνονται κάθε Τρίτη ενώ, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, διαρκούν μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαζική ήταν η προσέλευση στο Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν που γιόρτασε τα ονομαστήριά του, με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, το βράδυ της παραμονής της γιορτής, αλλά και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε την Τετάρτη το πρωί.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ