x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η έρευνα της Fed «εξηγεί» το νέο χαμηλότερο επίπεδο αποδοχής για τον Μπάιντεν

Η καθιερωμένη ετήσια έρευνα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) βγήκε στη δημοσιότητα (https://rb.gy/qzoa7o). Και αυτή του 2023 έδειξε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστήριζε όλο αυτόν τον καιρό ο Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ με τα Bidenomics του και «εξηγεί» γιατί η αποδοχή του Αμερικανού Προέδρου έπεσε στο… 36%, σύμφωνα με τη χρονικά, τελευταία, δημοσκόπηση του «Reuters/Ipsos».

Η Fed «λέει» ότι σχεδόν το 33% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι σε χειρότερη θέση με τα οικονομικά του λόγω του πληθωρισμού, ενώ 1 στους 6 δεν μπορούσε να πληρώσει τα πάγια μηνιαία έξοδά του.

Το 72% δήλωσε ότι οικονομικά τα πηγαίνουν «απλά καλά», ποσοστό που είναι χειρότερο από το 78% του 2021 και πιο κοντά στο χαμηλό ρεκόρ του 2013 με 62%.

Το 65% είπε πως ο πληθωρισμός έκανε τα οικονομικά του «χειρότερα» και από αυτούς το 19% δήλωσε «πολύ χειρότερα».

Πάντα σύμφωνα με την έρευνα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν τα μηνιαία έξοδά τους.

Να τονίσουμε όμως και 2-3 ακόμα πολύ σημαντικά στοιχεία που έβγαλε η έρευνα της Fed. Το 42% δήλωσε «καλή» ή «εξαιρετική» για την πορεία της τοπικής οικονομίας, όμως το αντίστοιχο νούμερο το 2019 (Κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ) ήταν στο 63%! Το 63% δήλωσε ότι θα μπορούσε να καλύψει ένα έκτακτο έξοδο $400, όμως δύο χρόνια πριν το ποσοστό ήταν στο 68%, ενώ το 2013 μόλις 50%.

Για τους γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Το 64% απάντησε πως οικονομικά είναι «σχετικά εντάξει», αλλά το 2022 ήταν στο 69% και το 2021 στο 75%.

Για γονείς με παιδιά πολύ μικρότερα των 18 ετών τα έξοδα έχουν αυξηθεί μέσα στο 2023 και συχνά κοστίζει τουλάχιστον το μισό από τη στέγασή τους. Το μέσο μηνιαίο κόστος για τη φροντίδα των παιδιών ήταν 800 δολάρια!

Τι λένε όλα τα παραπάνω και γενικά η έρευνα της Fed για τον κ. Μπάιντεν; Πως μαζί του κάθε χρόνο και χειρότερα τα πηγαίνουν τα νοικοκυριά της Αμερικής.

Κι επειδή τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ πηγαίνουν κάθε χρόνο και χειρότερα με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο απλός καθημερινός Αμερικανός πολίτης του δείχνει πως δεν τον θέλει. Σύμφωνα με τη νέα 4ήμερη δημοσκόπηση του «Reuters/Ipsos» (https://t.ly/5zIL5) που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα (20/5) μόλις το 36% αποδέχεται το έργο του Προέδρου τους. Ποσοστό που έπεσε 2 μονάδες από την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Απριλίου και αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής από τον Ιούλιο του 2022!

Και όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση η οικονομία είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, σε ποσοστό 23%, ενώ με 21% ακολουθεί ο πολιτικός εξτρεμισμός και με 13% η μετανάστευση.

Το 40% των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καλύτερη οικονομική πολιτική, ενώ ο Μπάιντεν με τα… τρομερά Bidenomics είναι στο… 30%.

Το 42% των πολιτών λέει «ναι» στο μεταναστευτικό πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι μόλις 25 του Μπάιντεν.

Και το 36% θεωρεί καλύτερο τον Τραμπ στην εξωτερική πολιτική, τρομοκρατία και πολέμους, έναντι 29% του Μπάιντεν.

Ο τελευταίος, Τζο Μπάιντεν, «κερδίζει» με μικρή διαφορά τον Ντόναλντ Τραμπ μόνο στην πολιτική εξτρεμισμού με 34% έναντι 30%.

Υπομονή, λαέ, έρχεται η 5η Νοεμβρίου για να βάλεις ένα τέλος στο παρόν και να δείξεις το μέλλον που θέλεις για τις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο καβγάς πριν από τις ευρωεκλογές ήταν μεταξύ των κομμάτων και ειδικότερα μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ