x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εργαλειοποίηση μεταναστών

Σχεδόν δώδεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες στην αντιπαράθεση μεταξύ της Λευκορωσίας, στενού συμμάχου της Ρωσίας και της Πολωνίας, μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την κάθε μία χώρα αποφασισμένη να μην λυγίσει.

Δεν είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα.

Οι μετανάστες έφτασαν αεροπορικώς στη Λευκορωσία, είτε μέσω Τουρκίας, είτε μέσω Συρίας, χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Και οι δύο χώρες είναι σύμμαχες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Καμία αμφιβολία, επομένως, ότι έπαιξαν το παιχνίδι τους, ακριβώς σε επανάληψη του αντίστοιχου της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στον Εβρο, τον Μάρτιο του 2020.

Ιδιο το έργο εκβιασμού, ίδια και η αντίδραση φέτος στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας.

Αλλά τι φταίνε οι μετανάστες; Θύματα της πολιτικής δικτατόρων μεταφέρθηκαν εκεί με ψεύτικες υποσχέσεις ότι τους περιμένει η Γερμανία με ανοικτές αγκάλες και τώρα υποφέρουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πεινασμένοι, με μωρά και μικρά παιδιά να κλαίνε.

Ορισμένοι μετανάστες θυμώνουν και πετάνε πέτρες στους Πολωνούς στρατιώτες, όπως έκαναν και στους Ελληνες.

Είναι ευμετάβολοι άνθρωποι, γεννημένοι στην ατυχία, με αποτέλεσμα να τους φταίει η ίδια τους η ζωή. Δικαίως να τους φταίνε οι άλλοι για την απόρριψη. Ετσι με ευκολία παρασέρνονται και εργαλειοποιούνται από όσους θέλουν να παίξουν το πολιτικό τους παιχνίδι.

Τι πρέπει όμως να γίνει; Ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας απειλεί με διακοπή αερίου τους Πολωνούς.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους. Η Ευρώπη στυλώνει τα πόδια και κανείς δεν δείχνει να σκέφτεται τους χιλιάδες μετανάστες που βασανίζονται.

Υπάρχει λύση. Πάντα υπάρχει λύση και παραδειγματισμός.

Η Ευρώπη να διαμοιράσει τους μετανάστες. Κι όχι όπως υποκριτικά έκανε με την Ελλάδα. Οσοι δικαιούνται άσυλο να τους δοθεί. Οι άλλοι να επιστρέψουν υποχρεωτικά στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, ο Λουκασένκο να δεχθεί τόσες κυρώσεις που να γονατίσει και να ικετεύει για συγχώρεση.

Αλλά αυτά, προφανώς, δεν γίνονται! Γιατί η πολιτική δεν είναι ποτέ άσπρη ή μαύρη και πολύ σπάνια ανθρώπινη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά, Με την ευκαιρία της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης και ιδιαίτερα για την Επέτειο των 100 χρόνων της Αρχιεπισκοπής, θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας