x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ερώτηση είναι μία: Είναι αληθινό ή όχι το δημοσίευμα του «Ε.Κ.»;

Δεν θα θεωρούσα αναγκαίο να απαντήσω στην επιστολή του κυρίου Σάββα Τσίβικου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αν δεν επρόκειτο για τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA -μια ιστορική οργάνωση με μεγάλη προσφορά στην Ομογένεια και στην Ελλάδα- στην οποία περιλαμβάνει και φτηνή επίθεση εναντίον συνεργάτη μας, καθώς ακόμα διαφαίνεται ότι η υπογραφή είναι δική του η δε φωνή του Αρχιεπισκόπου μας.

Αυτό για το οποίο μέμφονται την εφημερίδα μας προφανώς είναι ότι αποκάλυψε τις δηλώσεις του Πατριάρχη μας στην Ιερά Σύνοδο για τη συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, υφυπουργό των Εξωτερικών και πρώην πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Στην περίπτωση αυτή το θέμα επιλύεται με μια απλή ερώτηση: Είναι αληθές το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα» ναι ή όχι; Αν είναι αληθές, προς τι οι κατηγορίες; Δεν είναι η δουλειά μιας εφημερίδας με βασική αίσθηση της αποστολής της να ενημερώνει τους αναγνώστες της;

Αν όμως δεν είναι αληθές, γιατί δεν μας κατακεραυνώνουν; Γιατί δεν απαιτούν να το ανακαλέσουμε;

Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι πέρα έως πέρα αληθινό.

Γι’ αυτό και το προσπερνούν.

Θα μπορούσαμε να κλείσουμε το παρόν σχόλιο στο σημείο αυτό, αν δεν περιείχε και

μια αισχρή επίθεση ενάντια στον δημοσιογράφο μας που αποκάλυψε την είδηση.

Γράφει ο κύριος Τσίβικος:

«Ηλθε στην προσοχή μου ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ από κάποιον ο οποίος αντιτίθεται στην Εκκλησία μας, τον Θεόδωρο Καλμούκο. Εχει επιτεθεί στον Αρχιεπίσκοπό μας και σε άλλους για καθαρώς προσωπικούς και πιθανώς για οικονομικούς λόγους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασκούμε κριτική σε Αρχιεπίσκοπο και ούτε θα είναι και η τελευταία. Ποτέ όμως δεν κατηγορήθηκε δημοσιογράφος μας και μάλιστα ο συγκεκριμένος, ο επί πολλών ετών συνεργάτης μας Θεόδωρος Καλμούκος για κάτι τέτοιο. Οτι επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο για «καθαρώς προσωπικούς και πιθανώς για οικονομικούς λόγους».

Πρόκειται για μια εν γνώσει του απόπειρα σπίλωσης της τιμής αντιπάλων και συγκεκριμένα του ανθρώπου αυτού που έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Ομογένειά μας και την Εκκλησία.

Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο να τοποθετεί ευθέως στο θέμα αυτό.

Και καλούμε τον κ. Τσίβικο να πει και σε εμάς όλους «τους προσωπικούς και οικονομικούς λόγους» που έχει ο Θεόδωρος Καλμούκος. Διαφορετικά θα είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Πέρα από την λάσπη που πετά εναντίον μας, πετά λάσπη και σε ανώνυμους ανθρώπους, που υπόσχεται να κατονομάσει στον Πατριάρχη. Πόσο έντιμο είναι αυτό;

Γράφει:

«Προσβλέπω να σας επισκεφθώ για να συζητήσω μαζί σας με λεπτομέρειες τα υφιστάμενα θέματα και επίσης να αναλύσω γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι (ονομαστικώς) εργάζονται πίσω από την πλάτη σας για να καταστρέψουν την κληρονομιά του Αρχιεπισκόπου εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι άνθρωποι προάγουν αβάσιμες κατηγορίες και διαίρεση στην Κοινότητα ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν την Εκκλησία μας».

Τέλος, όπως είναι γνωστό, η AHEPA ιστορικά υποστηρίζει μεν την Εκκλησία, αλλά κρατά μια διακριτική απόσταση από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο. Αυτή είναι η πρώτη φορά, στην μνήμη, που ένας ύπατος πρόεδρός της την ανακατεύει σε μια διαμάχη που αφορά προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο.

Είχε την εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο; Δεν θα απειλήσει η πράξη του αυτή, να διχάσει την ιστορική οργάνωση;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανικόβλητος φαίνεται να είναι τον τελευταίο καιρό ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ