x

Αμερική

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη ΝΥ φαίνεται ότι έρχεται ξανά σε συζήτηση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση φαίνεται ότι έρχεται ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης.

Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα υποστήριζε ένα προσωρινό μέτρο που δίνει στους μαθητές την επιλογή να μείνουν σπίτι – μια προφανής ανατροπή από την περασμένη του στάση.

«Είμαι πρόθυμος να καθίσω και να βάλουμε στο τραπέζι όλες τις επιλογές, με το UFT (United Federation of Teachers). Αν υπάρχει τρόπος να δώσουμε μια προσωρινή επιλογή εξ αποστάσεως μάθησης θα το κάνουμε», είπε.

Συγκεκριμένα, πολλοί γονείς ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα, για επιστροφή του διαδικτυακού τρόπου σε μια περίοδο που η μετάλλαξη Ομικρον και τα κρούσματα ήταν αρκετά υψηλά, εκφράζοντας τους φόβους τους για την νόσηση εκείνων και των παιδιών τους. Τα δημόσια σχολεία άνοιξαν ξανά εν μέσω αυτής της εκπληκτικής αύξησης με 67%.

Πολλοί εκπαιδευτικοί και νομοθέτες είχαν πιέσει τον Ανταμς να προσφέρει τουλάχιστον μια προσωρινή εξ αποστάσεως επιλογή, αλλά εκείνος τότε δήλωνε πως «τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο. Δεν έχουμε άλλες μέρες για χάσιμο».

Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται να αλλάζει γνώμη λίγες εβδομάδες αργότερα. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, που μετά από τις διακοπές, για οποιονδήποτε λόγο, δεν γύρισαν στις αίθουσες. Εγώ δεν πρέπει να το αφήσω έτσι. Πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για να μορφωθούν», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός ομογενούς στο Λας Βέγκας, εμπλεκόμενο με δραστηριότητες της μαφίας, το μακρινό 1976, όπως και άλλες ανάλογες υποθέσεις, έρχονται ξανά στο φως για την τοπική κοινωνία, περίπου 50 χρόνια αργότερα, με τα ένοχα μυστικά τέλεια καλυμμένων εγκλημάτων να αποκαλύπτονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Η Σαντορίνη και οι ομορφιές της μέσα από ένα βίντεο

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Νέο προωθητικό βίντεο για την προβολή της Σαντορίνης δημιούργησε η εταιρία επικοινωνίας MTC GROUP για λογαριασμό του Δήμου Θήρας.

Ο Κρίστοφερ Κινγκ για τις Ελληνοεβραίες μουσικούς των αρχών του 20ού αιώνα – Τι δήλωσε στον «Ε.Κ.»

ΑΘΗΝΑ. Η πρώτη εκ των τριών προγραμματισμένων μουσικών διαλέξεων του βραβευμένου Αμερικανού εθνομουσικολόγου Κρίστοφερ Κίνγκ(Christopher C.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας