x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η εξομολόγηση του στρατηγού Ανδρέα Πόππα στον Γεώργιο Λογοθέτη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σπάνιες πτυχές από την ιστορία της οικογένειάς του, αλλά και τον ρόλο που έχει επιτελέσει στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του η ελληνική κληρονομιά, ανέπτυξε ο ομογενής επικεφαλής του Σώματος Στρατηγείου των Αμερικανών Ενόπλων Δυνάμεων, Ανδρέας Πόππας (General Andrew P. Poppas), κατά την συζήτησή του με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Libra Group, Γεώργιο Λογοθέτη (George Logothetis), σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (American College of Greece).

Ειδικότερα, οι Γεώργιος Λογοθέτης και Ανδρέας Πόππας, αμφότεροι παιδιά Ελλήνων μεταναστών, μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τα κομβικά σημεία μιας ισχυρής ηγεσίας και την επιρροή της ελληνικής καταγωγής τους στην επιτυχημένη καριέρα που ακολούθησαν στις ΗΠΑ.

«Εχει έναν συνδυασμό σκληρότητας και ευαισθησίας. Οι καλύτεροι ηγέτες τα έχουν και τα δυο. Τα χρειάζεσαι και τα δυο. Είναι γιος Ελληνα μετανάστη που υπέφερε πολλά.  Πηγαίνει με τα παιδιά του στο νεκροταφείο του Αρλινγκτον για να τους δείξει τους άνδρες και τις γυναίκες που έπεσαν στο πλευρό τους. Για να εκτιμήσεις το σήμερα και να προσβλέπεις στο αύριο πρέπει να καταλάβεις την Ιστορία. Από πού ήρθαμε. Πόσο δύσκολη ήταν η ζωή αυτών που ήρθαν πριν από εμάς. Μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας βρίσκουμε παρηγοριά», ανέφερε κατά την εισαγωγή του ο κ. Λογοθέτης.

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Ανδρέας Πόππας μίλησε για την ιστορία της οικογένειάς του και την δύσκολη πορεία του πατέρα του από το καράβι που τον μετέφερε στις ΗΠΑ, όντας μόλις 15 ετών, μέχρι την σταθεροποίηση και την κοινωνική καταξίωση. Ανέφερε πως ο πατέρας του, ο οποίος βίωσε την Κατοχή και τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, έφυγε από την Πάτρα γνωρίζοντας πως κάποιοι συγγενείς θα τον περιμένουν, κάτι όμως που δεν συνέβη όταν έφτασε στην χώρα.

«Και οι δυο γονείς μου ήταν μετανάστες. Ο πατέρας μου ήρθε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γεννήθηκε το 1931 άρα έζησε όλες τις προκλήσεις με τον πόλεμο, τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, τη ναζιστική Κατοχή στην Πάτρα και αυτό αφήνει ένα ανεξίτηλο σημάδι σε ένα άτομο. Μετά σε ένα καράβι, μόνος του, στα 15 του χρόνια. Φτάνει στη Νέα Υόρκη και πάει στην Φιλαδέλφεια. Η οικογένεια που υποτίθεται ότι θα τον συναντούσε -τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα- δεν εμφανίστηκε. Ενόσω λοιπόν περίμενε να τον πάρουν, ο μεγαλύτερος φόβος του ήταν ότι εάν δεν γινόταν αυτό θα τον στείλουν πίσω. Οπότε τράπηκε σε φυγή και βρήκε έναν Ελληνα που είχε ντάινερ -τι έκπληξη- δεν μιλάει καθόλου Αγγλικά. Μπορούσε να κοιμηθεί στο υπόγειο, αλλά καθάριζε και δούλευε μέχρι να έρθει η οικογένεια να τον πάρει», είπε ο στρατηγός Πόππας.

Παράλληλα, Λογοθέτης και Πόππας μίλησαν και για την δημιουργία της νέας γενιάς ηγετών, με ειδική αναφορά στο πρόγραμμα πρακτικής (internship program) από την Libra Group, που ξεκίνησε την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια ανοικτή γιορτή, στην οποία έδωσαν το «παρών» πελάτες κάθε ηλικίας, όπως επίσης και γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το συγκρότημα του καφέ Under Pressure και της ελληνικής υπεραγοράς Athena πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια, το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαϊου, στις νέες εγκαταστάσεις της 31ης Οδού στην Αστόρια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ