x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού στηρίζει την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μεγάλη επιτυχία έγινε το καθιερωμένο ετήσιο Ανοιξιάτικο Γεύμα (Spring Luncheon) της Φιλοπτώχου της κοινότητας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, στο «The New York Athletic Club» στο Μανχάταν, στις 11 Μαϊου, για να τιμήσει την Ενωση «Μαζί για το Παιδί», του οποίου ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος είναι η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Η Ενωση ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996 με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά στην Ελλάδα να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται και τα σωματεία-μέλη της εργάζονται καθημερινά για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Το έργο και τα προγράμματά της έχουν ως στόχο να προσφέρουν ανακούφιση σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες, σε παιδιά που βιώνουν την αναπηρία και την ασθένεια, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους που κατοικούν σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας.

Από αριστερά, η κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, σύμβουλος στο Δ.Σ. «Μαζί για το Παιδί», ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με την σύζυγό του Μυρσίνη Φέλιου, και η κ. Μαρία Σέκερη. Φωτογραφία Ε.Κ: Γιάννα Κατσαγεώργη

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Στέφανι Παντελίδη, στην ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα», αν σκοπεύουν να στηρίξουν ουσιαστικά το «Μαζί για το Παιδί», απάντησε πως «η αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Ενωση ‘Μαζί για το Παιδί’ έχει την ίδια αποστολή και τις ίδιες αξίες με τις δικές μας. Πιστεύουμε λοιπόν σ’ αυτό που κάνουν και γι’ αυτό θα τους στηρίξουμε». Οι εκπρόσωποι της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Παπαδάτος και η σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, Αλεξάνδρα Πάλλη, ανέπτυξαν πολύ καλές σχέσεις με τις κυρίες της Φιλοπτώχου και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την επικοινωνιακή τους ευχέρεια και απλότητα.

Η κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, παρουσίασε τις δράσεις και τα πεπραγμένα της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», κατά τη διάρκεια του γεύματος, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά της για τη μεγάλη αγκαλιά με την οποία τους υποδέχτηκαν οι κυρίες της Φιλοπτώχου και τη βοήθεια που τους πρόσφεραν τιμώντας το «Μαζί για το Παιδί». «Ο στόχος μας -είπε η κα Πάλλη- είναι να σας δείξουμε το έργο μας, το οποίο γίνεται με απόλυτη διαφάνεια. Μετά την ύφεση και την πανδημία, τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτά που εμείς θεωρούμε βασικά αγαθά, που όλοι δικαιούνται να έχουν, η πραγματικότητα μας δείχνει, ότι δυστυχώς δεν τα έχουν και τα θύματα είναι συνήθως τα παιδιά. Το 60% των δωρεών που παίρνουμε απορροφάται στην καταπολέμηση της φτώχειας, το 30% πηγαίνει στην υγεία, ένα 10% στην εκπαίδευση και έχουμε και κάποια παρέμβαση σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι οι πυρκαγιές και οι σεισμοί. Αν σας περισσεύει λοιπόν χρόνος, χρήματα και κέφι, τότε δώστε τα στα παιδιά που έχουν ανάγκη, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Η κ. Πωλέτ Πούλος και ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας. Φωτογραφία Ε.Κ: Γιάννα Κατσαγεώργη

Ο κ Ιωάννης Παπαδάτος, τ. Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, την αδιαφορία των γονιών, που αφήνουν τα παιδιά ώρες μπροστά στην οθόνη ενός κινητού ή τάμπλετ, αλλά κυρίως έθιξε την παιδική παχυσαρκία που αυτή τη στιγμή αποτελεί μάστιγα στην Ελλάδα. «Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών -είπε- είναι η αφορμή δημιουργίας του ‘Μαζί για το Παιδί’, που με συνέπεια εδώ και 27 χρόνια εργάζεται για αυτό τον σκοπό στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που κάναμε ένα άνοιγμα στη Νέα Υόρκη, για να εξηγήσουμε ότι υπάρχουν και οργανισμοί που λειτουργούν σωστά και με διαφάνεια στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από τη θερμή υποδοχή που μας έκανε η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού και οι εξαιρετικές κυρίες που είναι μέλη τους».

Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης της Φιλοπτώχου έγινε από την κ. Ρούλα Λαμπράκη, διευθύντρια του ελληνικού απογευματινού σχολείου του Καθεδρικού, και από τις κυρίες Κάλυ Σταυροπούλου και Ελένη Πάνγκαλου και διήρκησε 3 ευχάριστες ώρες με καλή διάθεση και πολλή συζήτηση. Η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού αποτελεί υπόδειγμα Γυναικείας Οργάνωσης και συνεχίζει αυτή την παράδοση, προφέροντας διαρκώς την συμπαράστασή της, με δωρεές σε όσους έχουν ανάγκη, υποτροφίες σε μαθητές και καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, αντιπρόεδρος, και η κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, σύμβουλος του Δ.Σ. «Μαζί για το Παιδί», στην εκδήλωση της Φιλοπτώχου στο «The New York Athletic Club». Φωτογραφία Ε.Κ: Γιάννα Κατσαγεώργη

Στην εκδηλωση παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελος πατέρας Ηλίας Βίλλης, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, η πρόεδρος της Άμεσης περιοχής της Αρχιεπισκοπής κ. Jennifer Constantin, ο Γενικός Πρόξενος κος Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, με την σύζυγό του κα Μυρσίνη Φέλιου , η κα Μαρία Σέκερη, η κα Paulette Poulos, το συμβούλιο της Φιλοπτώχου με την πρόεδρο του κα Στεφάνι Παντελίδη καθώς και εκπρόσωποι όλων των επισήμων φορέων της ομογένειας του Ιατρικού και δικηγορικού συλλόγου, του εμπορικού επιμελητηρίου και των τραπεζών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://mazigiatopaidi.gr/el

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού Στέφανι Παντελίδη με την κ. Καίτη Πούτου. Φωτογραφία Ε.Κ: Γιάννα Κατσαγεώργη
Τα μέλη της Φιλοπτώχου στο Spring Luncheon 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις στην αρχή αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς περιόδου της πανδημίας, όπως επίσης και η παρακαταθήκη για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ήρθαν στο επίκεντρο κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Επίκαιρη Ερώτηση - Πανδημία» του πρώην υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ