x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Πρακτορικά

Η γηραιά κυρία ξανακτύπησε

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Αϊβεϊ (Kay Ivey) κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο της συντηρητικότερης κυβερνήτου των ΗΠΑ και η οποία λόγω ηλικίας δεν θα έχει το περιθώριο να σκεφτεί μετά «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα». Δεν προλαβαίνει ωστόσο να υπογράφει νομοθετήματα που στιγματίζουν το ανθρώπινο γένος και καθιστούν την Αλαμπάμα αντάξια του ρατσιστικού της παρελθόντος.

Ετσι για να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

Το νέο της κτύπημα είναι η υπογραφή της στη νομοθεσία που θα απαγορεύει προγράμματα διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης σε δημόσια σχολεία, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς. Το μέτρο που υπογράφηκε την Τετάρτη θα απαγορεύει επίσης τη διδασκαλία «διχαστικών εννοιών», συμπεριλαμβανομένου του ότι κάποιος πρέπει να αισθάνεται ένοχος λόγω της φυλής ή του φύλου του. Η νομοθεσία ήταν μέρος ενός κύματος προτάσεων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που στόχευαν ενάντια σε προγράμματα ποικιλομορφίας στις πανεπιστημιουπόλεις. Οι Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι τα προγράμματα βαθαίνουν τις διαφορές και προωθούν μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη. Ωστόσο, οι αντίπαλοι είπαν ότι πρόκειται για μια ανάκληση προόδου και προγραμμάτων που κερδήθηκαν με κόπο για να καλωσορίζουν φοιτητικούς πληθυσμούς που μέχρι τώρα υποεκπροσωπούνται.

Σχόλιο ουδέν… πέραν του γεγονότος ότι έχω προειδοποιήσει εδώ και δυόμιση χρόνια από αυτή τη στήλη ότι ο φασισμός είναι πλέον εντός των τειχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολα έτοιμα, συντονισμένα, προγραμματισμένα για τη διεξαγωγή του σημερινού Μαραθώνιου της Βοστώνης, Δευτέρα 15 Απριλίου, κι η Ελλάδα θα στεφανώσει τους νικητές και τροπαιούχους όπως κάνει κάθε χρόνο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ