x

Πολιτισμός

Η γνωστή ηθοποιός Zina Wild μιλάει στο «Περιοδικό» για το καινούριο της βιβλίο

Είναι μία από τις επιτυχημένες Ελληνίδες ηθοποιούς στην Αμερική και την έχουμε θαυμάσει στην πολύ δημοφιλή σειρά «Billions» ως Helena. O λόγος για την πολυτάλαντη Ζήνα Αναπλιώτη, γνωστή και ως Zina Wild, η οποία πρόσφατα έγραψε ένα πολύ όμορφο παραμύθι για παιδιά με τον τίτλο «Mermaids and Friends». Η Ζήνα με τη βοήθεια της γοργόνας «Μία», περνάει στους μικρούς αναγνώστες το μήνυμα ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και ότι για τον καθένα μας υπάρχει ένα μαγικό μέρος όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Το πιο πρόσφατο επίτευγμά σας είναι ένα πολύ όμορφο παιδικό παραμύθι με τον τίτλο «Mermaids and Friends», μέσα από το οποίο σας γνωρίζουμε και ως συγγραφέα. Πώς προέκυψε το παραμύθι αυτό και ποιο είναι το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει στους νεαρούς αναγνώστες;

Δεν το είχα στα σχέδιά μου να γράψω παραμύθι για παιδιά, γιατί συνήθως στο παρελθόν είχα γράψει μόνο ταινίες μικρού μήκους. Το πώς προέκυψε ήταν λίγο ανορθόδοξο. Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία, έστρεψα πολύ την προσοχή μου στην ψυχανάλυση και στην ανάγνωση διαφόρων κειμένων που έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα άρχισα να κάνω πολύ διαλογισμό, γιατί είχα δυσκολία στον ύπνο και διάφορες άλλες διακυμάνσεις που ήρθανε μετά την πανδημία. Ετσι έστρεψα πολύ την προσοχή μου σε μία μέθοδο την οποία δεν την ήξερα στο παρελθόν που λέγεται EMDR. Η μέθοδος αυτή βοηθάει πολύ στο να αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Οπότε μία μέρα όλη η ιστορία γεννήθηκε μέσα από τον διαλογισμό. Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει στους νεαρούς αναγνώστες είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που όσο πιο νωρίς μπορέσουμε να το περάσουμε στους μικρούς μας φίλους, τόσο πιο γρήγορα η ανθρωπότητα θα αναβαθμιστεί, γιατί θα υπάρχει χώρος για όλους μας και γιατί έτσι θα αντιμετωπίσουμε το αίσθημα της μειονεξίας. Οπότε για μένα το μήνυμα που θα ήθελα να περαστεί στους νεαρούς αναγνώστες είναι το πόσο σημαντικό είναι να ανήκουμε όλοι κάπου και να μην χρειάζεται να κρύβουμε το ποιοι είμαστε πραγματικά, για να μπορέσουμε να γίνουμε αποδεκτοί.

Πρωταγωνιστείτε σε μια από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές σειρές το «Billions». Ποια είναι η «Helena», τι κοινό έχετε μαζί της και τι αντιπαθείτε πάνω της;

Η «Ελενα» είναι από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες γιατί ουσιαστικά αποτελούσε την κόλλα για το σύνολο. Η «Ελενα» ήταν η βοηθός του Damian Lewis που είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ ισχυρός και πλούσιος άνδρας. Η «Ελενα» και o «Μπόμπι» έχουν μία πάρα πολύ καλή σχέση και εκείνη ξέρει όλα του τα μυστικά. Πιστεύω ότι έχω πολλά κοινά με την «Ελενα», ακόμη και κάποια αντιπαθητικά στοιχεία. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στις σειρές του Χόλιγουντ, ιδιαίτερα όταν κάποιος δουλεύει για πολλά χρόνια σε μία σειρά όπως δουλεύαμε εμείς, γιατί οι σεναριογράφοι μάς παρατηρούν πολύ στην καθημερινή μας ζωή και προσαρμόζουν τον ρόλο πάνω μας. Κάτι που πιστεύω ότι θα ήταν καλό και για εμένα και για την «Ελενα», είναι να είναι λίγο πιο ικανή να επιβληθεί και όχι τόσο συμβιβαστική.

Στο παιδικό παραμύθι «Mermaids and Friends» η «Μία» είναι διαφορετική από τις άλλες γοργόνες, αλλά ανακαλύπτει ένα μέρος στο οποίο μπορεί να ανήκει. Συνέβη κάτι ανάλογο και στη Ζήνα; Ανακάλυψε το μαγικό μέρος όπου μπορεί να είναι ο εαυτός της;

Ναι, νομίζω ότι η «Μία» και η Ζήνα είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη. Οταν έφυγα από την Ελλάδα ήμουν 17 χρόνων οπότε έχω περάσει πιο πολλά χρόνια στην Αμερική πλέον πάρα στην Ελλάδα και στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά, γιατί ήμουν εντελώς διαφορετική από όλους τους άλλους που γνώρισα στο πανεπιστήμιο. Μετά, όσο μεγάλωνα δυσκολευόμουν να προσαρμοστώ στην Ελλάδα, όταν γυρνούσα ακόμα και για διακοπές. Ανακάλυψα το «δικό μου» μέρος μέσα από τα κείμενα και μέσα από το θέατρο. Η σκηνή και οι υπόλοιποι ηθοποιοί και οι φίλοι και οι δάσκαλοι που συνάντησα στο δρόμο μου αποτέλεσαν για μένα αυτό το μαγικό μέρος, όπου μπορώ να ανήκω και να είμαι ο εαυτός μου.

Η «Μία» παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής της κολυμπώντας. Τι βοηθάει τη Ζήνα στις μεγάλες αποφάσεις και πώς πήρε τη σημαντική απόφαση να έρθει να ζήσει στην Νέα Υόρκη;

Σαν τη «Μία» και η Ζήνα αγαπάει πάρα πολύ τη θάλασσα και το κολύμπι. Αν θα μπορούσα να κολυμπάω κάθε μέρα θα το έκανα, αλλά δυστυχώς τις μεγαλύτερες αποφάσεις, συνήθως, τις παίρνω περπατώντας. Πολλές φορές επίσης, παίρνω πολύ μεγάλες αποφάσεις πολύ γρήγορα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Αλλά με το που θα πάρω την απόφαση, δεν μπορεί κανένας να με μεταπείσει. Οταν ήμουνα 16 χρόνων, ενώ είχα αποφασίσει ότι θα δώσω Πανελλήνιες και θα πάω στην Ελλάδα στο πανεπιστήμιο, τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη. Ηθελα πολύ να γνωρίσω τις πολύ μεγάλες θεατρικές σκηνές του Broadway και να κάνω κάτι πολύ τολμηρό και έτσι τελευταία στιγμή αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση και να προετοιμάσω όλα μου τα χαρτιά για την Αμερική. Αυτό δεν ήταν κάτι εύκολο τότε για εμένα που πήγαινα σε ένα δημόσιο σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Είχε ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας από την άποψη ότι τότε δεν υπήρχε ούτε το Ιντερνετ και ουσιαστικά ήταν ένας άγνωστος ένας δρόμος τον οποίο δεν τον είχε ξαναδιαλέξει κάποιος στο σχολείο μας.

Αν μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα ποια θα είναι η Ζήνα και ποιο μεγάλο όνειρο θα θέλατε να έχει πραγματοποιήσει;

Θα ήθελα πάρα πολύ να καταφέρω να έχω καριέρα και στην Ελλάδα και στην Αμερική. Θα ήθελα πολύ να υλοποιήσω τη δική μου σειρά, την οποία έχω γράψει και θα παίζω. Επίσης, θα ήθελα πάρα πολύ να αναδείξω την Ελλάδα, και πολλά από τα projects που δουλεύω αυτή τη στιγμή να πραγματοποιηθούν. Στη συγκεκριμένη στιγμή γράφω ένα σενάριο που είναι πολύ κοντά στην πραγματική μου ζωή και θα ήθελα πολύ να το δω να δραματοποιείται.

Η Zina Wilde / Anaplioti γεννήθηκε στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Οταν τελείωσε το Γυμνάσιο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε ηθοποιός και πήρε το BFA της στο Acting and Educational Theatre. Μετά τη Νέα Υόρκη, παρακολούθησε επίσης τη σχολή Drama Neighborhood Playhouse και τη σχολή χορού Alvin Ailey. Αφού τελείωσε τις σπουδές της, εργάστηκε για χρόνια στο θέατρο στο Μανχάταν. Αφού έγινε μόνιμη κάτοικος στις ΗΠΑ, κατάφερε επίσης να εργαστεί στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Εργάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Billions» για 5 χρόνια για συνολικά 45 επεισόδια στο SHOWTIME. Μερικές άλλες εκπομπές και ταινίες της είναι το MADOFF στο ABC, το BLACKLIST στο NBC, μερικές από τις ταινίες που δούλεψε είναι το CLIMB που ήταν ο νικητής του βραβείου κοινού στο διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η ταινία CHUCK με τους Liev Schreiver και Naomi Watts. Η Ζήνα είναι επίσης συγγραφέας, έχει γράψει συνολικά 14 ταινίες μικρού μήκους που έχουν κάνει πρεμιέρα σε φεστιβάλ παγκοσμίως. Πρόσφατα έγραψε ένα παιδικό βιβλίο με το όνομα «Mermaids and Friends» διαθέσιμο στο Amazon.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΣΤΟΡΙΑ. Το θερμό χειροκρότημα απέσπασαν τα μέλη του μουσικού σχήματος «Sounds of Cyprus», κατά τη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Αστόρια, την Κυριακή 19 Ιουνίου, παρουσία πλήθος κόσμου.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας