x

Πολιτισμός

Η γνωστή ηθοποιός Zina Wild μιλάει στο «Περιοδικό» για το καινούριο της βιβλίο

Είναι μία από τις επιτυχημένες Ελληνίδες ηθοποιούς στην Αμερική και την έχουμε θαυμάσει στην πολύ δημοφιλή σειρά «Billions» ως Helena. O λόγος για την πολυτάλαντη Ζήνα Αναπλιώτη, γνωστή και ως Zina Wild, η οποία πρόσφατα έγραψε ένα πολύ όμορφο παραμύθι για παιδιά με τον τίτλο «Mermaids and Friends». Η Ζήνα με τη βοήθεια της γοργόνας «Μία», περνάει στους μικρούς αναγνώστες το μήνυμα ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και ότι για τον καθένα μας υπάρχει ένα μαγικό μέρος όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Το πιο πρόσφατο επίτευγμά σας είναι ένα πολύ όμορφο παιδικό παραμύθι με τον τίτλο «Mermaids and Friends», μέσα από το οποίο σας γνωρίζουμε και ως συγγραφέα. Πώς προέκυψε το παραμύθι αυτό και ποιο είναι το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει στους νεαρούς αναγνώστες;

Δεν το είχα στα σχέδιά μου να γράψω παραμύθι για παιδιά, γιατί συνήθως στο παρελθόν είχα γράψει μόνο ταινίες μικρού μήκους. Το πώς προέκυψε ήταν λίγο ανορθόδοξο. Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία, έστρεψα πολύ την προσοχή μου στην ψυχανάλυση και στην ανάγνωση διαφόρων κειμένων που έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα άρχισα να κάνω πολύ διαλογισμό, γιατί είχα δυσκολία στον ύπνο και διάφορες άλλες διακυμάνσεις που ήρθανε μετά την πανδημία. Ετσι έστρεψα πολύ την προσοχή μου σε μία μέθοδο την οποία δεν την ήξερα στο παρελθόν που λέγεται EMDR. Η μέθοδος αυτή βοηθάει πολύ στο να αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Οπότε μία μέρα όλη η ιστορία γεννήθηκε μέσα από τον διαλογισμό. Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει στους νεαρούς αναγνώστες είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που όσο πιο νωρίς μπορέσουμε να το περάσουμε στους μικρούς μας φίλους, τόσο πιο γρήγορα η ανθρωπότητα θα αναβαθμιστεί, γιατί θα υπάρχει χώρος για όλους μας και γιατί έτσι θα αντιμετωπίσουμε το αίσθημα της μειονεξίας. Οπότε για μένα το μήνυμα που θα ήθελα να περαστεί στους νεαρούς αναγνώστες είναι το πόσο σημαντικό είναι να ανήκουμε όλοι κάπου και να μην χρειάζεται να κρύβουμε το ποιοι είμαστε πραγματικά, για να μπορέσουμε να γίνουμε αποδεκτοί.

Πρωταγωνιστείτε σε μια από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές σειρές το «Billions». Ποια είναι η «Helena», τι κοινό έχετε μαζί της και τι αντιπαθείτε πάνω της;

Η «Ελενα» είναι από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες γιατί ουσιαστικά αποτελούσε την κόλλα για το σύνολο. Η «Ελενα» ήταν η βοηθός του Damian Lewis που είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ ισχυρός και πλούσιος άνδρας. Η «Ελενα» και o «Μπόμπι» έχουν μία πάρα πολύ καλή σχέση και εκείνη ξέρει όλα του τα μυστικά. Πιστεύω ότι έχω πολλά κοινά με την «Ελενα», ακόμη και κάποια αντιπαθητικά στοιχεία. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στις σειρές του Χόλιγουντ, ιδιαίτερα όταν κάποιος δουλεύει για πολλά χρόνια σε μία σειρά όπως δουλεύαμε εμείς, γιατί οι σεναριογράφοι μάς παρατηρούν πολύ στην καθημερινή μας ζωή και προσαρμόζουν τον ρόλο πάνω μας. Κάτι που πιστεύω ότι θα ήταν καλό και για εμένα και για την «Ελενα», είναι να είναι λίγο πιο ικανή να επιβληθεί και όχι τόσο συμβιβαστική.

Στο παιδικό παραμύθι «Mermaids and Friends» η «Μία» είναι διαφορετική από τις άλλες γοργόνες, αλλά ανακαλύπτει ένα μέρος στο οποίο μπορεί να ανήκει. Συνέβη κάτι ανάλογο και στη Ζήνα; Ανακάλυψε το μαγικό μέρος όπου μπορεί να είναι ο εαυτός της;

Ναι, νομίζω ότι η «Μία» και η Ζήνα είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη. Οταν έφυγα από την Ελλάδα ήμουν 17 χρόνων οπότε έχω περάσει πιο πολλά χρόνια στην Αμερική πλέον πάρα στην Ελλάδα και στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά, γιατί ήμουν εντελώς διαφορετική από όλους τους άλλους που γνώρισα στο πανεπιστήμιο. Μετά, όσο μεγάλωνα δυσκολευόμουν να προσαρμοστώ στην Ελλάδα, όταν γυρνούσα ακόμα και για διακοπές. Ανακάλυψα το «δικό μου» μέρος μέσα από τα κείμενα και μέσα από το θέατρο. Η σκηνή και οι υπόλοιποι ηθοποιοί και οι φίλοι και οι δάσκαλοι που συνάντησα στο δρόμο μου αποτέλεσαν για μένα αυτό το μαγικό μέρος, όπου μπορώ να ανήκω και να είμαι ο εαυτός μου.

Η «Μία» παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής της κολυμπώντας. Τι βοηθάει τη Ζήνα στις μεγάλες αποφάσεις και πώς πήρε τη σημαντική απόφαση να έρθει να ζήσει στην Νέα Υόρκη;

Σαν τη «Μία» και η Ζήνα αγαπάει πάρα πολύ τη θάλασσα και το κολύμπι. Αν θα μπορούσα να κολυμπάω κάθε μέρα θα το έκανα, αλλά δυστυχώς τις μεγαλύτερες αποφάσεις, συνήθως, τις παίρνω περπατώντας. Πολλές φορές επίσης, παίρνω πολύ μεγάλες αποφάσεις πολύ γρήγορα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Αλλά με το που θα πάρω την απόφαση, δεν μπορεί κανένας να με μεταπείσει. Οταν ήμουνα 16 χρόνων, ενώ είχα αποφασίσει ότι θα δώσω Πανελλήνιες και θα πάω στην Ελλάδα στο πανεπιστήμιο, τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη. Ηθελα πολύ να γνωρίσω τις πολύ μεγάλες θεατρικές σκηνές του Broadway και να κάνω κάτι πολύ τολμηρό και έτσι τελευταία στιγμή αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση και να προετοιμάσω όλα μου τα χαρτιά για την Αμερική. Αυτό δεν ήταν κάτι εύκολο τότε για εμένα που πήγαινα σε ένα δημόσιο σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Είχε ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας από την άποψη ότι τότε δεν υπήρχε ούτε το Ιντερνετ και ουσιαστικά ήταν ένας άγνωστος ένας δρόμος τον οποίο δεν τον είχε ξαναδιαλέξει κάποιος στο σχολείο μας.

Αν μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα ποια θα είναι η Ζήνα και ποιο μεγάλο όνειρο θα θέλατε να έχει πραγματοποιήσει;

Θα ήθελα πάρα πολύ να καταφέρω να έχω καριέρα και στην Ελλάδα και στην Αμερική. Θα ήθελα πολύ να υλοποιήσω τη δική μου σειρά, την οποία έχω γράψει και θα παίζω. Επίσης, θα ήθελα πάρα πολύ να αναδείξω την Ελλάδα, και πολλά από τα projects που δουλεύω αυτή τη στιγμή να πραγματοποιηθούν. Στη συγκεκριμένη στιγμή γράφω ένα σενάριο που είναι πολύ κοντά στην πραγματική μου ζωή και θα ήθελα πολύ να το δω να δραματοποιείται.

Η Zina Wilde / Anaplioti γεννήθηκε στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Οταν τελείωσε το Γυμνάσιο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε ηθοποιός και πήρε το BFA της στο Acting and Educational Theatre. Μετά τη Νέα Υόρκη, παρακολούθησε επίσης τη σχολή Drama Neighborhood Playhouse και τη σχολή χορού Alvin Ailey. Αφού τελείωσε τις σπουδές της, εργάστηκε για χρόνια στο θέατρο στο Μανχάταν. Αφού έγινε μόνιμη κάτοικος στις ΗΠΑ, κατάφερε επίσης να εργαστεί στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Εργάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Billions» για 5 χρόνια για συνολικά 45 επεισόδια στο SHOWTIME. Μερικές άλλες εκπομπές και ταινίες της είναι το MADOFF στο ABC, το BLACKLIST στο NBC, μερικές από τις ταινίες που δούλεψε είναι το CLIMB που ήταν ο νικητής του βραβείου κοινού στο διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η ταινία CHUCK με τους Liev Schreiver και Naomi Watts. Η Ζήνα είναι επίσης συγγραφέας, έχει γράψει συνολικά 14 ταινίες μικρού μήκους που έχουν κάνει πρεμιέρα σε φεστιβάλ παγκοσμίως. Πρόσφατα έγραψε ένα παιδικό βιβλίο με το όνομα «Mermaids and Friends» διαθέσιμο στο Amazon.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το «That Time I Got Cancer: A Love Story» («Η Εποχή που Είχα Καρκίνο: Μια ιστορία Αγάπης») του Τζιμ Ζερβάνου (Jim Zervanos) μαγνητίζει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστολή στην Τυνησία (Μέρος Β’): Οδοιπορικό της Κλέλιας Χαρίση για τον «Ε.Κ.» (Βίντεο)

Η πολυπόθητη εξωτική ομορφιά της Τυνησίας, μας αποκαλύπτεται στο 2ο επεισόδιο μέσω του Famous Travel στα βάθη της ερήμου Σαχάρα ανάμεσα σε παζαρέματα, οάσεις, περιπέτεια, αδρεναλίνη και… έντονες καιρικές συνθήκες! Η αχανής έρημος της Σαχάρα καταλαμβάνει το 40 τοις εκατό της χώρας ολόκληρης! Η Τυνησία, μια χώρα γεμάτη ιστορία, ένα σαγηνευτικό τοπίο και έντονες αντιθέσεις, αλλά και πολύ φιλόξενους ανθρώπους από τους οποίους η φτώχεια δεν κατάφερε να στερήσει την καλοσύνη, το χαμόγελο και τη θετική τους ενέργεια.

Σε Κλούνεϊ, Γκραντ, Γκλάντις Νάιτ και U2 τα βραβεία Kennedy Center ‘22

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ, η τραγουδίστρια της κάντρι Εϊμι Γκραντ, η τραγουδίστρια Γκλάντις Νάιτ, η συνθέτης Τάνια Λεόν και το συγκρότημα της ροκ U2 τιμήθηκαν την Κυριακή με τις διακρίσεις του Kennedy Center για τη συμβολή τους στον χώρο των τεχνών έπειτα από μια δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν τους στον Λευκό Οίκο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας