x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η γυναίκα μου έμαθε για την παράλληλη σχέση μου. Θα με συγχωρέσει;

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι παντρεμένος πρόσφατα χωρίς παιδιά. Την τελευταία περίοδο της σχέσης μας και λίγο πριν τον γάμο, με την γυναίκα μου ζούσαμε λόγω δουλειάς σε απόσταση. Παρόλο που έκανα μία παράλληλη σχέση όσο ήμασταν μακριά ο ένας από τον άλλον δεν μπόρεσα να το πω στην γυναίκα μου και τελικά παντρευτήκαμε. Σκεφτόμουν πολύ να διαλύσω τον αρραβώνα, αλλά δεν πήρα την απόφαση να απογοητεύσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα. Η γυναίκα μου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και την αγαπώ για αυτό και μου ήταν πολύ δύσκολο να την αφήσω όπως και το να στεναχωρήσω την οικογένειά μου που ήθελε πολύ αυτόν τον γάμο. Πίστευα ότι θα μπορέσω να ξεπεράσω την παράλληλη σχέση η οποία ομολογώ πως ήταν εξαιρετικά έντονη σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς, όμως, η παράλληλη σχέση συνεχίστηκε και μετά τον γάμο με αποτέλεσμα να ανακαλύψει η γυναίκα μου μηνύματα που ανταλλάσσαμε και που η κοπέλα μου μου ζητούσε να χωρίσω άμεσα ή να διακόψουμε. Η γυναίκα μου, απαίτησε φυσικά το ίδιο και εγώ βρέθηκα να πιέζομαι να πάρω μία απόφαση από όλες τις μεριές. Στην γυναίκα μου υποσχέθηκα ότι θα διακόψω με την άλλη γυναίκα και δέχτηκε να προσπαθήσουμε ξανά να σώσουμε την σχέση μας. Ομως η συμπεριφορά της έχει αλλάξει και νιώθω ότι την απασχολεί συνέχεια η σχέση που είχα και που όντως έχω διακόψει. Το πρόβλημά μου είναι ότι φοβάμαι ότι θυσίασα έναν μεγάλο έρωτα για μια σχέση που ίσως πια δεν κρατήσει, μετά από όλα όσα έγιναν. Φοβάμαι ότι η γυναίκα μου δεν θα το ξεπεράσει ποτέ και ότι κάποια στιγμή αυτό θα βγει ξανά στην επιφάνεια. Από την άλλη, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την κοπέλα που ήμουν μαζί και που επίσης πλήγωσα πολύ. Πώς να διαχειριστώ όλο αυτό που μου συμβαίνει;

Ιάκωβος

Αγαπητέ Ιάκωβε,

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος προχωράει στη σύναψη μίας παράλληλης σχέσης. Μια τέτοια σχέση μπορεί να είναι απόρροια σεξουαλικού πάθους ή και συμπεριφορά ανθρώπων με τραύματα που δυσκολεύονται να συνδεθούν ερωτικά σε βαθύτερο επίπεδο, γιατί φοβούνται την πιθανότητα να τους «πλησιάσει» κάποιος πολύ.

Οποιοι όμως και αν είναι οι λόγοι που δημιουργείται μια παράλληλη σχέση, μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα τόσο για την ίδια τη σχέση όσο και για τα ίδια τα άτομα που εμπλέκονται σε τρίγωνα σχέσεων.

Επομένως, το πρώτο βήμα για να βγείτε από αυτό το συναισθηματικό αδιέξοδο είναι ίσως να κατανοήσετε τι σας συμβαίνει. Για ποιους λόγους αναζητήσατε μια άλλη σχέση; Σας έλειπε κάτι στη συγκεκριμένη σχέση ή μήπως αυτή είναι μια συμπεριφορά που είχατε και στο παρελθόν, σε προηγούμενες σχέσεις;

Κι αν πράγματι τα συναισθήματα για τον καινούριο άνθρωπο στη ζωή σας ήταν τόσο έντονα όσο λέτε, για ποιους λόγους επιλέξατε να μείνετε σε μια σχέση που δεν σας συγκινεί τόσο; Τι υπάρχει πίσω από αυτήν σας την απόφαση; Είναι μια συνειδητή επιλογή ενός ανθρώπου που πιστεύετε ότι σας ταιριάζει ως σύντροφος ζωής που θα φτιάξετε αργότερα οικογένεια μαζί του, ή μήπως είναι μία απόφαση από ανασφάλεια ή φόβο;

Με άλλα λόγια θα βοηθούσε πολύ να κατανοήσετε ποια είναι τα πραγματικά συναισθήματα, ποιες είναι οι επιθυμίες σας ανεξάρτητα από τι θέλουν ή περιμένουν οι άλλοι από εσάς. Σε κάθε περίπτωση η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σας και στη σύζυγό σας, αλλά και στον τρίτο άνθρωπο είναι αναγκαία για την ευτυχία όλων.

Οσο για τους φόβους σας, όντως, κάποιες φορές η απιστία δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μία σχέση που έχει κενά. Αλλες φορές όμως είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί η σχέση και να εξελιχθεί. Η συνέχεια της σχέσης εξαρτάται από το πώς θα διαχειριστεί το ζευγάρι την απιστία.

Αν πραγματικά επιθυμείτε να συνεχίσετε τον γάμο σας, θα βοηθούσε ίσως να συμβουλευτείτε μαζί με τη σύζυγό σας έναν ειδικό. Μέσα από αυτήν την διαδικασία, θα μπορέσετε και οι δύο να συνειδητοποιήσετε τις δυσκολίες ή τις δυσλειτουργίες στη σχέση σας και να αποφασίσετε αν θέλετε να τις ξεπεράσετε και με ποιον τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο χρόνος στην Ελλάδα τρέχει αργά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ