x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ΗΑΒΑ τιμά τον Ντίνο Ιορδάνου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της Vantage Group Holding Ltd, Ντίνος Ιορδάνου (Constantine Iordanou), θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην φετινή δεξίωση του Συλλόγου Ελληνο-Αμερικανών Τραπεζιτικών, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Union League Club, στη Νέα Υόρκη.

Γεννημένος πριν από 71 χρόνια στην Κύπρο, ο Ντίνος Ιορδάνου είναι το μεγαλύτερο από τα 6 παιδιά του αστυνομικού Φίλιππου Ιορδάνου. Μπήκε στο καράβι για τις ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 17 ετών και, ξεκινώντας να εργάζεται σε πρατήριο υγρών καυσίμων για να βγάλει τα έξοδά του, κατάφερε να ξεκινήσει μια σταδιοδρομία με σημαντικές σπουδές και υποδειγματική επαγγελματική πορεία, αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), στον τομέα της Αεροδιαστημικής Μηχανικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Vantage Group Holdings, στην οποία κατέχει σήμερα τη θέση του προέδρου, παρέχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες στους τομείς της καταστροφής ακίνητης περιουσίας (σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία), καθώς και ειδική αντασφάλιση σε κατηγορίες ατυχημάτων, όπως τα θαλάσσια, τα ενεργειακά, αεροπορικά, κ.α., όπως και στον τομέα των υποθηκών.

Κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιορδάνου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arch Capital Group Limited («Arch») από τον Αύγουστο του 2003 και διοικητικός σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2002 (αφυπηρέτησε τον Σεπτέμβριο του 2019).

Παράλληλα,, βλέποντας την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει ο ΑΠΟΕΛ, τον οποίο υποστηρίζει από μικρό παιδί, αποφάσισε να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα, αποκτώντας το 50% του ιδιόκτητου γηπέδου, που θα κατασκευαστεί σε γη που έχει μισθωθεί στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς.

Επιπλέον, ο Ντίνος Ιορδάνου είναι μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια ανοικτή γιορτή, στην οποία έδωσαν το «παρών» πελάτες κάθε ηλικίας, όπως επίσης και γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το συγκρότημα του καφέ Under Pressure και της ελληνικής υπεραγοράς Athena πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια, το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαϊου, στις νέες εγκαταστάσεις της 31ης Οδού στην Αστόρια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ