x
 

Σύλλογοι

Η Κάθυ Παπούλια-Σακελλάρη εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της The Hellenic Initiative

23 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία) εντάχθηκε η κ. Κάθυ Παπούλια-Σακελλάρη(Cathy Papoulias-Sakellaris), σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης. Η THI ιδρύθηκε το 2012 και είναι μία παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει σε επαφή Ελληνες της Διασποράς και Φιλέλληνες για να επενδύσουν στην Ελλάδα του σήμερα μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και την ανακούφιση από την κρίση. Από την ίδρυσή της, η THI έχει επενδύσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός της ελληνικής διασποράς στον κόσμο.

Η κ. Παπούλια-Σακελλάρη διαθέτει πλούσια εμπειρία σε εταιρικό περιβάλλον στον ιδιωτικό τομέα, ιδίως στους τομείς της στρατηγικής και του μάρκετινγκ, καθώς και σημαντική εμπειρία σε φιλανθρωπικές, αστικές και κοινωφελείς οργανώσεις, τόσο στην ελληνική ομογένεια όσο και αλλού. Οι πρόσφατες δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών στο Πανεπιστήμιο Northeastern, μια εμπειρία που σκοπεύει να μεταφέρει στην αποστολή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η κ. Παπούλια-Σακελλάρη διετέλεσε στις αρχές της καριέρας της Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Λογαριασμών στη Nielsen Marketing Research, τμήμα της Dun & Bradstreet Corporation. Εκεί, ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας παγκόσμιας στρατηγικής μάρκετινγκ, πωλήσεων και οργάνωσης υπηρεσιών. Στη Nielsen, κατείχε επίσης τις θέσεις του Εθνικού Αντιπροέδρου – Λογισμικό και Συστήματα Πωλήσεων, του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Γενικού Διευθυντή.

Πριν από την ένταξή της στη Nielsen, εργάστηκε στο τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων της ITT (ένα νεοσύστατο τμήμα) ως Διευθύντρια Πωλήσεων και Μηχανικής. Κατείχε επίσης διάφορες θέσεις πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Proctor& Gamble.

Η κ. Παπούλια-Σακελλάρη είναι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Public Power. Δραστηριοποιείται σε πολλές αστικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Families First και το Μουσείο Επιστημών της Βοστώνης, ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Milton. Η Κάθυ είναι επίσης κριτής και ιδρυτικό μέλος της Women Who Empower Platform του Northeastern University, κριτής για τα ετήσια βραβεία καινοτομίας και μέντορας για γυναίκες επιχειρηματίες.

Ενεργή στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, η κ. Παπούλια-Σακελλάρη είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηγεσίας των 100, όπου πρόσφατα διετέλεσε πρόεδρος του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου. Είναι επίσης μέλος του Founders Circle of Faith: An Endowment for Orthodoxy and Hellenism και δραστηριοποιείται στην Ελληνική Λέσχη Γυναικών. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Π. Σακελλάρη και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Η οικογένεια Σακελλάρη κατοικεί έξω από τη Βοστώνη, όπου είναι οι κύριοι ευεργέτες της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στο Μπρέιντρι της Μασαχουσέτης.

Ο Γιώργος Στάμας (GeorgeStamas), πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «THI», δήλωσε: «Η Κάθυ Παπούλια-Σακελλάρη φέρνει στην THI σημαντική εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο φιλανθρωπικό διοικητικό σχήμα, καθώς και ένα ιστορικό υποστήριξης γυναικών καινοτόμων. Η εμπειρία της είναι άμεσα συναφής με την αποστολή της THI. Είναι αφοσιωμένη στην αριστεία και τον Ελληνισμό και αποτελεί μια πολύτιμη και ευπρόσδεκτη προσθήκη στο Διοικητικό μας Συμβούλιο».

Ο Αντριου Λιβέρης (Andrew Liveris), πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε κάποια με το όραμα, την ενέργεια και την εμπειρία της Κάθυ στο Διοικητικό Συμβούλιο της THI. Ανυπομονούμε για τη συμβολή της στην THI κατά την επόμενη δεκαετία της συσπείρωσης της Ομογένειας για την Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Ο Σάββας Τσίβικος είναι ο πρώτος Κύπριος -γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μεγαλόνησο με καταγωγή από την Ινεια, κοντά στην Πάφο- που ανέλαβε Yπατος Πρόεδρος της AHEPA.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ