x
 

Κοινωνία

Η κλιματική κρίση και οι πλημμύρες στους υπόγειους σιδηρόδρομους

23 Ιουλίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι καταστροφικές και θανατηφόρες πλημμύρες στην Κίνα την τρέχουσα εβδομάδα πλημμύρισαν ένα υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο δεν έχει ούτε δέκα χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε, σηματοδοτώντας έναν κίνδυνο για τις πόλεις ανά τον Κόσμο.

Τρομοκρατημένοι επιβάτες παγιδεύτηκαν σε βαγόνια του υπογείου στην πόλη Ζενγκζού, το νερό έπεφτε από τις κυλιόμενες σκάλες μέσα στο μετρό του Λονδίνου, ενώ μια γυναίκα περπατά μέσα στο σκοτάδι με το νερό ώς τη μέση για να φτάσει στην αποβάθρα του υπογείου της Νέας Υόρκης, αναφέρει χαρακτηριστικά η «New York Times» στο σχετικό δημοσίευμά της.

Τα υπόγεια σιδηροδρομικά δίκτυα ανά τον Κόσμο μάχονται για να προσαρμοστούν σε μια εποχή ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Ο σχεδιασμός τους, εν πολλοίς βασισμένος στις προσδοκίες μιας άλλη εποχής, μάλλον είναι ξεπερασμένος και η επένδυση στην αναβάθμισή τους ίσως δεν είναι δυνατή λόγω της μείωσης της κίνησης των επιβατών τον καιρό της πανδημίας.

«Είναι τρομακτικό», δηλώνει η Σάρα Κάουφμαν, υποδιευθύντρια στο Rudin Center for Transportation του New York University. «Η πρόκληση είναι πλέον πώς θα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη καταιγίδα, η οποία υποτίθεται ότι θα συνέβαινε σε 100 χρόνια, αλλά μπορεί να συμβεί αύριο», τονίζει.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της κίνησης των αυτοκινήτων μέσα στις πόλεις, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές ρύπων, οι οποίοι συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Αλλά, εάν οι επιβάτες συνεχίζουν να βλέπουν τρομακτικές εικόνες πλημμυρισμένων σταθμών και αντικαταστήσουν το μετρό με το αυτοκίνητο, οι ειδικοί λένε πως μπορεί να αυξήσει δραματικά την αστική ατμοσφαιρική ρύπανση και τις εκπομπές ρύπων.

Κάποια δίκτυα, όπως του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σχεδόν έναν αιώνα πριν. Ενώ λίγα, όπως του Τόκιο, κατάφεραν να θωρακιστούν ενάντια στις πλημμύρες. Αλλά, η κρίση στην Κίνα δείχνει ότι ακόμα και μερικά από τα πιο καινούρια δίκτυα του Κόσμου είναι ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες.

Η αναβάθμιση των μετρό κατά των πλημμυρών είναι «μια τεράστια υπόθεση», δηλώνει ο Ρόμπερτ Πουέντες, διευθύνων σύμβουλος του Eno Center for Transportation, ένα μη κερδοσκοπικό think tank με έμφαση στη βελτίωση των πολιτικών στις μεταφορές. «Αλλά όταν το συγκρίνεις με το κόστος να μην κάνεις τίποτα, αρχίζει να έχει περισσότερο νόημα», είπε. «Το κόστος να μην κάνεις τίποτα είναι πολύ πιο ακριβό».

Πηγή: «New York Times»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΑΪΑΜΙ. Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ