x
 

Αμερική

Η κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου

30 Οκτωβρίου 2023

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Η κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ», την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων του πολέμου και ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του ελληνικού σχολείου και χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά τμήματα στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρης».

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, διάβασε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου για την επέτειο, συνεχάρη τους μαθητές και την διευθύντρια, Σταυρούλα Χαμπάκη, για το πρόγραμμα που παρουσίασαν και αναφέρθηκε στην ανάγκη τέλεσης εορταστικών εκδηλώσεων έτσι ώστε να μην ξεχνάτε το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας.

Ο π. Βασίλειος Αποστολίδης, στη χαιρετιστήρια ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Με συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή σελίδα της ιστορίας μας, μία ημέρα απόδειξη του ηρωισμού των Ελλήνων.

Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει το εθνικό μας χρέος και το ιερό καθήκον να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να φανούμε αντάξιοί τους.

Τα παιδικά χορευτικά τμήματα της κοινότητας με τις δασκάλες του χορού, Παρασκευή Λάγγη και Στέλλα Βήρη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ενωμένοι με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για το Εθνος και την πίστη μας, να μεταδώσουμε στις νέες γενιές τη φλόγα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, όπως ακριβώς μας τη μετέδωσαν οι γονείς και οι παππούδες μας».

Η διευθύντρια του σχολείου, Σταυρούλα Χαμπάκη, τόνισε: «Χρόνια πολλά σε όλους εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Είθε να μοιάσουμε στο ελάχιστο στους προγόνους μας, χάρη στην ηρωικότητα των οποίων ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Τιμή και δόξα στους ήρωες και τις ηρωίδες.

Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό».

Χαιρετισμούς για την επέτειο έστειλαν οι δασκάλες του χορού, Παρασκευή Λάγγη και Στέλλα Βήρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού απέσπασαν οι προβολές των δυο ντοκιμαντέρ του Ελληνοκυπρίου σκηνοθέτη, Πανίκου Παναγιώτου, που έλαβαν χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (Θέατρο Θέσπις), σε δυο ειδικές εκδηλώσεις με την οργανωτική μέριμνα των Κυπριακών Σωματείων.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ