x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Η κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Η κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας με μία σεμνή τελετή, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 8 Μαΐου.

Μαθητές του Ελληνικού σχολείου απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν αποσπάσματα αφιερωμένα στη μητέρα, ενώ ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, τίμησε με ένα συμβολικό δώρο την νεαρότερη, γηραιότερη και πιο πρόσφατη μητέρα που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Στη χαιρετιστήρια ομιλία του ο π. Νικόλαος χαρακτήρισε την μητέρα ως τον ακρογωνιαίο λίθο της οικογένειας και της κοινωνίας και τις ευχαρίστησε για τους αγώνες και θυσίες που καταβάλλουν για την ελληνορθόδοξη ανατροφή των παιδιών τους.

Η διευθύντρια του Ελληνικού σχολείου, Αναστασία Μαντά, ανέφερε μέσω «Εθνικού Κήρυκα», ότι «η μητέρα είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή όλων.

Η πυξίδα μας στο δρόμο που ακολουθούμε. Ας σκεφτούμε πόσα πολλά της οφείλουμε κι ας πούμε με ευγνωμοσύνη ένα τρυφερό σ’ αγαπώ κι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Εκείνη είναι η αρχή των πάντων. Μας έφερε στον κόσμο, μας έδωσε αγάπη και φροντίδα, ακολούθησε κάθε μας βήμα, στήριξε κάθε μας όνειρο.

Είναι αυτή που μας έμαθε πώς να αγαπάμε, αλλά και πώς να είμαστε κι εμείς μαμάδες.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας