x
 

Κοινωνία

«Η ‘Kourtidis Group’ δημιουργεί αναπτυξιακά έργα-ορόσημα για τις περιοχές και κερδοφόρα για τους επενδυτές»

22 Μαρτίου 2024
Της Μαρίας Ανεζήρη

ΑΘΗΝΑ. Από τις 26 μέχρι τις 31 Μαρτίου και από 1 έως 8 Απριλίου οι άνθρωποι της «Kourtidis Group» θα βρίσκονται σε Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη αντίστοιχα προκειμένου «να ενημερώσουμε τους ομογενείς και Αμερικανούς επενδυτές για τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και τη σταθερότητα που προσφέρει η ελληνική αγορά στον τομέα του real estate, της φιλοξενίας και γενικά των επενδύσεων», όπως τονίζει με έμφαση ο Νίκος Κουρτίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «Kourtidis Group». Μία διπλή επίσκεψη από την «Kourtidis Group», την εταιρεία που «δημιουργεί ευκαιρίες» αλλά και «αναπτυξιακά έργα – ορόσημα για τις περιοχές και κερδοφόρα για τους επενδυτές» και μπορεί να είναι η τρίτη επιχειρηματική αποστολή της στην Αμερική αλλά «ουσιαστικά είναι η αρχή σε όλο αυτό το ταξίδι συνεργασίας, καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης», όπως λέει ο κ. Κουρτίδης, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Kourtidis Group» να μας αναλύει το έργο, τους στόχους και φυσικά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

«Εθνικός Κήρυξ»: Τι ρόλο παίζει η Ομογένεια της Αμερικής και η Αμερική γενικότερα στην «Kourtidis Group»;

Νίκος Κουρτίδης: Από την πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε οικεία στην Αμερική, τόσο από τους Ελληνες ομογενείς και επενδυτές, όσο και από τους Αμερικανούς πελάτες μας. Νιώσαμε πως η περιοχή έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν.

«Ε.Κ.»: Τι να περιμένουν ομογενείς αλλά και Αμερικανοί από την παρουσία σας;

Νίκος Κουρτίδης: Ο κύριος σκοπός της επίσκεψής μας στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη είναι να ενημερώσουμε τους ομογενείς και Αμερικανούς επενδυτές για τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και τη σταθερότητα που προσφέρει η ελληνική αγορά στον τομέα του real estate, της φιλοξενίας και γενικά των επενδύσεων. Η χώρα μας βρίσκεται στο δρόμο μιας συνεχούς ανάκαμψης και σε αυτόν τον δρόμο οι δυνατότητες που δημιουργούνται είναι εξαιρετικές.

Ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group με την Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Αντιπρόεδρος Kourtidis Group

«Ε.Κ.»: Προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η έντονη δραστηριότητά σας και η ικανότητά σας, να μετατρέπετε άγνωστες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σε τουριστικά διαμάντια… Είναι αυτό το «κλειδί» της επιτυχίας;

Νίκος Κουρτίδης: Η μοναδική περιοχή μας, τα «κρυμμένα μυστικά» της, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κι όλες οι ευκαιρίες που προσφέρει, αποτελούν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Αγαπάμε κάθε τι που υπάρχει στον τόπο μας και επενδύουμε σε αυτόν γιατί τον πιστεύουμε. Από την ίδρυση της πρώτης εταιρείας μας το 1996, οι δράσεις και οι κινήσεις μας θέλαμε να έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή εικόνας της περιοχής και την ανάπτυξή της.

«Ε.Κ.»: Υπάρχει μέσα στον τρόπο… σκέψης της «Kourtidis Group» να αναδεικνύει τις ομορφιές, τη σημασία και τη μοναδικότητα της Μακεδονίας μας στην Ελλάδα και στον Κόσμο;

Νίκος Κουρτίδης: Ενας από τους βασικούς μας στόχους ήταν να αναδείξουμε τον πλούτο που υπάρχει στην περιοχή μας. Ετσι λοιπόν, στοχεύσαμε και πετύχαμε να αποκτήσει η Παραλία Οφρυνίου αλλά και όλες οι περιοχές που δραστηριοποιούμαστε την προβολή και την υπεραξία που έχει ο κάθε νέος ανερχόμενος προορισμός. Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε τις απίστευτες προοπτικές που ξετυλίγονται μπροστά μας και επενδύσαμε στην προσπάθεια να γίνει ευρύτερα γνωστός αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Είναι γεγονός πως η περιοχή μας, πέρα από ιστορικό σταυροδρόμι, έχει μπει πλέον εμφατικά στο διεθνή επενδυτικό χάρτη. Το μεγάλο αρχαιολογικό εύρημα του Λόφου Καστά στην μακεδονική πόλη της Αμφίπολης, βρίσκεται μόλις 4 χλμ. μακριά από την Παραλία Οφρυνίου. Τα ευρήματα της ανασκαφής που είναι σε εξέλιξη, θα εκτοξεύσουν την ανάπτυξη της περιοχής και θα αλλάξουν καθοριστικά την εικόνα της.

Εμείς, μέσα στο μεγάλο project Alexandrou Chora που αναμένεται συνολικά να αναμορφώσει την περιοχή, επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε και τη δημιουργία του πρώτου Θεματικού Πάρκου στον κόσμο, βασισμένο στο πιο ηχηρό όνομα της Ελλάδας και της Μακεδονίας, τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Ε.Κ.»: Βρίσκετε ευκαιρίες ή δημιουργείτε ευκαιρίες;

Νίκος Κουρτίδης: Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε. Το 2011, πριν την οικονομική κρίση ακόμη, οι σειρήνες μας καλούσαν να προχωρήσουμε τη δραστηριότητά μας σε άλλες περιοχές. Ποτέ όμως δεν μετακινηθήκαμε από τον τόπο μας γιατί αυτός βοηθούσε την εταιρεία μας κι η εταιρεία μας συνέβαλε στην ανάπτυξη αυτού. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι η σκληρή και μεθοδική δουλειά φέρνει αποτελέσματα.

«Ε.Κ.»: Αφενός τα έργα σας είναι τέλεια οργανωμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και αφετέρου ότι κάνετε μεγάλα, δύσκολα και απαιτητικά έργα. Πάντα όμως να εξυπηρετούν κάποιον σκοπό, κάποια «θέλω»…

Νίκος Κουρτίδης: Βασική φιλοσοφία της «Kourtidis Group» είναι η δημιουργία έργων-ορόσημων, που λειτουργούν αναπτυξιακά για τις περιοχές αλλά και απόλυτα κερδοφόρα για τους επενδυτές. Ολα τα μεγάλα συγκροτήματα που έχει κατασκευάσει η «Kourtidis Group» μέσω της εταιρείας μας «ΟΙΚΟ Kourtidis», αλλά και όλα αυτά που βρίσκονται στον σχεδιασμό, ενισχύουν την ελκυστικότητα και την υπεραξία της Β. Ελλάδας και θέτουν νέα πρότυπα πολυτελούς και πολιτιστικού τουρισμού.

Πάντα όμως σχεδιάζουμε με βάση τις ανάγκες των πελατών μας, οι οποίες μεταβάλλονται συνεχώς, αλλά πάντα προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά.

«Ε.Κ.»: Κλείνοντας, ένα… μήνυμά σας στους ομογενείς.

Νίκος Κουρτίδης: Η τρίτη επίσκεψή μας στην Αμερική είναι για εμάς ακόμη μόνο η αρχή. Εχουμε σημαντικά πράγματα να πούμε στους Ελληνες της Ομογένειας. Συνεχίζουμε να θέλουμε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για όλες τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θέλουμε να χτίσουμε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης και είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για να ακούσουμε νέα πράγματα από την αμερικανική ήπειρο και να καλύψουμε κάθε επενδυτική ανάγκη.

 

Τα έργα  «Alexandrou Chora» και Θάσος

Στη συνέχεια η αντιπρόεδρος της Kourtidis Group, Κωνσταντίνα Δημητρόβα,  μας μίλησε για τα μοναδικά έργα  «Alexandrou Chora» και Θάσος.

Κωνσταντίνα Δημητρόβα: Το project «Alexandrou Chora» αποτελεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ευρύτερης περιοχής. Αυτήν τη στιγμή είναι εντός χρονοδιαγράμματος και σε πλήρη εξέλιξη τα έργα υποδομών και ο σχεδιασμός του. Πρόκειται για ένα μοναδικό Multiplex τουριστικό συγκρότημα δίπλα στη θάλασσα της Παραλίας Οφρυνίου, πολύ κοντά στην πόλη Αμφίπολη. Θα περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο διεθνούς Brand, έναν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, οργανωμένο οικισμό, καθώς κι ένα μοναδικό στον κόσμο Θεματικό Πάρκο που θα είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια ισχύ του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με στενό χρονοδιάγραμμα προχωρούν και οι άλλες μεγάλες επενδύσεις του ομίλου μας στο νησί της Θάσου, όπου η συνολική έκταση των υπό ανάπτυξη έργων θα ξεπερνά τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Συγκεκριμένα, κατά την επόμενη διετία, από τον όμιλο θα παραδοθούν περισσότερες από 500 κατοικίες, η χρήση των οποίων μπορεί να είναι οικιστική αλλά και επενδυτική. Τα μοναδικά συγκροτήματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής στο αιγαιοπελαγίτικο νησί θα συνδυάζουν λειτουργικότητα και θα είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για το εμβληματικό έργο «The Dolphin» στην Καβάλα, το οποίο θα αποτελέσει νέο τοπόσημο για την πόλη.

 

Το «Alexandrou Chora» είναι το μεγάλο project που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη και αποτελεί το μεγάλο όραμα του ομίλου Kourtidis Group.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Eφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο γλύπτης και εικαστικός Γιάννης Μαρκαντωνάκης σε ηλικία 72 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη χανιώτικη κοινωνία και την Κρήτη ολάκερη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ