x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η KPS του Μιχάλη Ψαρού συγκεντρώνει 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγορά κεφαλαίων

01 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εταιρεία του ομογενή Μιχάλη Ψαρού, η KPS Capital Partners, εξασφάλισε όρους πριμοδότησης για κεφάλαια, με σκοπό να στηρίξει επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και υψηλότερα επιτόκια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Wall Street Journal», η KPS Capital Partners συγκέντρωσε 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει εταιρικές αποχωρήσεις, αναδιαρθρώσεις και ειδικές καταστάσεις, στρατηγικές που τείνουν να αποδίδουν καλά σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη είπε ότι συγκέντρωσε 8 δισεκατομμύρια δολάρια για το τελευταίο της κύριο όχημα, το KPS Special Situations Fund VI, το οποίο αποκτά θέσεις ελέγχου σε μεταποιητικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η KPS συγκέντρωσε επίσης 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το KPS Special Situations Mid-Cap Fund II, το οποίο στοχεύει μικρότερες εταιρείες που ταιριάζουν στην ίδια περιγραφή.

Οι νέες πηγές χρηματοδότησης συνολικά είναι περισσότερο από 36% μεγαλύτερες από τα κεφάλαια του προκατόχου τους, τα οποία έκλεισαν και τα δύο το 2019 με περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αντίστοιχα.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος Μιχάλης Ψαρός είπε ότι οι επενδυτές κεφαλαίων, ή οι περιορισμένοι εταίροι, επιβράβευσαν την KPS για το ιστορικό της να επενδύει με επιτυχία σε περιόδους που η οικονομία είναι ασταθής. Η KPS έχει επενδύσει 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2020. Προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έφερε η πανδημία Covid-19, καθώς άλλοι διαχειριστές κεφαλαίων επικεντρώθηκαν στη στήριξη των εταιρειών του χαρτοφυλακίου τους.

Οι πρόσφατες εξαγορές από την KPS περιλαμβάνουν τον κατασκευαστή πολυτελών σκαφών του Ηνωμένου Βασιλείου Princess Yachts τον Φεβρουάριο και την εξαγορά 3,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προμηθευτή δομικών υλικών των ΗΠΑ Oldcastle Building Envelope τον Φεβρουάριο του 2022.

Η εταιρεία είπε ότι διαθέτει τώρα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως ο πληθωρισμός, οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του χρέους σε έναν κόσμο υψηλότερων επιτοκίων. Η KPS αναμένει να ξεκινήσει τις επενδύσεις από το έκτο κύριο ταμείο της το επόμενο έτος.

Ο κ. Ψαρός περιέγραψε την αγορά συγκέντρωσης κεφαλαίων για εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων ως «πυρηνικό χειμώνα», προσθέτοντας ότι ακόμη και πολλοί επαναλαμβανόμενοι επενδυτές στα funds της KPS έκαναν μια «ολική επανεγγραφή» της εταιρείας για να προσπαθήσουν να αξιολογήσουν εάν οι αποδόσεις από προηγούμενες επενδύσεις προέκυψαν από επιδέξια διαχείριση ή χρηματοοικονομική μηχανική.

Οι εταιρείες private-equity στις ΗΠΑ συγκέντρωσαν 242 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδυτικά κεφάλαια φέτος έως τον Σεπτέμβριο, λιγότερο από το 64% των 381 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσαν όλο το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον πάροχο έρευνας PitchBook Data.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε 27 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η ασυνείδητη οδηγός η οποία, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης του 2021, παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά της τον ομογενή αστυνομικό Νικόλαο Τσάκο (Nicholas Tsakos), ο οποίος βρισκόταν εν ώρα καθήκοντος, σε μια επεισοδιακή νύχτα στο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουεϊ (Long Island Expressway).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ