x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Κύπρος είναι η… ασφάλεια της κατοχικής Τουρκίας

Ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος ως γνωστό διαδραματίζει ρόλο Νομάρχη, έχει αναλάβει με εντολές Ερντογάν να προωθήσει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό στην Κύπρο. Ο Φεϊζίογλου αναφέρθηκε στη θέση της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο από στρατηγικής και γεωγραφικής άποψης, λέγοντας ότι το νησί, το οποίο απέχει μόνο 70 χιλιόμετρα από την Τουρκία, έχει μεγάλη σημασία από πλευράς της ασφάλειας της Τουρκίας, της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ, του ελέγχου του εναέριου χώρου, των μεταφορών στις ανοικτές θάλασσες και του στρατηγικού αμυντικού βάθους. Εχει κάνει εν πολλοίς μια πλήρη περιγραφή για τη γεωπολιτική σημασία του νησιού σε σχέση με τις τουρκικές επιδιώξεις.

Σε μια πρόταση, ο άνθρωπος του Ερντογάν, Μετίν Φεϊζίογλου, περιέγραψε το πόσο σημαντική είναι η Κύπρος για την κατοχική δύναμη: «Η ασφάλεια της ‘τ.δ.β.κ’. ξεκινά από την Τουρκία, η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά από την Κύπρο». Οι πιο πάνω αναφορές Φεϊζίογλου τοποθετούν σε μια γεωπολιτική διάσταση τη σημασία της Κύπρου για την Τουρκία.

Είναι και θέμα ασφάλειας αλλά και ζήτημα, το οποίο αφορά την αξιοποίηση του εδάφους του νησιού για την προώθηση και υλοποίηση των επεκτατικών βλέψεων της κατοχικής πλευράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάθε κυβέρνηση μόλις πάει να αναδιαρθρώσει το φορολογικό έρχεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κομμάτι επαγγελματιών που θεωρητικά στηρίζει την Οικονομία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ