x
 

Πολιτική

Η κυβερνήτης ΝΥ ανακοίνωσε προϋπολογισμό $237 δισ., συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας για τη στέγαση

16 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι επικεφαλής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης συμφώνησαν στο σχέδιο ενός πολιτειακού Προϋπολογισμού ύψους 237 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος περιλαμβάνει μια ευρεία δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση μιας από τις χειρότερες στεγαστικές κρίσεις στη χώρα.

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε από την κυβερνήτη Κάθυ Χόκουλ (Kathy Hochul) τη Δευτέρα, έφτασε δύο εβδομάδες μετά την εκπνοή της προθεσμίας του Προϋπολογισμού την 1η Απριλίου, μετά από έντονες συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών βουλευτών στο Ολμπανι σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στη χρηματοδότηση του Medicaid, την εκπαίδευση και τις πρωτοβουλίες για την Ποινική Δικαιοσύνη.

Αλλά το πιο αμφιλεγόμενο θέμα ήταν η δέσμη μέτρων για τη στέγαση, κορυφαία προτεραιότητα για την κυβερνήτη Κάθυ Χόκουλ μετά την αποτυχία της πέρυσι να πείσει το νομοθετικό σώμα να εγκρίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αποσκοπούσε στην αύξηση της προσφοράς κατοικιών σε ολόκληρη την Πολιτεία.

Η κυβερνήτης και το νομοθετικό σώμα συμφώνησαν να δώσουν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τη Νέα Υόρκη να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση της – 500.000 δολάρια από τα οποία αντλούνται από τα κρατικά αποθεματικά.

Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει επίσης την επέκταση του αριθμού των αδικημάτων που μπορούν να θεωρηθούν εγκλήματα μίσους, κάτι που η κ. Χόκουλ έχει προωθήσει από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει επίσης ορισμένες βασικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης και ρύθμισης της κάνναβης.

Αλλά μακράν το κορυφαίο επίτευγμα της φετινής χρονιάς είναι η δέσμη μέτρων για τη στέγαση – ένα σχέδιο για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών και την επέκταση της προστασίας των σημερινών ενοικιαστών της Νέας Υόρκης. Και ενώ δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ανθεκτικές ή ευρείες μπορεί να είναι αυτές οι διασφαλίσεις, οι βουλευτές ελπίζουν ότι το σχέδιο θα ανακόψει το κύμα φυγής των κατοίκων της Νέας Υόρκης με μεσαία εισοδήματα από την Πολιτεία για μέρη όπως η Νέα Ιερσέη και το Κονέκτικατ.

Αυτή η νέα δέσμη μέτρων στοχεύει να αφαιρέσει μέρος της υφιστάμενης πίεσης, αυξάνοντας την προσφορά με μια σημαντική νέα φορολογική ελάφρυνση, με ισχυρά εργασιακά στάνταρ, ώστε να δοθούν κίνητρα για την κατασκευή κατοικιών με προσιτή τιμή.

Πηγή: «The New York Times»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Από τις πρώτες αμερικανικές αποστολές εξελιγμένων όπλων στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει υποχωρήσει ποτέ σε μια απαγόρευση: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπρεπε να συμφωνήσει να μην τα ρίξει ποτέ στο ρωσικό έδαφος, επιμένοντας ότι αυτό θα παραβίαζε την εντολή του Αμερικανού Προέδρου να «αποφευχθεί ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ