x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Λίνα Μενδώνη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Κονέκτικατ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει η υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδος Λίνα Μενδώνη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πανεπιστήμιου του Κονέκτικατ, την Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Η Ελληνική Εταιρεία «Παιδεία» έχει ιδρύσει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, παρεκκλήσιο αφιερωμένο συμβολικά εις τιμήν και μνήμη των Τριών Ιεραρχών προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων, Βιβλιοθήκη, υπαίθριο Θέατρο εις τιμήν του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» κατά τα πρότυπα αρχαίων Ελληνικών Θεάτρων της Ελλάδος και το Μουσείο «Σπάρτη».

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» Ηλίας Τομάζος, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είναι μεγάλη και ξεχωριστή η χαρά και η τιμή που το Κέντρο μας ‘Παιδεία’ επισκέπτεται για πρώτη φορά η υπουργός Πολιτισμού της γενέτειρας Ελλάδας μας, η κυρία Λίνα Μενδώνη, για να δει ιδίοις όμμασι το συγκρότημα και το επιτελούμενο έργο».

Ο κ. Τομάζος τόνισε πως «το Μουσείο μας ‘Σπάρτη’ έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν τοποθετηθεί εντός αυτού αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα κι αυτό που θα παρακαλέσουμε την κυρία Υπουργό είναι να συμβάλλει η Ελλάδα στον εμπλουτισμό του, αλλά και με εκθέσεις που να μας στέλνει επί δανεισμώ βέβαια και όποιο άλλο υλικό νομίζει ότι θα βοηθούσε στην προαγωγή του Ελληνικού Πολιτισμού ανάμεσα στον Ακαδημαϊκό κόσμο, αλλά και την Ομογένεια του Κονέκτικατ και γενικότερα των ΗΠΑ».

Συμπλήρωσε πως «είμαστε ευγνώμονες στην κυρία Μενδώνη, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη».

Είπε επίσης, ότι «θα συνοδεύεται από την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Πρόξενο Δημήτρη Παπαγεωργίου, την ειδική βοηθό της στο Υπουργείο Πολιτισμού κυρία Αννα Παναγιωταρέα, τον διευθυντή Τύπου κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, την συνεργάτιδα Dr. Elisavet Bargue».

Το εσπέρας της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, η «Παιδεία» διοργανώνει δείπνο στο οποίο θα τιμήσει την κυρία Μενδώνη, ενώ θα ανακηρυχθεί Μεγάλη Ευεργέτιδα των Προγραμμάτων της «Παιδείας» στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Την Τετάρτη η Υπουργός θα επισκεφθεί διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και θα συναντηθεί με πολιτειακούς και τοπικούς παράγοντες και με εκπροσώπους της Ομογένειας του Κονέκτικατ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν δραστικά κατά το ξημέρωμα του Σαββάτου, ενώ οι ταχύτητες των ανέμων αυξήθηκαν ραγδαία, καθώς η περιοχή αντιμετώπισε μερικά από τα πιο ψυχρά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών, αναφέρουν οι «New York Times».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ