x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μαρία Μάρκου εκλέγεται Περιφερειακή Συντονίστρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεδομένη θεωρείται πλέον η εκλογή της Ελληνοαμερικανίδας δικηγόρου, Μαρίας Μάρκου, στη θέση της Περιφερειακής Συντονίστριας (District Leader) του Δημοκρατικού Κόμματος στην Περιφέρεια 36Α στο Κουίνς, που περιλαμβάνει και ένα σημαντικό κομμάτι από τις ελληνοκρατούμενες συνοικίες της Αστόριας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία πλέον θεωρείται «κλειδωμένη», μετά τη δικαστική απόφαση σχετικά με τις ενστάσεις που κατέθεσε η πλευρά της κ. Μάρκου αναφορικά με τη συμμετοχή της απερχόμενης Περιφερειακής Συντονίστριας, Μπριάνα Μιούλιγκαν (Breeana Mulligan), στο ψηφοδέλτιο της 25ης Ιουνίου, η οποία επιχείρησε να κατέλθει εκ νέου ως υποψήφια έχοντας αποτύχει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών υποστήριξης (petitions) για την υποψηφιότητά της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και το δικαστικό έγγραφο της απόφασης, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Μάρκου και βρίσκεται στη διάθεση του «Εθνικού Κήρυκα», η ένσταση που κατατέθηκε από την υπεύθυνη εκστρατείας, Κατερίνα Κοργιαλά (Kathy Korgialas), και την ίδια την Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρο έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα το όνομα της Μιούλιγκαν να μην μπορεί πλέον να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Εκανα σκληρή δουλειά και μάζεψα τριψήφιο αριθμό υπογραφών πάνω από το απαιτούμενο.  Η ανθυποψήφιά μου συγκέντρωσε μόλις 669 υπογραφές. Οταν κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες στο Εκλογικό Συμβούλιο (Board of Elections) πήρα όλες τις δηλώσεις, έψαξα όλες τις διευθύνσεις και κατέθεσα ενστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την Κάθυ Κοργιαλά», ανέφερε στην δήλωσή της η κ. Μάρκου.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, οι Περιφερειακοί Συντονιστές ορίζονται σε περιοχές που καλύπτουν τις αντίστοιχες Βουλευτικές Περιφέρειες της Πολιτειακής Βουλής, οι οποίες χωρίζονται σε ζώνες Α και Β.  Παράλληλα, όπως προβλέπει μια παλαιότερη νομοθεσία της Πολιτείας Νέας Υόρκης, σε κάθε μια από αυτές τις ζώνες ορίζονται ένας άνδρας και μια γυναίκα στις θέσεις των Συντονιστών, σε μια απόφαση που ελήφθη κατά το παρελθόν, προκειμένου να διασφαλίσει την αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά.  Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια θεσμική θέση λιγότερο προβεβλημένη, εντούτοις έχει λόγο σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι ο ορισμός υποψηφίων δικαστικών, ενώ έχει τη δυνατότητα να διασυνδέει και να διεκδικεί λειτουργικές και κοινωνικές παροχές για τους πολίτες της περιφέρειας αρμοδιότητάς της.

Από την πλευρά της, η Μιούλιγκαν υποστήριξε, σε γραπτή δήλωσή της, πως δεν κατέρχεται στις εκλογές κατόπιν δικής της επιλογής, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη δικαστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για ένα πρόσωπο με διασυνδέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα καθώς υπήρξε στενή συνεργάτιδα του εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κόρεϊ Τζόνσον (Corey Johnson).

«Στην Αμερική έχουμε Κράτος Δικαίου. Δεν χρειάζεται να είμαστε κολλητοί με κάποιον ή να είμαστε μέλος σε μια κλίκα για να κατέλθουμε ως υποψήφιοι. Απαιτείται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και στρατηγική», κατέληξε, σχολιάζοντας την απόφαση, η Μαρία Μάρκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη συνέρρευσαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο ήταν το δεύτερο κατά σειρά έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ