x
 

Κοινωνία

Η μέση ηλικία οχημάτων στις ΗΠΑ αγγίζει το ρεκόρ των 12,6 ετών

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα SUV στις ΗΠΑ συνεχίζουν να γερνούν, σημειώνοντας μέσο όρο ηλικίας ρεκόρ 12,6 ετών το 2024, καθώς οι άνθρωποι κολλάνε στα οχήματά τους, κυρίως επειδή τα καινούργια κοστίζουν τόσο πολύ.

Η S&P Global Mobility, η οποία παρακολουθεί τα κρατικά δεδομένα ταξινόμησης οχημάτων σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε την Τετάρτη ότι η μέση ηλικία των οχημάτων αυξήθηκε περίπου δύο μήνες από το ρεκόρ του περασμένου έτους.

Ωστόσο, η αύξηση της μέσης ηλικίας αρχίζει να επιβραδύνεται καθώς οι πωλήσεις νέων οχημάτων αρχίζουν να ανακάμπτουν από τις ελλείψεις εξαρτημάτων που σχετίζονται με την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ υπολογιστών. Ο μέσος όρος αυξήθηκε κατά τρεις μήνες το 2023.

Ωστόσο, με μια μέση τιμή πώλησης νέων οχημάτων στις ΗΠΑ λίγο πάνω από τα $45.000 τον περασμένο μήνα, πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν καινούργια – παρόλο που οι τιμές έχουν μειωθεί περισσότερο από $2.000 από την κορύφωση τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με την JD Power.

«Είναι απαγορευτικά υψηλό για πολλά νοικοκυριά τώρα», δήλωσε ο Toντ Καμπό (Todd Campau) της S&P Global Mobility. «Επομένως, νομίζω ότι οι καταναλωτές έχουν μπει στη γωνία να πρέπει να κρατήσουν το όχημα στο δρόμο περισσότερο».

Αλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν άτομα που περιμένουν να δουν αν θέλουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ή να πάνε με ένα υβριδικό βενζινοκινητήρα ή ένα όχημα βενζίνης. Πολλοί, είπε, ανησυχούν για τη δημιουργία του δικτύου φόρτισης ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς να ανησυχούν μήπως τελειώσει η ισχύς της μπαταρίας. Επίσης, είπε, τα οχήματα γίνονται καλύτερα αυτές τις μέρες και απλά διαρκούν πολύ.

Οι πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ αρχίζουν να επιστρέφουν στα προ της πανδημίας επίπεδα, με τις τιμές και τα επιτόκια να είναι οι μεγάλοι παράγοντες που επηρεάζουν και όχι οι ασθένειες και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, είπε η Compau. Είπε ότι αναμένει οι πωλήσεις να φτάσουν περίπου τα 16 εκατομμύρια φέτος, από 15,6 εκατομμύρια πέρυσι και 13,9 εκατομμύρια το 2022.

Καθώς περισσότερα νέα οχήματα πωλούνται και αντικαθιστούν τα παλιά οχήματα στον στόλο των 286 εκατομμυρίων επιβατικών οχημάτων της χώρας, η μέση ηλικία θα πρέπει να σταματήσει να αυξάνεται και να σταθεροποιηθεί, είπε ο Καμπό. Και σε αντίθεση με αμέσως μετά την πανδημία, πωλούνται περισσότερα οχήματα χαμηλότερου κόστους, κάτι που πιθανότατα θα μειώσει τη μέση τιμή, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη σαρωτικές νέες προστασίες για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ζουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και χρόνια, αλλά είναι παντρεμένοι με Αμερικανούς πολίτες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ