x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μιλένα Αποστολάκη με φίλους του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ Νέας Υόρκης είχε η βουλευτής του Κινήματος, Μιλένα Αποστολάκη, στο περιθώριο της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα, η κ. Αποστολάκη, αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, σε χαλαρό κλίμα, με φίλους του ΠΑΣΟΚ που διαμένουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, στο μπαρ-εστιατόριο «Ovelia» στην Αστόρια, εστιάζοντας στις ευρωεκλογές, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.

«Είχα την ευκαιρία να δω συντρόφους και φίλους που ζουν στη Νέα Υόρκη. Είχαμε μια πολύ παραγωγική κουβέντα σε σχέση με το πώς θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον εθνικό στόχο, διότι θεωρώ ότι η επίδοση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στους δικούς μας εκλογικούς σχεδιασμούς, αλλά είναι μια εθνική ανάγκη προκειμένου να αποκτήσει η χώρα μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Συζητήσαμε για τα προβλήματα της επιστολικής ψήφου, τα οποία επιδεινώθηκαν με το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, που κόστισε την εμπιστοσύνη των εκλογέων, σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε η κ. Αποστολάκη, που κάλεσε τους απόδημους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, εκφράζοντας όμως και την άποψη ότι τα έως ώρας νούμερα των εγγραφών είναι απογοητευτικά.

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και πολύ περιορισμένοι σε σχέση με τις δυνατότητες της επιστολικής ψήφου. Ο κλονισμός της εμπιστοσύνης είναι ισχυρός και αυτό θα χρεωθεί στο βαθύ κράτος και σε έναν κομματικό μηχανισμό παρακρατικό μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών που θέλησε να εξυπηρετήσει έναν κομματικό σχεδιασμό. Η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική, η απομάκρυνση των στελεχών αυτών ήταν βεβαίως μια εκτόνωση αλλά οι ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες και δεν εξαντλούνται στον γ.γ. ή τον τομέα Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η κ. Αποστολάκη, η οποία, μιλώντας για την εμπειρία της παρέλασης, έκανε λόγο για κάτι πρωτόγνωρο.

«Εχω επισκεφθεί πολλές φορές τη Νέα Υόρκη. Ποτέ δεν είχα όμως την ευκαιρία να βρεθώ στην παρέλαση. Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη να βλέπεις την ‘καρδιά’ του Κόσμου -που είναι η Νέα Υόρκη- και την 5η Λεωφόρο, που είναι η ‘καρδιά’ της Νέας Υόρκης, να γεμίζει Ελλάδα. Τόσος κόσμος, τόσος γνήσιος και αυθεντικός πατριωτισμός. Η Ομογένεια είναι μια αστείρευτη πηγή για τον Ελληνισμό, ειδικά η Ομογένεια της Αμερικής, με την προκοπή και την ευημερία που την χαρακτηρίζει. Οσα και να γίνουν για την Ομογένεια, δεν θα είναι ποτέ αρκετά», κατέληξε η κ. Αποστολάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ