x
 

Εκκλησία

Η Μητρόπολη Σουηδίας απόκτησε κι άλλον ιερέα

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Αρβανιτίδη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Σωσίπατρο Στεφανούδη και Βαρθολομαίο Ιατρίδη.

Ο υποψήφιος προς χειροτονία, αφού δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη του κ. Κλεόπα για την πατρική αγάπη, τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του για τον ίδιο και την οικογένειά του, θεώρησε δε ιδιαίτερη τιμή και ευλογία την προχείρισή του στην τάξη των Πρεσβυτέρων την επίσημη αυτή ημέρα της εισόδου του Κυρίου μας στην Αγία Πόλη, που σήμανε και την δική του είσοδο στα Aγια των Αγίων.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας αντιφώνησε, αναφερόμενος αρχικώς στην σημασία της ημέρας για την ζωή της Εκκλησίας και των πιστών και στη συνέχεια ανεφέρθη, με πατρικούς λόγους και παραινέσεις, προς τον Γεώργιο, επισημάνας μεταξύ άλλων ότι: «Πέρασαν 9 χρόνια από την εις Διάκονον χειροτονία σου. Ωριμος πλέον, οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών και καθηγητής στην εκπαίδευση, φτάνεις σήμερα στην ευλογημένη αυτή μέρα. Το Πανάγιο Πνεύμα θα κατέλθει ως πνοή βιαία και θα σε αναβιβάσει στο ύψος του Πρεσβυτέρου και θα είσαι «πεπληρωμένος Θείας Χάριτος».

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης στη Σουηδία όπου τελέστηκε η εις πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Αρβανιτίδη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Τα έργα της αγάπης σου και της αφοσιωμένης ιερατικής σου διακονίας θα σε φανερώσουν στους ανθρώπους ποιμένα αληθινό. Φρόντισε η προσωπικότητά σου ολόκληρη, να είναι επιστολή Χριστού αναγιγνωσκομένη από όλους τους ανθρώπους, «εγγεγραμμένη ου μέλανι, αλλά Πνεύματι Θεού ζώντος» (Β΄ Κορ., γ΄ 2-3).

Σε μια εποχή που εψύγη η αγάπη των πολλών, σ’ έναν κόσμο που κυβερνά το συμφέρον, που ο εγωισμός και η αμαρτία απορροφά την δροσιά της ψυχής, μόνον η αναθέρμανση της γνήσιας αγάπης μπορεί να συγκινήσει τον άνθρωπο και να δροσίσει τις ψυχές που φλέγονται και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Ακολούθως, ετελέσθη η χειροτονία και εν Εκκλησία πληθούση ακούστηκε η ιαχή του «Αξιος» για τον νέο Πρεσβύτερο της ιεραποστολικής Μητροπόλεως Σουηδίας, στο δυναμικό της οποίας προσετέθη ένα ακόμη άξιο στέλεχος.

Τους ύμνους έψαλε η Βυζαντινή χορωδία του ναού.

Ακολούθησε δεξίωση σε εστιατόριο της περιοχής, την οποία προσέφερε η οικογένεια του νεοχειροτονηθέντος κληρικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μετά τη φιλοξενία του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Θρησκευτική Ελευθερία, στις 26-28 Μαΐου, οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ευρώπης εγκαινίασαν την 1η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Αρχόντων το πρωί της 29ης Μαΐου στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στο Κέντρο Αθηνών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ