x
 

Σημαντικές Εξελίξεις

Η Νέα Υόρκη προσφέρει 100 δολάρια για κάθε εμβολιασμό

29 Ιουλίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια οικονομική επιβράβευση ύψους 100 δολαρίων επιχειρεί ο Δήμος Νέας Υόρκης να δελεάσει και τους πλέον διστακτικούς πολίτες απέναντι στον εμβολιασμό.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio), αρχής γενομένης από την Παρασκευή 30 Ιουλίου, οι εμβολιαζόμενοι στα κέντρα που λειτουργούν υπό τη διαχείριση του Δήμου θα λαμβάνουν το προαναφερθέν ποσό, από την πρώτη δόση.

«Οταν λαμβάνεις την πρώτη σου δόση, θα παίρνεις οικονομική επιβράβευση 100 δολαρίων. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερα από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντε Μπλάζιο.

Όπως εξήγησε στα ΜΜΕ η πρόεδρος των Υπηρεσιών Οικονομικού Σχεδιασμού της πόλης, Ρέιτσελ Λεμπ (Rachel Loeb), το ποσό θα καταβάλλεται με προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες οι οποίες είτε θα αποστέλλονται ψηφιακά, μέσω email, είτε συμβατικά, μέσω ταχυδρομείου. Παράλληλα, τόνισε πως το μέτρο αυτό προϋποθέτει απόδειξη μόνιμης κατοικίας στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση αυτή του Μπιλ ντε Μπλάζιο θεωρείται ότι μπορεί να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο σε πολίτες οι οποίοι είτε είναι εν μέρει διστακτικοί, είτε απλώς έχουν αμελήσει να εμβολιαστούν, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία έχει γίνει πολύ λιγότερο περίπλοκη και χρονοβόρα εδώ και κάποιους μήνες. Στην αντίπερα όχθη, οι επικριτές θεωρούν ότι ένα οικονομικό αντάλλαγμα, άσχετα εάν είναι μικρό ή μεγαλύτερο στα μάτια του κοινού, δεν αποτελεί απαραίτητα την απάντηση για κάποιον που έχει επιφυλάξεις στα όρια της εμμονής σχετικά με τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, εκπρόσωποι ακτιβιστικών οργανώσεων, όπως η συνιδρύτρια του οργανισμού «We Run Brownsville», Ντιόν Γκρέιμαν (Dionne Grayman), που μίλησε στους «New York Times», θεωρούν ότι η συνεχής «επιβράβευση» των πολιτών που αμέλησαν να εμβολιαστούν νωρίτερα ή εν μέρει εξαναγκάστηκαν από τις συνθήκες να το κάνουν, ενδεχομένως να προκαλέσει δυσαρέσκεια στους πιο επιμελείς, που το έπραξαν με την πρώτη ευκαιρία.

«Για ποιο λόγο να επιβραβεύσεις ανθρώπους επειδή άργησαν; Στον πραγματικό κόσμο, υπάρχουν αρνητικές συνέπειες όταν καθυστερείς;», τόνισε η Γκρέιμαν.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο ντε Μπλάζιο αφήνει να εννοηθεί τις τελευταίες ημέρες ότι σταδιακά η στάση του θα αλλάξει, καταδεικνύοντας επίσης ότι η υπομονή του Δήμου Νέας Υόρκης απέναντι στους υπαλλήλους που δεν εμβολιάζονται, εξαντλείται.

Υπενθυμίζεται πως, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 2 Αυγούστου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις Μονάδες Υγείας που υπάγονται στην πόλη θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ PCR, ειδάλλως θα τίθενται σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Τις επόμενες εβδομάδες και τμηματικά μέχρι το Σεπτέμβριο, ένα ανάλογο μέτρο θα ισχύσει για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους σε κάθε βαθμίδα και οργανισμό, μεταξύ των οποίων τους αστυνομικούς του NYPD και τους εκπαιδευτικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Περατώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγο της τον περασμένο Μάιο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ