x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η «ΝΥΤ» για τον Τιμ Μαγιόπουλο, νέο διευθύνοντα σύμβουλο της SVB

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη δύσκολη αποστολή που κλήθηκε να αναλάβει ο -ελληνικής καταγωγής- Τιμ Μαγιόπουλος (Tim Mayopoulos), στον οποίο ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο του CEO της Silicon Valley N.A., προσωρινά διαδόχου σχήματος της Silicon Valley Bank, αναλύει, σε μια εκτενή αναφορά, η εφημερίδα «New York Times».

Οπως τονίζει το ρεπορτάζ, ο Τιμ Μαγιόπουλος αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ανάλογες καταστάσεις, καθότι είναι ένας δικηγόρος «που έχει οδηγήσει αρκετούς τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς εν μέσω δύσκολων στιγμών», αναφέροντας μια σειρά από δύσκολες στιγμές στην καριέρα του, στις οποίες, ως επί το πλείστον, θεωρήθηκε πετυχημένος ως προς τα αποτελέσματα.

«Ο κ. Μαγιόπουλος ήταν γενικός σύμβουλος της Bank of America κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Αποχώρησε από την τράπεζα εκείνο τον Δεκέμβριο και αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος της Fannie Mae, του κυβερνητικά ελεγχόμενου ασφαλιστή υποθηκών. Το 2019, έγινε πρόεδρος της Blend, μιας τεχνολογικής εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες cloud computing σε τράπεζες. Βοήθησε επίσης να ξεπεραστεί μια δύσκολη κατάσταση σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα δανεισμού, τη Lending Club, συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιό της λίγες εβδομάδες μετά την απομάκρυνση του διευθυντή της», τονίζεται, μεταξύ άλλων, για τον Τιμ Μαγιόπουλο, από τον οποίο οι πρώην συνάδελφοί του φαίνεται πως έχουν συγκρατήσει την «ολύμπια» ψυχραιμία του.

O Timothy J. Mayopoulos -Μαγιόπουλος. Φωτογραφία: YouTube

«Είναι ψύχραιμος σαν αγγούρι», ήταν η γλαφυρή περιγραφή του δικηγόρου Μπράιαν Μπρουκς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Μαγιόπουλο καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, με αποκορύφωμα την περίοδο που είχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Fannie Mae.

«Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Bank of America, αλλά και όλων των ‘τρελών’ γεγονότων που συνέβησαν, ήταν αυτός που δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό του», προσέθεσε ο Μπρουκς, καταδεικνύοντας την ικανότητα του Μαγιόπουλου να διαχειρίζεται την πίεση.

Οπως τονίζουν οι «NYT», είναι κοινή πεποίθηση πως οι διασυνδέσεις του Τιμ Μαγιόπουλου με τους επενδυτές κεφαλαίων κινδύνου (venture capitalists) ενδεχομένως να αποβούν καθοριστικές στην προσπάθειά του να συμμαζέψει την κατάσταση στην τράπεζα – γέφυρα της SVB, η οποία δημιουργήθηκε εσπευσμένα από την FDIC για να διασφαλιστεί η επόμενη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα έχει τα ηνία σε αυτή τη διαδικασία, με δεδομένο ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο -αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα- αναφορικά με την επιχειρησιακή απορρόφηση της SVB από μια μεγαλύτερη τράπεζα και τι θα συμβεί από εκείνη τη στιγμή και έπειτα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τιμ Μαγιόπουλος έχει πολλή δουλειά ακόμη μπροστά του, προσβλέποντας να οδηγήσει ό,τι απέμεινε από την άλλοτε κραταιά SVB σε ήρεμα νερά, πάντα υπό την επίβλεψη της FDIC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ