x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ομογενειακή μας Παιδεία

Kύριε διευθυντά,

Διάβασα πρόσφατα στο σχόλιο του κ. Αντώνη Διαματάρη ότι η ομογενειακή μας παιδεία είναι ορφανή. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα τα σημεία του σχόλιου και τον συγχαίρω γιατί γνωρίζει την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στην Αμερική. Εκ πείρας καταγράφω και τη δική μου απογοήτευση που για δύο χρόνια συναντώ και ξανασυναντώ φορείς της Παιδείας και τους αναλύω τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ στην Αμερική στο θέμα σχολείων, δασκάλων και ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Δεν πιστεύουν ή δεν βλέπουν ότι οι Ομογενείς είναι μία επέκταση της πατρίδος και λυπούμαι που μας αντιμετωπίζουν σαν ξένους. Φυσικά υπάρχουν πρόσωπα όπως η υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή, ο κ. Παναγιώτης Πασάς  και μερικοί άλλοι που προσπαθούν αλλά δεν είναι τα κέντρα των αποφάσεων. Ζητούμε δασκάλους, ζητούμε τροποποιήσεις των νόμων ώστε να παραμένουν οι εκπαιδευτικοί περισσότερα χρόνια, ζητούμε να γίνονται σεμινάρια για μετεκπαίδευση δασκάλων. Από το 2014 δεν έχει κηρυχθεί διαγωνισμός για συντονιστές. Είχαμε πέντε συντονιστές και έχουμε μείνει με μία θέση αναπληρωματική και αυτή πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα εκπαιδευτικά από Καναδά μέχρι Νότια Αμερική. Οπως καταλαβαίνετε, είναι λιγάκι αστείο ότι μπορεί ένας άνθρωπος να έχει όλη αυτή την ευθύνη. Για όλα αυτά πολλοί από εμάς είμαστε απογοητευμένοι.

Θα ήθελα να επισημάνω όμως το δεύτερο σημείο του σχόλιου ότι δεν βρίσκονται παρόντες οι Αρχιεπισκοπικοί και εκπαιδευτικοί φορείς στο άνοιγμα των σχολείων ή τον αγιασμό. Πώς μπορούν να παρευρεθούν αν δεν έχουν ειδοποιηθεί ή προσκληθεί; Φταίνε λοιπόν για την ορφάνια οι ιθύνοντες των σχολείων που δεν ενημερώνουν ούτε συνεργάζονται με κανένα.

Στέλλα Κοκόλη

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερική

Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ελληνική πρωτεύουσα περνά μια περίοδο πολιτικής ηρεμίας και ασφάλειας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας