x
 

Οίνος

Η Perrier γιορτάζει 160 χρόνια με νέα φιάλη από τον Philippe Starck

09 Νοεμβρίου 2023

Η γαλλική εταιρεία ανθρακούχου νερού Perrier εορτάζει τα εκατοστά εξηκοστά γενέθλιά της, παρουσιάζοντας μια νέα εκδοχή της εμβληματικής πράσινης φιάλης από τον διάσημο σχεδιαστή Philippe Starck. Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία συνεργασιών της εταιρείας με καλλιτέχνες, στις οποίες περιλαμβάνονται μια φιάλη με μοτίβο ανθέων από τον Takashi Murakami και μια φιάλη με έργο του Andy Warhol. Η εκδοχή PERRIER + STARCK εμφανίστηκε στην παγκόσμια αγορά, σε περιορισμένα κομμάτια, στα μέσα του προηγουμένου μηνός.

Οι λεπτές οριζόντιες γραμμές που έχουν εγχαραχτεί στην γυάλινη επιφάνεια της φιάλης PERRIER + STARCK έχουν ως πηγή έμπνευσης το σχέδιο φακών του Fresnel και το πώς διαθλάται το φως, περνώντας μέσα από αυτούς.

«Διατηρώντας αμετάβλητη την ουσία ενός εμβλήματος, είναι δυνατόν να παραμορφώσεις και να παίξεις με το σχήμα για να εφαρμόσεις σημερινές παραμέτρους σε μια διαχρονική φόρμα. Αυτό είναι που έκανα με την πρόσθεση αυτών των υψηλής τεχνικής χαρακιών, που δημιουργούν μια φυσιολογική ακαμψία», εξήγησε ο Philippe Starck. «Αλλά δεν έχει να κάνει μόνον με τεχνική, είναι επίσης και το να εξερευνάς το Αγνωστο. Στο πρότζεκτ μου, το Αγνωστο ενθυλακώνεται στην ιδέα ότι κάθε φυσαλίδα είναι ένας μεγεθυντικός φακός και στο ότι χρησιμοποιώντας τη δομή για να σχηματίσω έναν φακό Fresnel θα μπορούσα να δημιουργήσω μια οπτική έκπληξη, ιντριγκάροντας και φέρνοντας μια σπίθα φαντασίας», πρόσθεσε (https://www.instagram.com/p/CynWSmEsrnn/).

Αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία με τις φιάλες Perrier, ενθυμούμενος ότι όταν ήταν παιδί φοβόταν ότι το μπουκάλι θα γλιστρούσε από τα χέρια του και το κρατούσε τόσο σφιχτά που πονούσε: «Γι’ αυτόν τον λόγο διάλεξα αυτό το ραβδωτό μοτίβο. Το μπουκάλι είναι κολλημένο πάνω μου, εγώ είμαι κολλημένος πάνω στο μπουκάλι: ένα άλλο είδος παιχνιδιού. Και θα το δείτε, σε αυτή τη νέα φιάλη οι φυσαλίδες είναι τελείως εξώκοσμες», τόνισε (https://www.youtube.com/watch?v=wMHlEeszyug&t=5s).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις έξι ομορφότερες κινηματογραφικές τοποθεσίες της Ελλάδας που δημιουργούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κατέχει η Σκόπελος στον κατάλογο που ανακοίνωσε η γαλλική ιστοσελίδα generationvoyage.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ