x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η σημασία των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου

Σε δυόμισι εβδομάδες από τώρα, και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου, θα λάβουν μέρος οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Στις εκλογές αυτές δεν καλούμαστε να επιλέξουμε τον επόμενο πρόεδρο της Αμερικής και γι’ αυτό πιθανόν να μην προκαλούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικές. Καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιο κόμμα θα ηγηθεί στη Βουλή και ποιο στη Γερουσία. Πολλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα.

Οπως για παράδειγμα, ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας -τώρα είναι ο Μπομπ Μενέντεζ- ποιο κόμμα θα είναι σε θέση να περνά ή να αποτρέπει να περνούν νομοσχέδια από το να γίνονται νόμοι του κράτους, αλλά και ποιο κόμμα καθορίζει τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, όπως τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Για παράδειγμα, μπορεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να θέλει να πουλήσει πολεμικά αεροπλάνα F-16 στην Τουρκία, αλλά αν δεν συμφωνήσει η Γερουσία και συγκεκριμένα ο Μενέντεζ, γιοκ.

Επίσης, θα εκλεγούν νέοι κυβερνήτες σε πολλές πολιτείες, κορυφαίες θέσεις που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών των πολιτειών.

Η χώρα, όπως γνωρίζουμε, είναι τόσο διχασμένη πολιτικά, όσο λίγες φορές στην Ιστορία της. Οικογένειες διαλύονται, φιλίες ετών χαλάνε, οι ύβρεις και η παραπληροφόρηση πέφτουν σύννεφο. Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει ότι η δημοκρατία στην Αμερική κινδυνεύει. Ωστόσο, θεωρεί ως πιο σημαντικά θέματα τον πληθωρισμό, την παράνομη μετανάστευση, το έγκλημα.

Οποιο κι αν εσείς θεωρείτε σημαντικό ή πιο σημαντικό θέμα για την χώρα, πάρτε θέση. Ενεργείστε ως υπεύθυνοι πολίτες. Ψηφίστε. Αποτελεί χρέος και τιμή να συναποφασίζει κανείς για το μέλλον της χώρας.

Δυστυχώς, οι εκλογές διεξάγονται Τρίτη, μια εργάσιμη ημέρα, και είναι ντροπή γιατί αυτό αποτρέπει πολλούς εργαζόμενους από το να ψηφίσουν. Είναι δύσκολο για κάποιον να χάσει το μεροκάματό του προκειμένου να ψηφίσει. Ωστόσο, κάντε το καλύτερο δυνατό που μπορείτε. Δείτε από τώρα τις ώρες ψηφοφορίας. Ενημερώστε τους εργοδότες σας ότι μπορεί να χρειαστεί να αργήσετε λίγο να πάτε εκείνο το πρωί στην εργασία σας ή ότι ίσως να χρειαστεί να φύγετε λίγη ώρα νωρίτερα από την καθιερωμένη για να προλάβετε να ψηφίσετε.

Επειδή είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι ανά την χώρα δεν είμαστε σε θέση να σας υποδείξουμε ποιους να ψηφίσετε.

Ωστόσο, απευθύνω ένθερμη έκκληση στους ομογενείς της Πενσυλβάνιας να καταψηφίσουν μαζικά τον Δρα Μεχμέτ Οζ, τον Τουρκοαμερικανό υποψήφιο γερουσιαστή, ο οποίος -σε περίπτωση που εκλεγεί- θα μας κάνει μεγάλη ζημιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίγο μετά το τέλος της προχθεσινής, δεύτερης, τηλεμαχίας μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, o Σον Χάνιτι, του «Fox News», ρώτησε τον  κυβερνήτη της Φλόριδας, Ρον ντε Σάντις, ποιες είναι οι εντυπώσεις του.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ