x

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

Η συνάντηση στου «Σταμάτη»

Το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουνίου μία ομάδα ομογενών παραγόντων φιλοξένησαν την Νικόλ Μαλλιωτάκη, ομοσπονδιακή βουλευτή στο Στάτεν Αϊλαντ και περιοχές του Νοτίου Μπρούκλιν, στο φημισμένο εστιατόριο «Σταμάτης» στην Αστόρια.

Πρόκειται για μια θαυμάσια πρωτοβουλία των διακεκριμένων αυτών ομογενών να γνωρίσουν καλύτερα την βουλευτή, να της παρουσιάσουν τα θέματα που τους απασχολούν, εντός των ΗΠΑ αλλά και τα εθνικά μας θέματα, και να την υποστηρίξουν.

Η φωτογραφία του τραπεζιού αυτού μας θυμίζει άλλες εποχές. Τότε που η Ομογένεια ήταν πιο αναμεμειγμένη στην πολιτική ζωή, τότε που είχαμε περισσότερους ομογενείς πολιτικούς και που αναζητούσαν την υποστήριξη ομογενών της Νέας Υόρκης.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ομογενείς πολιτικούς με βάση τις κομματικές τους ταμπέλες.

Στη βάση αυτή οι συνδαιτυμόνες της Μαλλιωτάκη θα στήριξαν την απόφασή τους να την υποστηρίξουν και όχι με αυστηρά πολιτικά κριτήρια.

Είναι γεγονός ότι η Νικόλ έχει υποστηρίξει θέσεις με τις οποίες διαφωνεί έντονα ένα κομμάτι της Ομογένειας. Κι εμείς διαφωνούμε με ορισμένες από αυτές.

Υπάρχει όμως και ένα σεβαστό κομμάτι της Ομογένειας που συμφωνεί με αυτές.

Και πάλι δικαίωμά τους.

Ασχετα όμως από αυτά, η πραγματικότητα είναι ότι η Μαλλιωτάκη είναι η πρώτη ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής στην ιστορία της Νέας Υόρκης, καθώς και ότι ως ένα παιδί της Ομογένειας οφείλουμε να την υποστηρίζουμε.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση:

Στο τραπέζι αυτό θα συζητήθηκαν και τα εθνικά μας θέματα με αποτέλεσμα η βουλευτής να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο σε αυτά και να τους αποδώσει μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της στη Βουλή γνωρίζοντας ότι ενδιαφέρουν ένα κομμάτι ψηφοφόρων και υποστηρικτών της.

Ηδη αρκετές από τις ανακοινώσεις της αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα.

Είναι λοιπόν για τους λόγους αυτούς που αυτό το τραπέζι, αυτή η συνάντηση ομογενών παραγόντων με την βουλευτή, έχει μία ιδιαίτερη σημασία.

Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες  με ομογενείς πολιτικούς που εκπροσωπούν περιοχές στις οποίες μένουν Ελληνες αλλά και άλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολα θύμιζαν, με μικρές αποκλίσεις, μια από τις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας