x

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

Η συνάντηση στου «Σταμάτη»

Το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουνίου μία ομάδα ομογενών παραγόντων φιλοξένησαν την Νικόλ Μαλλιωτάκη, ομοσπονδιακή βουλευτή στο Στάτεν Αϊλαντ και περιοχές του Νοτίου Μπρούκλιν, στο φημισμένο εστιατόριο «Σταμάτης» στην Αστόρια.

Πρόκειται για μια θαυμάσια πρωτοβουλία των διακεκριμένων αυτών ομογενών να γνωρίσουν καλύτερα την βουλευτή, να της παρουσιάσουν τα θέματα που τους απασχολούν, εντός των ΗΠΑ αλλά και τα εθνικά μας θέματα, και να την υποστηρίξουν.

Η φωτογραφία του τραπεζιού αυτού μας θυμίζει άλλες εποχές. Τότε που η Ομογένεια ήταν πιο αναμεμειγμένη στην πολιτική ζωή, τότε που είχαμε περισσότερους ομογενείς πολιτικούς και που αναζητούσαν την υποστήριξη ομογενών της Νέας Υόρκης.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ομογενείς πολιτικούς με βάση τις κομματικές τους ταμπέλες.

Στη βάση αυτή οι συνδαιτυμόνες της Μαλλιωτάκη θα στήριξαν την απόφασή τους να την υποστηρίξουν και όχι με αυστηρά πολιτικά κριτήρια.

Είναι γεγονός ότι η Νικόλ έχει υποστηρίξει θέσεις με τις οποίες διαφωνεί έντονα ένα κομμάτι της Ομογένειας. Κι εμείς διαφωνούμε με ορισμένες από αυτές.

Υπάρχει όμως και ένα σεβαστό κομμάτι της Ομογένειας που συμφωνεί με αυτές.

Και πάλι δικαίωμά τους.

Ασχετα όμως από αυτά, η πραγματικότητα είναι ότι η Μαλλιωτάκη είναι η πρώτη ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής στην ιστορία της Νέας Υόρκης, καθώς και ότι ως ένα παιδί της Ομογένειας οφείλουμε να την υποστηρίζουμε.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση:

Στο τραπέζι αυτό θα συζητήθηκαν και τα εθνικά μας θέματα με αποτέλεσμα η βουλευτής να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο σε αυτά και να τους αποδώσει μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της στη Βουλή γνωρίζοντας ότι ενδιαφέρουν ένα κομμάτι ψηφοφόρων και υποστηρικτών της.

Ηδη αρκετές από τις ανακοινώσεις της αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα.

Είναι λοιπόν για τους λόγους αυτούς που αυτό το τραπέζι, αυτή η συνάντηση ομογενών παραγόντων με την βουλευτή, έχει μία ιδιαίτερη σημασία.

Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες  με ομογενείς πολιτικούς που εκπροσωπούν περιοχές στις οποίες μένουν Ελληνες αλλά και άλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.